• Telefonisk vejledning
  • 100% dansk webshop og butik
  • 1-2 dages lynhurtig levering
  • 5 stjerner på Trustpilot

Barlow Linser

En barlow linse øger forstørrelse på dit teleskop sammen med dit okular. Der findes forskellige størrelser barlow linser, 2x Barlow linse der fordobler forstørrelsen og 3x barlow linser der tripler forstørrelsen.

Har du 1 stk barlow linse og 2 stk okularer har du fire forskellige forstørrelser - 1 stk barlow linse sammen med 3 okularer giver seks forskellige forstørrelser. Derudover bruges en barlow linse ved astrofotografering, her skal du vælge en barlow linse med kamera-gevind/T-adapter, og en t-ring (der matcher dit SLR kamera) - så er du klar til at tage billeder af objekter. Vi står selvfølgelig klar med kvalificeret hjælp og vejledning, hvis du har brug for hjælp til valg af barlow linse.

Se hele Kikkertlands udvalg herunder.

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Barlow-linsen, som er opkaldt efter Peter Barlow, er en linse, der bruges i sammen med anden optik i et teleskop til at øge forstørrelsen. Linsen øger den effektive brændvidde for et optisk system.  Det praktiske resultat er, at ved at bruge en Barlow-linse bliver billedet forstørret.

En barlow linse placeres før okularet på teleskopet, og okularet passer så ned i barlow linsen. At bruge en barlowlinse som nu giver en højere forstørrelse er ikke ensbetydende med et billede af højere kvalitet. Kvaliteten af billedet er afhængig af kvaliteten af optikken på linserne og teleskopet, ikke forstørrelsen.

En ægte barlow-linse er ikke et enkelt glaselement, fordi det ville frembringe kromatisk afvigelse og sfærisk afvigelse, hvis linsen ikke er asfærisk. Mange barlowlinser bruger tre eller flere elementer til achromatisk korrektion eller apokromatisk korrektion og højere billedkvalitet.