Mikroskoper

Et mikroskop er dit smarte valg, hvis du vil studere og er nysgerrig på selv de mindste detaljer. Hos Kikkertland har vi gode mikroskoper til både børn, nybegynderen, den erfarne og til hobby brug. Fælles for alle vores mikroskoper er god, optisk ydeevne, optimal belysning samt skarp gengivelse af motivet. Skal du lave mikroskopering af et bestemt objekt? Så er du kommet til det rigtige sted.

Læs om de forskellige former for mikroskoper herunder, så du kan træffe en kvalificeret beslutning.

Med mikroskopering kan du komme tæt på

Opdag detaljerne med dit helt eget mikroskop. Om du skal lege videnskabsmand, vil bringe naturen tæt på eller blot vil studere ting lidt nærmere, så kan et mikroskop klare sagen. Et mikroskop giver dig muligheden for at se de helt små detaljer gennem okularet. Det er underholdning, mens du bliver klogere på en helt ny verden, du måske ikke kender til. Perfekt til både laboratoriet, undervisning og fritid.

I vores sortiment af mikroskoper er der fokus på funktionalitet og kvalitet. Der er både mikroskoper til arbejdet i industrien og til de nysgerrige børn. Den kraftige forstørrelse tillader dig at se fantastiske detaljer. Fra bakterier, svampe og andre mikroorganismer til overfladen på en mønt eller et insekt.

I vores udvalg kan du bl.a. finde:
 

  • Stereolup og monokulær mikroskop
  • Digitale mikroskoper
  • Mikroskoper fra OPTIKA
  • Mikroskoper til begynder og øvet
  • Tilbehør til mikroskoper

Mikroskoper i høj kvalitet til alle erhverv

Det er ikke for sjov, når vi hos Kikkertland mener, at vi har professionelle produkter af høj kvalitet. Det samme gælder for vores mærker, som vi gerne vejleder dig om. Mange af vores modeller er nemlig yderst brugbare i biologi, medicinalbranchen, skoler og laboratorier. Det eneste, du skal tænke på, er, hvad du har brug for af tilbehør og produkter.

Hvad med et digitalt mikroskop med USB? Med en forstørrelse på op til 400 gange kan du bruge et digitalt mikroskop til at studere, samtidig med at du optager det eller tager billeder. Det hele kan du se på din computer. Det er et ideelt redskab til både skoler, gymnasier og professionelle laboratorier. Er du inden for den biologiske, medicinske, veterinære, bakteriologiske eller landbrugsmæssige del? Så kan vi bestemt også anbefale stereolupper (binokulær mikroskop). Et stereolup bliver ofte anvendt i undervisning, på laboratorier og til forskning inden for netop disse områder.

Vælg blandt andet et professionelt stereomikroskop med op til 2000x forstørrelse. Med to sæt okularer, objektivlinser og fuld metalkonstruktion får du både stabilitet og mulighed for at se mange detaljer. Et rigtig godt valg, hvis du for eksempel vil betragte mønter, insekter, blade og dokumenter. Er du på hobby- eller amatørniveau, behøver du ikke investere i vores største og dyreste modeller. Prøv for eksempel et stereomikroskop, hvor du kan vise billeder direkte på din PC. Vores modeller er lette at anvende og betjene, så du nemmere kan undersøge detaljer, som er usynlige for det blotte øje.

Hvilket mikroskop skal du vælge?

Et mikroskop er en enhed, der typisk består af to typer linser: Et objektiv og et okular. Dertil er der en plade til placering af objekt og et system til belysning. Når du placerer et bestemt objekt på pladen, bliver det således forstørret. På den måde kan du komme tæt på selv de mindste detaljer, som du ikke er i stand til at med dine egne øjne. Det kan f.eks. være mikroskopering af celler.

Der er groft sagt to slags mikroskoper: stereolup og monokulære mikroskoper.

Stereolup: Også kendt som binokulær mikroskop. Om du vil bruge begge dine øjne til at kigge gennem mikroskopet, så kan vi anbefale stereolup. Her kan du stort set betragte alt, som du kan få plads til under mikroskopets glas. Måske du er interesseret i at vide mere om et bestemt insekt eller en mønt? Det er den mest udbredte model, som du kan få med eller uden indbygget lys.

Monokulær: Med et monokulært mikroskop kan du kun bruge det ene øje til at kigge med. Der er altså kun ét okular hos et monokulær mikroskop. Har du behov for den perfekte forstørrelse af et bestemt emne, kan denne type mikroskop stadig være løsningen. Det monokulære mikroskop passer nemlig rigtig godt til at studere mikrobiologi. Det kan være vældig praktisk, når du vil betragte spændende detaljer.

Kvaliteten for begge slags mikroskoper afhænger primært af de linser, der bliver anvendt i et mikroskops objektiv. Kig efter betegnelsen “DIN”, der står for Deutsche Industrie-Norm. Denne betegnelse er med til at sikre, at hvis okularet går i stykker, så kan du let skifte det ud. På den måde behøver du ikke købe et helt nyt mikroskop.

Find tilbehør til dit mikroskop

Er du kommet i tanke om, at du mangler tilbehør til mikroskoper? Hos Kikkertland tilbyder vi forskelligt slags tilbehør til mikroskoper. Udstyr tæller blandt andet mekaniske stager, dækglas, grønne filtre, okularer, pærer og kamera til mikroskop. På den måde behøver du ikke mangle noget til dit næste projekt, arbejde eller din hobby. Husk disse uundværlige ting, næste gang du køber et mikroskop.

Har du brug for vejledning, må du meget gerne kontakte vores specialister for at høre mere om de enkelte produkter. Vi er stolte af kunne lære dig om netop mikroskoper og deres mange funktioner. Denne viden og service giver dig mulighed for at vælge det helt rigtige udstyr, så du ikke mangler noget, når det gælder mikroskopering. Herudover kan du også finde tilberedte prøver og mange andre spændende sager til dit mikroskop.

Lad dine børn prøve mikroskopering

Mange børn kan være super interesserede i at betragte dyr, natur og videnskab. Måske dit barn har set en spændende dokumentar i fjernsynet eller lært noget sjovt i skolen? Lad ham eller hende fortsætte den lærerige underholdning med mikroskoper til børn.

Hos Kikkertland har vi flere mikroskoper fra bl.a. anerkendte National Geographic. Med disse mikroskoper kan dit barn dyrke sin hobby på højt plan - uden behov for den vildeste forstørrelse eller opløsning som i vores store modeller. Et mikroskop til børn er en rigtig god idé, fordi barnet på den måde kan opdage verden på en helt ny måde. Måske gemmer der sig en ny hobby med mikroskopering af små objekter? Det er timevis af god underholdning til både piger og drenge, hvor nye og spændende iagttagelser finder sted.

Til børn har vi bl.a. stereolup 20x, der er et simpelt og nemt mikroskop. Her kan dit barn navigere objektet og se et godt udsnit af det, der nu skal blive undersøgt. Eller hvad med et mikroskop fra National Geographic? Du kender dem måske selv som det anerkendte tidsskrift. Vidste du, at de bl.a. også laver mikroskoper til børn? Prøv f.eks. et mikroskop med en forstørrelse fra 40x-640x. Et godt mikroskop for begyndere med masser af tilbehør. Her kan alle detaljer blive studeret på nært hold.

Med et digitalt og håndholdt mikroskop kan børn helt ned til tre år se bittesmå ting. Falder et mikroskop ikke ind i dit barns smag eller hverdag, har vi også spændende lupper – både med kompas og insektdåse. Tag dit barn med på en sjov gåtur i naturen, hvor han eller hun kan nærstudere insekter, blade, frøer, haletudser og meget mere. Det er ikke alene hyggeligt samvær med familien; en lup kan også gøre dig selv og dit barn klogere på verden omkring jer.

Køb et mikroskop hos Kikkertland

Har du besluttet dig for, hvilket mikroskop, du skal købe? Bestil det online her på siden eller kom forbi vores butik i Aalborg. Her kan du se mikroskoper med dine egne øjne, mens vores kompetente personale tilbyder dig vejledning og råd. Når du har bestilt eller går fra vores butik, har du dernæst det ultimative laboratorieudstyr. Ring til vores eksperter på tlf. 96303409.