Observationskikkert

Her finder du et udvalg af større kikkerter. Denne slags kikkert har store objektivlinser fra 70mm-110mm og kaldes en observationskikkert.

Observationskikkerter med store linser giver et fantastisk lysindfald og er gode over lange afstande og til astronomiske observationer.

Se observationskikkert modeller fra Celestron, Skywatcher, Helios, Kowa og Viewlux.

Brug store håndkikkerter til vidtstrakte landskaber og astronomiske observationer

Observationskikkerter er i klassen af store kikkerter, som er kendetegnet ved, at de har en stor forstørrelse. En kraftig kikkert med stor forstørrelse kan anvendes over lange afstande både til astronomi såvel som til landskabsobservationer. Studer måner, stjernetåger, galakser og mange andre spændende astronomiske objekter på nattehimmelen. Normalt anbefales der at have større kikkert på stativ, da de er svære at håndholde og få et ordentligt billede. En observationskikkert kan derimod både håndholdes og sættes på stativ. Alle kikkerter er gode i godt dagslys, men ved lav belysning som fx i skumring og gråvejr, er der påkrævet en større kikkert med bedre lysindfald. Forstørrelser findes fra 15x-25x med linser fra 70 mm-110mm, som giver et lysstærk og skarpt billede. Her findes mærker fra Celestron og Helios.

Observationskikkert med stander 

En fastmonteret observationskikkert også kaldet udsigtskikkert med stander er beregnet til fx landobservation og udkigspost på flotte steder. Disse fastmonterede observationskikkerter fåes med og uden møntindkast. Kikkerten er vandtæt og vandalsikret med tanke på lang holdbarhed i al slags vejr. Forstørrelsen på de fleste udsigtskikkerter er 20x-25x samt objektivlinser fra 70mm-110 mm er med til at give et fantastisk billede. Her findes mærker fra Viewlux og Kowa.