Datastyrede Teleskoper

Med et datastyret teleskop, kan computerstyringen selv finde rundt på stjernehimlen. Håndkontrollen i f.eks Synscan modellerne har over 42.000 stjerner og stjernetåger indlagt. Udover dette er der en "guidet tour" funktion, der viser aften himlens klareste og mest interessante objekter. Med en stjernekikkert med en database kommer du nemt og hurtig igang med at observere.

Her på kikkertland.dk kan du læse mere om valg af bedste teleskop: Guide til stjernekikkert

Lad den indbyggede computer guide dig rundt på stjernehimlen

Ønsker du en stjernekikkert med høj præcision og funktionalitet, er et datastyret teleskop måske det rette valg for dig. Her sørger en indbygget computer for, at du på et øjeblik kan finde frem til alle kendte fænomener på nattehimlen uden selv at bruge tid på at indstille teleskopet. Et alternativ til det datastyrede teleskop er et wifi-teleskop, der indstilles ved hjælp af en app, og der er altså ingen af de to former for teleskoper, hvor du behøver at have fat i manuelle stjernekort eller lignende for at få et kig op til de ønskede stjerner eller planeter. 

Hvordan virker et datastyret teleskop?

Et datastyret teleskop indeholder på forhånd alle de data, du skal bruge for at få adgang til at kigge på tusindvis af himmelobjekter. I nogle modeller er der indlagt over 42.000 objekter. Styringen sidder i selve teleskopet, hvorfra du kan vælge det objekt, du gerne vil observere. Teleskopet vil herefter selv indstille sig til den ønskede position.  

Husk også tilbehøret til din nye stjernekikkert. Vi har et stort udvalg af både udstyr til montering samt forskellige muligheder inden for tilbehør til stjernekikkert

Invester i et moderne datastyret teleskop med masser af muligheder

Der er god læring i selv at kunne indstille sit teleskop fra bunden, men det kan omvendt også være utroligt rart ikke at skulle bruge tid på at finde den helt rigtige position, når lysten til at se på stjerner melder sig. 

Et datastyret teleskop er en moderne stjernekikkert, der kan anvendes af både nybegyndere og erfarne, og der er mange timers udforskning af nattehimlen gemt i de smarte stjernekikkerter. Tag dig god tid til at undersøge vores forskellige modeller, og find et datastyret teleskop, der passer til dine behov. Bestil teleskopet hjem her, og glæd dig til snart at kunne tage det i brug og studere universet over os på en helt ny måde. Du kan også besøge vores fysiske butik i Aalborg, hvor vi står klar til at give dig den vejledning, du har brug for, før du køber. 

Se også vores Guide til valg af stjernekikkert her, hvor vi giver dig et overblik over, hvad der er godt at tage stilling til, inden du investerer i en ny stjernekikkert. Vi kommer blandt andet ind på begynder teleskoper og børneteleskoper.