Spejlteleskoper

Spejlteleskoper - også kaldet newton-teleskoper - er en anden type af klassiske teleskoper. Disse teleskoper er bygget op med spejle i et meget enkelt design. Kikkerten er bygget med et primært spejl i bunden og et sekundært spejl i toppen, der dirigerer lyset ind i okularet. Disse stjernekikkerter udgør et godt køb, da du får en stor linsediameter i forhold til andre typer kikkerter. Spejlteleskoper vender billedet på hovedet og kan derfor ikke bruges til landskabsobservationer. Enkelte modeller har dog et vendeokular med, der gør at billedet bliver vendt korrekt. Dette gælder blandt andet Astromaster 114 og Astromaster 130.

Vi er selvfølgelig klar med kvalificeret rådgivning, hvis du har spørgsmål om valg af stjernekikkert. 

Hvad er et spejlteleskop?

Et spejlteleskop bliver også kaldt et newton-teleskop, og som du måske allerede har gættet, så stammer navnet fra den kendte videnskabsmand, Isaac Newton, som opfandt teleskopet tilbage i 1669. Spejlteleskopet fungerer ved, at der kommer lys ind i toppen af teleskopet, hvorfra lyset bliver kastet tilbage til okularet, som du kigger igennem. På den måde kan du se alt det, som foregår ude i universet, med det blotte øje.

Der er blevet udviklet en del på teleskopet siden 1669, hvor Isaac Newton opfandt det, men det er stadig den samme mekanik, der bliver brugt. 

Fordelene ved et spejlteleskop

Fordelene ved et spejlteleskop er, at det er langt billigere at fremstille i forhold til mange andre stjernekikkerter, hvilket betyder, at de også typisk er billigere at købe. Du kan dog få et spejlteleskop i mange forskellige prisklasser hos Kikkertland.dk. Spejlteleskopet fremstilles med betydelig større linsediameter end en linse, og dermed bliver lysstyrken større og der kan ses mere. Derudover er spejlteleskoper meget farvetro. Du kan også overveje et linseteleskop, der kan give skarpe og lysstærke billeder af måner, stjerner, solen og bruges til landskabsobservation.

Der findes dog flere forskellige stjernekikkerter, der hver især har deres egne fordele. Med andre ord er der ikke én løsning, som er den rigtige - det afhænger af, hvad du skal bruge kikkerten til. Derfor har mange passionerede hobbyastronomer et lille udvalg af forskellige stjernekikkerter - ligesom en fotograf har forskellige objektiver. Er du i tvivl om, hvilken stjernekikkert du skal investere i? Så tag et kig på vores guide til stjernekikkerter.

Udforsk nattehimlen med et spejlteleskop

Ønsker du at udforske og blive klogere på universet? Så kan du med et spejlteleskop få forstørret alle de lyssvage objekter i rummet. Det gælder alt lige fra måner, stjerner, sorte huller, asteroider og meget mere. I udvalget hos Kikkertland.dk har vi spejlteleskoper, hvor den højeste praktiske forstørrelse kan være op til 500 gange. På den måde kan du komme helt tæt på og udforske det store univers. 

Spejlteleskoper med smartphone adapter

Hos Kikkertland.dk kan du finde flere forskellige spejlteleskoper, hvor der er en medfølgende smartphone adapter, der gør det muligt at tage billeder eller optage video med dit teleskop. Det eneste, du skal gøre, er at placere din telefon på teleskopets okular og fæstne den. Derefter er du klar til fotografering af nattehimlen.

Er du i tvivl om, hvordan smartphone adapteren virker, er du velkommen til at kontakte os på telefon 96 30 34 09. Her kan vi fortælle og rådgive om de mange funktioner, som du kan få i et spejlteleskop.

Køb et spejlteleskop i høj kvalitet hos Kikkertland.dk

Er du på udkig efter et spejlteleskop i topkvalitet til en pris, der er overkommelig? Så kan du hos Kikkertland.dk finde et stort udvalg af spejlteleskoper i forskellige varianter og prisklasser. Uanset om du kigger på stjerner, planeter, stjernetåger eller lignende i forbindelse med dit arbejde eller blot som hobby, har vi noget til dig. Vælg et spejlteleskop, der matcher dine behov, i sortimentet herover, og bestil hos Kikkertland.dk. Vi sørger altid for en hurtig levering.

Et nyt spejlteleskop kan være en stor investering - specielt hvis du skal have et af de dyrere produkter. Du har derfor mulighed for at komme forbi vores butik i Aalborg, hvor du kan se nærmere på vores sortiment. Her kan du også se og teste andre stjernekikkerter, såsom: