• 100% dansk webshop
  • ✅Trustpilot-anmeldelser✅
  • Vi har åbent i butikken
  • Man-torsdag 9-16.00, fredag 9-12
     

Natkikkert

Natkikkert til jagt og hobby

Kikkertland har et bredt udvalg af natkikkerter til brug i total mørke. En natkikkert er også god til navigation på båden om natten. Der findes natkikkerter til brug for et øje (monokulære) og til begge øjne (binokulære). Køb din natkikkert til jagt og hobby her på kikkertland.dk.

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Night vision udstyr natkikkerter

Teknologien bag night vision stammer fra Anden Verdenskrig, hvor den første generation af lysforstærkende udstyr så sin anvendelse. 

Både de tyske og amerikanske styrker udviklede sigteudstyr til brug for kamp om natten, dog havde teknologien sine begrænsninger idet udstyret var dyrt at producere og krævede at man belyste målet med infrarødt lys, før der var lys nok til at skabe et billede af en sådan kvalitet at man kunne skyde for at ramme. De første natsigtekikkerter debuterede i Februar 1945 på østfronten.

Moderne natkikkerter

Nutidens night vision udstyr fungerer fint med månens lys og andre naturlige lyskilder som stjerner. Teknologien går stadig ud på det samme. Meget forenklet kan man sige at natkikkerten “veksler” elektroner til fotoner via en selvlysende plade, dette giver et billede vi mennesker kan se. 
Det gælder dog for alle natkikkerter af denne type, at billedkvaliteten i natkikkerten bliver bedre, hvis det naturlige lys suppleres med en IR-strålekaster som i de gamle dage. Enkelte modeller fås med indbygget infrarød lyskilde, der sikrer bedre billedkvalitet.

Kræver ikke våbentilladelse

Det er tilladt at eje og anvende håndholdt lysforstærkende optik herunder natkikkerter, men i henhold til den danske våbenlov kræver alle lysforstærkende sigter, der er konstrueret til montering på skydevåben, en våbentilladelse.

Du kan altså roligt investere i en natkikkert fra Kikkertland uden at søge våbentilladelse, idet vore modeller ikke er egnet til at montere på rifler eller geværer. Til gengæld kan de bruges til at spotte vildt om natten, samt til at finde det nedlagte dyr.

Termiske natkikkerter

En anden variant af natkikkerter er de termiske versioner.
Fordelen ved termiske natkikkerter ligger i, at de kan afsløre dyr, som hverken kan ses med det blotte øje eller med andre elektroniske enheder. Man kan således se dyrene på længere afstand, og se dyr, der i en begrænset udstrækning er skjult af beplantning. Læs mere om termisk optik, ved at klikke på menufeltet “termiske kikkerter” til venstre eller
klik her.

En night vision kikkert finder også sin anvendelse ved observation af dyreliv eller til navigering i en mørk skov, på det åbne hav eller andre scenarier, hvor der er brug for at se klart om natten.
 

Trustpilot