• 100% Dansk webshop
  • Bestil inden kl. 13.00 og vi sender samme dag
  • Du kan handle i vores butik i Aalborg
Kategorier

Okularer

Her finder du et stort udvalg af okularer til alle typer stjernekikkerter. Okularet giver forstørrelsen, derved kan du få flere forstørrelser der passer til det du skal observere. Der kan købes enkelte okularer eller et sæt okularer, hvor de mest populære okularer er i en praktisk kuffert til en samlet pris. Det er klart en fordel at have flere okularer til din stjernekikkert. Skal du købe et ekstra okular til din stjernekikkert med en kort brændvidde kan vi anbefale Planet okular fra Skywatcher.

Har du kun et enkelt okular eller ingen okularer vil det være fornuftigt at købe et sæt okularer. Ring gerne for vejledning i køb af okularer til din stjernekikkert.
 

 

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Okularet giver forstørrelsen og for at finde forstørrelsen skal teleskopet brændvidde kendes. Man finder forstørrelsen ved "teleskopet brændvidde : okularets mm = forstørrelse.

DVS et 10mm okular der bruges sammen med en stjernekikkert der har 900mm i brændvidde (focal length) giver 90x forstørrelse. (900:10=90x)

Okularer til teleskoper har forskelligt synsfelt fra ca. 50gr og op til 100 gr. Synsfeltet er hvor stor en del af himlen du ser gennem okularet. Hvis dit okular 10mm har 60 gr. og din brændvidde er 900mm vil dit synsfelt være: 60 gr.:10= 6 gr.

Okularer der medfølger teleskoper har typisk et gevind på 1.25" (31,7mm), men der fås også okularer med 2" (50,8mm) gevind. Standard okularer der medfølger kikkerten er typisk 1.25" , da det er den mest anvendte størrelse. 

Hvis du vil bruge 2" okularer skal teleskopet have en 2" fokuser (som nogle af de større teleskoper automatisk kommer med, samt en adapter fra 1.25" - 2"). 

2" okularer bruges oftest når brændvidden på okularet er højere end 25mm eller mere, så synsfeltet ikke begrænses af 1.25" gevindet.

Hvilken forstørrelse er bedst til mit teleskop

Det anbefales at højeste forstørrelse er det dobbelte af teleskopets diameter i millimeter. Det vil sige at et 70mm teleskope max kan håndtere en forstørrelse på ca. 140x. For et 150mm teleskop vil det være ca. 300x.

 

 

Trustpilot