Fugle og Naturkikkert

En fuglekikkert er det rette valg, hvis du har planer om at gå på opdagelse i naturen. Derfor har vi samlet et stort og bredt udvalg af fuglekikkerter, der alle er ideelle til fuglekiggeri. En fuglekikkert skal kunne tåle at blive brugt. Derfor forhandler vi udelukkende kikkerter med en vis robusthed, der kan tåle en tur i felten. Gå på opdagelse i vores store sortiment, og find den fuglekikkert, der matcher dit behov. 

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber fuglekikkerter?

Det kan være svært at vide, hvad du skal kigge efter, når du er på udkig efter en ny fuglekikkert - og det gælder, uanset om du er ny eller erfaren til at observere fugle. Der findes nemlig mange slags kikkerter, som alle har hver deres specifikationer og funktioner.

En fuglekikkert er ikke en speciel kikkert i forhold til mange andre kikkerttyper. Når der er tale om en fuglekikkert, betyder det dog, at kikkerten har nogle værdifulde specifikationer, som er med til at give gode og skarpe billedgengivelser af fuglene - og andre små dyr. Du kan her bliver klogere på, hvad du skal være opmærksom på for at erhverve dig en god fuglekikkert. 

Køb en god fuglekikkert med den rette forstørrelse

Hos Kikkertland anbefaler vi, at du køber en fuglekikkert med en 8x eller 10x forstørrelse. Hvis du vælger en kikkert med en af disse forstørrelser, er du nemlig sikker på at kunne holde din kikkert stille, da billedet forbliver roligt og stabilt. Så kan du nemt se detaljer på de fugle, som du observerer. En håndholdt kikkert med for høj forstørrelse kan gøre billedet rystet og uklart, og så får du ikke det fulde ud af dit fuglekikkeri, hvilket vil være en skam. De meste anvendte håndkikkerter til fugle er henholdsvis 8x42mm og 10x42mm. Hvis du er interesseret i en højere forstørrelse, så skal du tage et kig på en udsigtskikkert - også kaldet spottingscope.

Ser du også på fugle, når mørket falder på?

Et andet meget vigtigt parameter, når du ser på fugle, er lysforholdene. Hos Kikkertland har vi igen været inde for at vælge de mest optimale kikkerter til de blandede lysforhold, du kan opleve som ornitolog. Derfor har vi fuglekikkerter med forskellig linsediameter. 

Jo større en linsediameter, desto mere lys tager kikkerten ind. Så hvis du ser på fugle ved højlys dag, kan du vælge en kikkert med en linsediameter på 32 mm til 42 mm. Skal du bruge en fuglekikkert i svagere lysforhold, som også lader dig se fuglene omkring solopgang og solnedgang?  Her anbefaler vi dig at vælge en kikkert med en bedre optik med eksempelvis fasecoatning og BAK-4 prismer. Vælger du en kikkert med en linsediameter på 50 mm eller derover vil du kunne se mere, men den er tungere og sværere at holde stille.

Foretager du dine fugleobservationer om natten, anbefaler vi i stedet en natkikkert.

Hvilken fuglekikkert er den bedste kikkert til mig?

Hos Kikkertland har vi stort fokus på, at vores sortiment består af kikkerter til fugle og natur i forskellige prisklasser, så alle kan være med til at nyde det danske udeliv. Det er selvfølgelig klart, at pris og kvalitet hænger sammen, når det gælder materialevalg og lysfølsomhed. De dyrere fuglekikkerter vil helt naturligt præstere bedre end en kikkert i et lavere prissegment. Men afhængigt af dit behov kan en billigere løsning også være det rette til netop dig.

Herunder har vi nævnt nogle af de mest populære fuglekikkerter, som alle er i suveræn kvalitet i forhold til prisen. Når du handler hos Kikkertland, får du altid maksimal værdi for dine penge.

Den prisvenlige fuglekikkert

En god og billig fuglekikkert for begyndere kan eksempelvis være en Aspen Classic kikkert. Her køber du en kikkert, hvor du får meget værdi for pengene. Kikkerten fungerer både som kikkert til fugle, men er generelt også en god all-round kikkert, når det kommer til naturoplevelser og outdoorliv.

Du kan også vælge en kompakt kikkert, såsom en monokikkert, der også kan blive brugt til at observere fugle. I sådan en kikkert ser du kun ud gennem ét øje, og disse kikkerter er derfor halvt så store og lettere at have med på turen - og noget billigere end almindelige kikkerter.

Jaeger Elite kikkerten

Har du lyst til at bruge lidt mere på en fuglekikkert, kan vi på det varmeste anbefale en Jaeger Elite kikkert. Den leverer et knivskarpt og bredt synsfelt helt ud til kanten. Jaeger Elite kikkerten fungerer fantastisk som natur- og fuglekikkert og giver et meget naturtro og detaljeret billede grundet dens fasecoatede BAK-4  linser i topkvalitet.

Viewlux Ultra PC-kikkert

Vil du have en kikkert lidt ud over det sædvanlige med et detaljerigt billede, der lader dig komme helt tæt på naturens fugle? Så er Viewlux Ultra PC værd at bemærke. Med kikkertens fasecoatede linser får du alle detaljerne med - både ved nær- og fjernfokusering. Den giver dig et formidabelt billede med dens BAK-4 prismer og er ekstrem lysstærk i dårligere lysforhold om morgenen eller i skumringen om aftenen. Viewlux Ultra PC-kikkerten er en virkelig god kikkert, og her får du noget af det bedste på markedet til prisen.

Zeiss Conquest: Den revolutionerende fuglekikkert

Er du professionel ornitolog, og vil du gerne have det allerbedste på markedet? Så finder du blandt andet fuglekikkerter fra Zeiss, såsom Zeiss Conquest HD-kikkerten, som står til en yderst skarp pris i forhold til kikkertens revolutionerende funktioner. HD-linsesystemet sikrer nemlig førsteklasses billedkvalitet og autentisk farvegengivelse. Det er altså en fremragende kikkert med både nyeste teknologi og et yderst ergonomisk design.

Der er altså ingen regler for, hvad fuglekikkerter skal koste. De er at finde i alle prisklasser, og derfor er der med sikkerhed også en fuglekikkert til dig. Det gælder, uanset om du er fuglekigger på begynderplan eller professionel ornitolog. Kikkertland har en fuglekikkert til dit behov.

Fuglekikkert på stativ

Er du på udkig efter en stor teleskopkikkert til fugle, hvor du kan montere en kikkert på et stativ, så du kan studere dyrene fra terrassen i hjemmet eller sommerhuset? Det kan også være du ønsker en større forstørrelse end det, den klassiske håndkikkert giver dig, når du er ude i naturen. Hvis du kan nikke genkendende til et af de to scenarier, anbefaler vi, at du tager et kig på udvalget af udsigtskikkerter.

Gå på opdagelse i naturen

I Danmark har vi et enormt spændende og flot fugleliv med mere end 400 forskellige fuglearter. Du kan altså opleve mange andre fugle end blot blåmejsen, solsorten og hættemågen for at nævne nogle få af de mest gængse. Faktisk er Danmark et af de lande på verdensplan, hvor man ved mest om fuglenes levesteder, udbredelse og antal.
 
Sjældne fugle, som du kan spotte i den danske natur, er blandt andet:

  • Den blåvinget and
  • Isfugl
  • Mudderkliren 
  • Biæderen
  • Den lille fluesnapper
  • Gulirisken

 
Der er altså rig mulighed for at foretage observationer af ekstraordinært fugleliv i den danske natur. Med en fuglekikkert får du mulighed for at komme helt tæt på fuglene uden at forstyrre eller skræmme dem. En fuglekikkert giver dig nemlig en optimal billedgengivelse, så du er sikret en enestående naturoplevelse og et detaljerigt blik på dyrene. Ønsker du at kombinere din kikkertoplevelse med information og billeder af de fulge, du ser? Så kan du få mere viden om det i vores bøger om fugle

Køb din fuglekikkert hos Kikkertland

Den teknologiske udvikling inden for fuglekikkerter gør, at det er slut med at føle, at du går rundt med et anker om halsen, når du er ude for at observere naturen. De nye kikkerter er nemlig udført i letvægtsmaterialer, uden det er gået ud over kvaliteten af kikkerten.

Hos Kikkertland sørger vi altid for at opdatere vores sortiment, så du til hver en tid kan handle de bedste fuglekikkerter hos os. Så udforsk bare udvalget her på siden, og bestil en ny prisvenlig fuglekikkert online. 
 

Vi hjælper gerne med rådgivning

Har du brug for vejledning vedrørende dit valg af optisk udstyr? Så kan du finde vores kontaktoplysninger her og kontakte os på telefon eller mail. Du er også altid velkommen i vores fysiske butik i Aalborg, hvor vi i åbningstiden glædeligt tager en snak om fuglekikkerter, birding eller andet. Her har du desuden mulighed for selv at teste produkterne.