Monokikkert

En monokikkert fylder ikke meget og er nem at have med, når du er på tur og gerne vil kunne zoome ind på omgivelserne. Det er dermed en kikkerttype, som er rigtig populær. Og på grund af dens letvægtige konstruktion og dens kompakte design er der god plads til den i din taske, rygsæk eller lomme.

Med en monokikkert ser du kun med et øje gennem okularet, og den er derfor nem at bruge med en hånd fri. De fleste monokulære kikkerter er vandtætte og yderst velegnet til udendørs brug i alle vejrforhold. Hos Kikkertland kan du finde velkendte mærker med fantastisk optik fra blandt andet Zeiss, Celestron og Helios og . Barr and Stroud, Viewlux og Levenhuk er også værd at bemærke for høj kvalitet til gode priser. 

Udforsk udvalget, og køb en praktisk og god kikkert online. Vælg mellem modeller i alle prisklasser. 

En monokikkert har mange fordele

Det kan være svært at vælge den helt rigtige monokikkert til den bedste pris. Udvalget er nemlig stort og mulighederne mange. Vi har derfor beskrevet, hvad fordelene er ved at købe en monokikkert, så du kan finde frem til, hvad du vægter højest. 

En enøjet kikkert er beregnet til ét øje

En monokikkert - eller en enøjet kikkert - er kendetegnet ved, at det er en kikkert beregnet til ét øje, som fylder og vejer meget lidt. Monokikkerter er nemlig designet til at være lette at have med sig på tur, og de kan nemt passe i lommen, i tasken eller i siden i bilen. Du kan også købe en monokulær kikkert med afstandsmåler med enkel betjening hos Kikkertland, som lader dig måle præcise afstande til dét, du kigger på. Er det på golfbanen, du skal bruge den, finder du specialiserede modeller under golfkikkerter.

Letvægtig og nem at betjene

Vægten på en monokikkert er meget mindre end på en normal håndkikkert. Den er nemlig kun halvt så stor. Det betyder, at den er let at betjene, og du vil i mindre grad blive træt af at bære den. Vægten på monokikkerterne hos Kikkertland spænder fra kun 67 gram til 300 gram. På trods af de lette design følger kvaliteten selvfølgelig med. For selvom det er en fordel, at din monikkerter er lille og let, er det vigtig, at optikken er i høj kvalitet. Når du har et godt lysindfald og skarp optik, vil du nemlig få de klareste billeder. 

Praktisk og god kikkert i kvalitetsmaterialer

Skal du bruge monokikkerten i al slags vej? Så er det vigtig, at den er vandtæt, da det beskytter de indvendige dele mod vand, dug, støv og snavs. Det kan eksempelvis være meget praktisk med en vandtæt monokikkert til ture i naturen, i kano og kajak, på camping eller ved andre udendørsaktiviteter. 

Mulighed for nærstudering af dyr i naturen

Skal du bruge en monokikkert til at nærstudere insekter, blade og dyr helt tæt på? Så kan du få nærfokusering helt ned til 1,2 meter. Nogle forveksler disse monokikkerter med en større udsigtskikkert, som også er en kikkert til ét øje. En udsigtskikkert er dog betydelig større og bruges derfor oftest på stativ, da den er tung at håndholde.

Monokikkerter: Hav en hånd fri

Mange er glade for monokikkerterne, da de er håndholdt med blot én hånd, og du har den anden hånd fri til andre formål. Monokikkerten som også kaldes en enøjet kikkert eller en monokulær kikkert, da den anvendes til kun ét øje, fylder kun det halve af en almindelig håndkikkert. Nogle modeller er med bælteklemme, så kikkerten kan spændes på dit bælte eller flade overflader, så du altid har den ved hånden. 

Uanset hvilken model du køber, medfølger der en kikkerttaske og kikkertrem med. Du kan dog også finde meget andet tilbehør til din kikkert hos Kikkertland.

Vælg mellem flere vandtætte monokikkerter 

Når du skal bruge din kikkert til udendørsaktiviteter, så skal den være vandtæt. Det er vigtigt, at du kan tage monokikkerten med ud i al slags vejr, uanset om det regner, blæser eller sner, da det er med til at forlænge kikkertens levetid. Med en dugfri monokikkert kan du også være sikker på, at der ikke opstår dug ved kraftige temperaturskift.

Hos Kikkertland er de fleste monokikkerter vandtætte og dugfrie, så du med ro i maven kan bestille en ny kikkert her på siden. 

Hvilke monokikkerter er beregnet til briller?

Alle kikkerter hos Kikkertland kan bruges af alle uanset, om du er brillebruger eller ikke. Kikkerterne har nemlig bløde gummiøjestykker eller twist-up øjestykker, som du let kan indstille, afhængig af om du bruger briller eller ej. 

Hvilket mærke skal min monokikkert være?

Der findes et stort udvalg af mærker indenfor monokikkerter. Hos Kikkertland tilbyder vi hovedsageligt monokikkerter fra anerkendte mærker, såsom:

  • Zeiss
  • Viewlux
  • Nikon
  • National Geographic
  • Levenhuk
  • Barr and Stroud

Zeiss, Celestron og Helios er kendte mærker for deres fremragende optik og gennemførte design. Hælder du til god kvalitet i den mere prisvenlige ende, så skal du kigge efter mærker, som Levenhuk, Barr and Stroud og Helios. Her får du nemlig meget værdi for dine penge.

Du kan også købe en almindelig håndkikkert hos Kikkertland

Er en monokikkert ikke det rigtige for dig? Så kan du heldigvis også finde mange andre typer af kikkerter hos Kikkertland. Vi har nemlig et af Danmarks allerstørste udvalg inden for optik. Se derfor også vores udvalg af håndholdte: 

Lad Kikkertlands eksperter rådgive dig

Kikkertlands eksperter er klar til at hjælpe dig på telefon eller mail. Der er også mulighed for at afprøve og teste vores kikkerter i den fysiske butik i Aalborg. Her kan du føle og mærke, hvilken kikkert der passer bedst til netop dig. Har du bestilt en model, som ikke ligger ordentligt i hånden? Eller har du bestilt to modeller for at vælge én favorit? Så kan du også nemt ombytte eller returnere, når du handler online hos Kikkertland.