Kikkerter

Her på siden finder du et stort udvalg af kikkerter til eksempelvis ornitologer, outdoorentusiaster og jægere.  I vores sortiment af håndkikkerter finder du mange forskellige designs og størrelser i alle prisklasser. Hver model har sine fordele og passer til diverse brugssituationer, og netop derfor kan du også kan finde flere forstørrelser, der kan passe til diverse motiver, formål og situationer. 

Hvis du har brug for hjælp til at finde frem til den bedste håndkikkert, der passer til dine behov, står vi hos Kikkertland.dk klar til at besvare spørgsmål og give dig kvalificeret rådgivning. 

Find et stort udvalg af håndkikkerter her på siden

Her på siden har vi samlet hele vores sortiment af håndkikkerter, der passer til de flestes behov. Uanset om du er den garvede jæger, der vil observere vildtet eller du skal bruge en kikkert med indbygget afstandsmåler, kan du finde det hos Kikkertland.dk. Hos os kan du nemlig udforske kategorier, såsom:
 


Gå på opdagelse i vores brede sortiment af kikkerter, og bestil den håndkikkert, du mangler, hos Kikkertland i dag. Du kan også blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på ved valg af kikkerter herunder. 

Vælg den rette håndkikkert

Når du skal købe den helt rigtige håndkikkert til netop dit formål, kan det være svært at finde frem til den rette model, hvis du ikke får faglig vejledning. En håndkikkert er nemlig ikke bare en kikkert, og alt efter hvilket formål du skal bruge den til, bør du vælge en, der specielt egner sig til netop dét. 

Samtidig kan der være rigtig mange forskellige begreber og udtryk i det store univers af kikkerter, hvilket kan gøre udvælgelsen forvirrende - men de mange begreber og udtryk er til for at hjælpe dig med at træffe det rette valg. Derfor er det selvfølgelig afgørende, at du har en forståelse for de mest centrale begreber:
 

 • Forstørrelse
 • Objektivdiameter 
 • Coating


Du kan læse om de tre begreber herunder. Tag også et kig på vores kikkertguide her.

Hvad betyder forstørrelsen?

Forstørrelsen er den første egenskab, du skal kigge efter, når du skal vurdere, hvilken kikkert der egner sig bedst til dit behov. ‘Forstørrelse’ er et udtryk for, hvor mange gange kikkerten forstørrer den genstand eller det objekt, du har fokus på. Eksempelvis vil en kikkert med 10x forstørrelse få genstande, der er 100 meter væk, til at se ud som om, at de kun er 10 meter fra dig.

Skal du bruge din kikkert til sejlads, anbefaler vi, at du vælger en kikkert med 7x forstørrelse. Skal du bruge den til at kigge på fugle i naturen, vil det ofte være bedst at bestille en kikkert med 8x eller 10x forstørrelse - det samme gælder ved jagt.

En forstørrelse på 12x gør, at selv de mindste rystelser vil påvirke billedet meget. Vælg derfor kun 12x, hvis du har en meget sikker og rolig hånd eller et stativ.

Hvad betyder objektivdiameteren?

‘Objektivdiameteren’ er et udtryk for kikkertens lysstyrke og dæmringsydelse - altså hvor god kikkerten er i mørke stemninger. Jo flere millimeter i objektivdiameteren, des mere lys bliver lukket ind. Det giver en bedre lysstyrke samt dæmringsydelse. Dog er objektivet altid fremstillet af glas, hvilket betyder, at en større objektivdiameter giver en tungere kikkert. Derfor skal du gøre op med dig selv, om du skal bruge en let og kompakt kikkert eller en lidt tungere, som du også kan bruge under dårlige lysforhold.

Typisk har håndkikkerter en objektivdiameter på 42 millimeter, men du kan få modeller med ned til 21 mm og op til 50 og 56 mm.

Hvad betyder coating?

‘Coating’ er et udtryk for den overfladebelægning, som den gældende kikkerts linser er dækket med. Dermed har kikkertens coating indflydelse på, hvor klart et billede, du vil opleve, når du ser ud ad den. De forskellige coatingtyper er:
 

 • Coated: ét lag på én linse.
 • Fuld-Coated: ét lag på alle luft-til-glas overflader.
 • Multi-Coated: Flere lag på én linse.
 • Fuld Multi-Coated: Flere lag på alle luft-til-glas overflader


Mange producenter af kikkerter har dog udviklet deres egen coating, hvilket kan gøre det svært at forholde sig til. Hvis du falder over en håndkikkert med en speciel coating fra et af topmærkerne, såsom Zeiss, GPO, Jaeger eller Nikon, kan du dog altid forvente glas i en sublim kvalitet.

Kikkerter til alle formål og i forskellige prisklasser

Her på siden kan du gå på opdagelse i et stort univers af primært håndkikkerter. Vi har dog også mange andre typer af kikkerter og udstyr, såsom:
 


Du kan købe en ny håndkikkert, der dækker ethvert behov, og vores kikkerter kommer i mange forskellige størrelser og designs. Alle de forskellige kikkerter har hver sine fordele, og det kan være en jungle at finde rundt i, hvis du ikke ved, hvilken kikkert du skal vælge. Derfor er du altid velkommen til at kontakte os vedrørende spørgsmål, eller hvis du skal bruge rådgivning. Det er også muligt at besøge vores kikkert butik i Aalborg.

Find din næste håndkikkert til jagt og meget andet

Håndkikkerter skaber ikke kun glæde hos de helt dedikerede naturmennesker. Selv hvis du ikke gør dig så meget i at udforske udelivet, gå på jagt eller andet, så kan du i den grad stadig få glæde af en kikkert og mange af de andre produkter, som du kan finde hos Kikkertland. Uanset om du skal på en vandretur i bjergene, en smuk safaritur eller et krydstogt, kan en kikkert gøre den helt store forskel for oplevelsen. Og hvis du skal bruge en kikkert til flere forskellige formål, så kan du med fordel investere i en allround kikkert med en god forstørrelse.

Hos Kikkertland er der ingen grænser for, hvad du kan bestille af kikkerter og andet udstyr, der kan være med til at give dig et klart billede af selv de mindste elementer. Du kan blandt andet:
 

 • Se nærmere på den smukke nattehimmel med en stjernekikkert
 • Undersøge det, du finder i naturen, med et mikroskop
 • Forstørrelse af tekster, med en lup
 • Få lys i mørket, med en lygte
 • Tiltræk fuglene til din have med et flot og funktionelt fuglehus.
  Start dit næste eventyr hos Kikkertland ved at gå på opdagelse i vores brede varesortiment og bestille det, du mangler, igennem os.