Lupper

Har du brug for lupper til eksempelvis frimærker, håndarbejde, læsning eller botanik? Så kan du hos Kikkertland finde et stort udvalg af forstørrelsesglas til mange forskellige formål. Vores lupper er specielt udvalgte for at sikre dig den bedste kvalitet. Du kan gå på opdagelse i kategorier, såsom frimærkelupper, sylupper, urmagerlupper, digitale lupper, pandelupper, trådtællere og botaniklupper til hobby og professionel brug. 

Find desuden håndlupper, forstørrelsesglas, læseglas, luplamper, bordlupper, lommelupper, og brillelupper i mange forstørrelser. Udforsk udvalget, og find den lup, der passer til dit behov!

Lupper til alle formål

Skal du bruge en ny lup - også kaldet for et forstørrelsesglas - til et bestemt formål? Hos Kikkertland finder du nemt den model, der passer bedst til dig. Vi har nemlig et bredt udvalg af lupper til alverdens formål, uanset om det er til hobbybrug, læsning, arbejdsbrug, eller du skal bruge det som et hjælpemiddel for svagtseende. 

I udvalget her på siden kan du vælge mellem kategorierne:

Alle lupper er fremstillet til forskellige behov alt efter interesser, og vi har specielt udvalgt alle vores lupper og luplamper, så du altid er sikret en god kvalitet, når du handler hos Kikkertland. Du kan få lupperne med og uden LED lys. Så kan du også få en god belysning på det, du ser på. Vælg en kategori øverst på siden, som passer til det, du kigger efter, og find en lup, der opfylder dine krav.

Hvad koster en lup?

Du kan finde lupper i mange prisklasser hos Kikkertland, og der kan være stor forskel på, hvad en god lup koster. Det afhænger blandt andet af hvilken type lup, du skal bruge. Her på siden kan du finde lupper fra under 50 kroner og op til mere end 1.000 kroner. 

Lupper i topkvalitet fra Eschenbach

Hos Kikkertland er du altid velkommen til at gå på opdagelse i det store sortiment af lupper fra gode og anerkendte brands. Du kan blandt andet finde kvalitetslupper fra Eschenbach, som har mere end 100 års erfaring. De har produceret adskillige prisvindende produkter, som er både nemme at anvende og ekstremt holdbare. 

Hvor meget skal en lup forstørre?

En almindelig lup har en forstørrelse på mellem 2 til 6 gange forstørrelse. Du kan dog også finde lupper med en forstørrelse på mere end 40 gange. Den bedste forstørrelse til dig, afhænger selvfølgelig af, hvad du skal forstørre, dit syn og hvilken type lup, du skal bruge.

Gode lupper til svagtseende

En lup er ikke kun et hjælperedskab til hobbyer og arbejdsbrug. Lupper kan faktisk også give mange fordele til svagtseende, der har svært ved at læse de små bogstaver. En lup, eller et forstørrelsesglas, er nemlig et optisk instrument, som du kan bruge, når du vil forstørre noget og komme tættere på. Du kan også tage et kig på vores udvalg af kikkerter, som lader dig komme tættere på objekter, der er langt væk fra dig.

Når du bruger en lup, kommer du tættere på det, du kigger på, hvilket giver et langt klarere og forstørret billede. På den måde kan eksempelvis tekst blive langt mere letlæseligt. Derudover er lupper nemme at bruge, da de blot skal føres hen det, du gerne vil forstørre. Hos Kikkertland har vi blandt andet stående lupper med ben samt klassiske håndholdte lupper.

Derudover kan du købe lupper med LED-lys, som gør det endnu nemmere at læse aviser, ugeblade og meget, meget mere. 

Lupper til frimærker

En frimærkelup er et uundværligt forstørrelsesglas til frimærkesamleren. Denne type lup kan nemlig forstørre selv bittesmå detaljer på frimærker - eller mønter, som mange også samler på. Når man har frimærker eller mønter som hobby, er det vigtigt at kunne nærstudere objektet på helt tæt hold. På den måde kan du lettere se alle detaljerne og dermed vurdere standen på frimærket eller mønten.

Du kan finde de bedste frimærkelupper hos Kikkertland. Vælg mellem lupper med mange forskellige forstørrelser, og køb en model med eller uden LED-lys.

De mest almindelige frimærkelupper er: 

  • Bordlupper med 10x forstørrelse: Luppen er meget let og har høj ridsemodstand. 
  • Bloklupper med 3x forstørrelse: Luppen er nem at bruge og velegnet til frimærker og sedler.
  • Universal bordlup med 4,5x forstørrelse: Luppen kan bruges til flere forskellige formål.

Hos Kikkertland kan du også finde praktiske mikroskoper, hvis du ønsker en kraftigere forstørrelse på mere end 20x. 

Lupper til læsning og kryds-og-tværs

Når du skal købe ny lup, så skal du vælge alt efter, hvad du skal bruge den til. Øverst på siden kan du udvælge i forhold til vores opdelte kategorier i menuen, hvor vi har adskilt lupperne efter type. Så er det let og hurtigt for dig at finde frem til den lup, som passer til dig og dit behov.

Er du eksempelvis dårlig til at se? Så kan du med fordel anvende en håndholdt lup fra Kikkertland til blandt andet at forstørre avisens tekst med. Her kan du selvfølgelig også bruge eksempelvis en læselinial, bordlup eller digital lup, som hver især har deres egne fordele til læsning. Overvej også en lommelup til at have med, når du er på farten.

Køb en lup hos Kikkertland, og få en hurtig levering

Du kan til hver en tid gå på opdagelse i vores store udvalg og finde en ny god lup. Vi sørger for en hurtig levering og garanterer en høj kvalitet af vores produkter, som du kan nyde brug af i lang tid. Kunne du tænke dig at afprøve lupperne, før du vælger en? Så kan du komme forbi vore butik i Aalborg på Gugvej 140 og teste dem af.