• 100% Dansk webshop
  • Bestil inden kl. 13.00 og vi sender samme dag
  • Du kan handle i vores butik i Aalborg
Kategorier

Stjernekikkert

Har du en lille astronom gemt i maven? Så udlev din drøm, og kom helt tæt på stjernerne med vores fantastiske stjernekikkerter. Vi har et bredt udvalg af teleskoper til dig - hvad enten du er nybegynder, erfaren eller bare ønsker at udforske vores vidunderlige univers. Er du mest til en højteknologisk stjernekikkert med WIFI og eller den klassiske linseteleskop? Vi har lidt for enhver smag. Hvis du endnu ikke er sikker på, hvilket teleskop du er på udkig efter, eller du blot vil blive klogere på, hvad Kikkertland.dk tilbyder, så kan du nemt gå på opdagelse i vores brede sortiment.

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Teleskopets historie

Hvis du kan græsk, så har du måske en ide om, hvorfra teleskopet har fået sit navn. Ordet teleskop stammer fra det græske “tele,” som betyder “langt” og “skopein,” der betyder “at se”. Sammensat er det “at se langt.” En kikkerts eller teleskops funktion er derfor at få dig til at se et objekt på lang afstand, som du ikke kan se med det blotte øje. 
 

Er du nysgerrig på teleskopets historie? Så skal du helt tilbage til 1600 tallet. Her går historien  på, at teleskopets revolution skete hos den hollandske optiker Hans Lippershey i 1608. To drenge kom angiveligt forbi hans butik for at få sat to linser sammen - i forlængelse af hinanden - for at kunne se en forstørret udgave af en vejrhane. I de følgende år blev teleskopet videreudviklet af både Lippershey og Galileo. Kort tid efter udviklede Johannes Kepler et teleskop i 1611 med to konvekse linser, der i dag bliver betragtet som det første astronomiske teleskop med skarpere udsyn. 

Stjernekikkerter for begyndere

Synes du, at universet er lidt af et mysterie? Og giver det dig en forstærket nysgerrighed? Så gør op med den nu og gå på udkig i Kikkertlands udvalg af teleskoper for begyndere. Her finder du  teleskoper, der matcher dine behov og din økonomi. 
 

Har du for eksempel altid drømt om at kunne se karlsvognen på nært hold? Eller hvad med et stjerneskud, så du kan ønske? Når du køber en stjernekikkert hos os, så kan du udleve din drøm og se stjernerne helt tæt på, samtidig med du får mulighed for at udforske universets hemmeligheder. Hvem ved: Måske du spotter noget, som aldrig er blevet set før. 

Forskellige typer teleskoper  

Det kan være svært at navigere rundt i hvilket teleskop, du skal købe som nybegynder. Derfor er det også en god ide, at du overvejer, hvad du vil bruge teleskopet til. Hos Kikkertland har vi et stort udvalg af begynder stjernekikkerter med forskellige formål alt efter behov. 
 

Her er oversigten over gode ting at vide om de forskellige stjernekikkerter:

  • Newton spejlteleskoper: Denne type er god til dig, der vil se på stjerner og galakser med høj billedkvalitet. Teleskopet er blandt andet fremstillet med spejle. Det har et hovedspejl i bunden og et andet spejl, der sender lyset ind i okularet. Klik her, og læs mere om vores spejlteleskoper
     
  • Cassegrain teleskoper: Denne type hører også under spejlteleskoper og er eminent til at give et godt billede af blandt andet planeter, måner og stjerner. Teleskopet har to spejle, hvor lyset reflekteres gennem hovedspejlet hen og på det andet spejl. Derefter går lyset gennem hovedspejlets centrum og danner et lys bag den. 
     
  • Linseteleskoper: Denne type teleskop er godt til dig, der ønsker at observere stjerner, måner og planeter. Linseteleskopet tilbyder muligheden for brede billeder af stjernehimlen. De fås også i to forskellige versioner - en kort og en lang, hvor den lange er perfekt til dig, der ønsker at observere planeter. Samtidig er den korte god til at observere stjerner. Læs mere, og dyk ned i vores udvalg af linseteleskoper

Teleskoper og børn 

Har du en lille Galileo derhjemme, som er helt betaget af stjerner? Eller måske kan dit barn ikke holde fingrene fra dit teleskop. Men hvorfor skulle det også det? Børn er nysgerrige individer, der elsker at blive klogere på verden og universet omkring dem. Derfor tilbyder Kikkertland.dk et bredt udvalg af teleskoper til børn fra fire år og op. Så kan dit barn udforske himlens mange vidundere. 
 

Du kan med fordel klikke ind på vores hjemmeside, og se udvalget af stjernekikkerter til børn. Køb en stjernekikkert, og skab uforglemmelige minder og lange samtaler med dit barn, som I kan se tilbage på. 

WIFI og datastyrede teleskoper

Hvis du er fascineret af stjerner og elsker teknologi, så er vores brede udvalg af WIFI og datastyrede teleskoper lige noget for dig. Med et WIFI teleskops trådløse forbindelse kan du nemt finde det objekt, du lige vil se. Ligeledes er det udstyret med en motor, som du kan styre via en gratis app på din smartphone eller tablet. Du finder det ønskede objekt på appen, hvorefter du trykker på det med et enkelt klik, og dit WIFI-teleskop vil automatisk pege hen mod objektet - smartere bliver det ikke. 
 

Det datastyrede teleskop er udstyret med en computerstyring, der kan navigere rundt på stjernerne. Det  fungerer lidt på samme måde som WIFI teleskopet, men nogle af de datastyrede modeller har samtidig også en “guide-tour” funktion, der gør det muligt for dig at se himlens klareste stjerner. Derudover har de også installeret en stjernetåger, så du nemt og bekvemt kan fordybe dig i de smukke stjerner. 

Tilbehør til din stjernekikkert 

Hvis du gerne vil forkæle dig selv med lidt ekstra udstyr til din stjernekikkert, eller den måske mangler ekstra dele, så finder du det, du mangler her hos Kikkertland.dk. Vi tilbyder forskelligt tilbehør til dit teleskop - hvad enten den mangler teleskop-dele, motor eller navigation. Vi har nemlig det hele til en god pris. Ønsker du du at blive klogere på astronomi? Så har vi også et bredt udvalg af bøger til dig, der vil fordybe dig i astronomiens historie og stjernehimlen. 

Få hjælp til at finde din stjernekikkert

Hvad enten du er en erfaren eller nybegynder, så kan det være svært at finde den rette stjernekikkert blandt vores store udvalg. Derfor tilbyder vi professionel vejledning til, når du skal finde dit teleskop. Du kan læse mere på  eller finde vores kontaktinformationer på vores hjemme.