• Fri Fragt ved ordrer over kr. 600,- (DK)
  • 100% Dansk webshop
  • Bestil inden kl. 13.00 og vi sender samme dag
  • Du kan handle i vores butik i Aalborg
Kategorier

Stjernekikkert

Astronomiske teleskoper, også kaldet stjernekikkerter, kan hvis man kommer godt fra start, give nogle fantastiske oplevelser.  Her er Danmarks største udvalg i alt fra begynder teleskoper til de mere avancerede teleskoper.

Datastyrede teleskoper gør at du uden viden om stjernehimmelen straks kan navigere rundt med håndkontrollens database.

Vi er selvfølgelig klar med kvalificeret rådgivning hvis du har spørgsmål om valg af stjernekikkert.

 

 

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Her gennemgår vi vore varekategorier inden for begrebet stjernekikkert (teleskop). Faktisk er det umuligt at se en stjerne igennem en almindelig kikkert. For at kunne observere stjerner og andre astrologisk fænomener skal du have en kraftig forstørrelse, dette krav gør at du også skal have et stativ til din stjernekikkert eller teleskop, på grund af det er praktisk talt umuligt at holde det optiske udstyr stille imens du observerer.

Stjernekikkert under kr. 1000

I denne kategori finder du det man kalder begynder teleskoper, de starter på 499 kroner den billigste model en Astrofinder 60 er ganske velegnet til at få en fornemmelse om stjernekiggeri er noget for dig eller dit barn. Alle varer i denne kategori er prissat under 1000 kr.

I den dyre ende af denne kategori finder vi Heritage 100, der er et transportabelt teleskop, der kan tages med, hvis man er to der deles om udgiften og fornøjelsen ved at observere himmelfænomener. Klik ind på de enkelte modeller for at læse mere om dem.

Begynder teleskoper

Her finder du stjernekikkerter og teleskoper til nybegynder, der opfylder de mest basale krav du kan have til en stjernekikkert. Enkelte at disse kikkerter finder du også i kategorien “under 1000 kr.”. Teleskoperne i denne varegruppe er velegnet til at finde og genkende stjernebilleder, stjernetåger og planeter. En af modellerne har montering til smartphone, så du kan dele dine observationer på internettet med dine venner og interessefæller.

Linseteleskoper

Et linseteleskop er en klassiker inden for stjernekikkerter, det er den velkendte model med et langt rør monteret på et stativ. Der er dog stor forskel på indmaden og priserne i de forskellige teleskoper i denne varegruppe.

Når du betaler mere får du også mere, topmodellen i denne varegruppe er et exceptionelt astronomisk instrument, der kan udvides og konfigureres med ekstra tilbehør. Det hjælper vi dig gerne med, bemærk at vi ikke har ekstra dele på lager til de dyreste teleskoper. Vælger du denne model får du også det meget avancerede computerstyrede stativ med i købet.

Spejlteleskoper

Spejlteleskoper er et klassisk design, der kan spores helt tilbage til Sir Isaac Newton, der var en ivrig astronom. Kikkerten er bygget med et primær spejl i bunden og et sekundært spejl, der sender lyset ind i okularet.

Det gør at du har et større synsfelt med denne type stjernekikkert. Disse modeller er også monteret på trefod for større stabilitet og bedre oplevelse når du observerer.

Børneteleskoper

Disse stjernekikkerter er specielt velegnede til børn. Du kan få kikkerter til stjernekig der er til børn fra 4 år og opad. Her får du forstærket lysinputtet, så du får et klarere billede. Vil du op i en mere seriøs stjernekikkert, men samtidig holde det børnevenligt, så er der mange muligheder i denne kategori.

Datastyrede teleskoper

Hvad er et datastyret teleskop? Svaret er en meget avanceret stjernekikkert, der selv kan følge stjernehimlens bevægelser. Her får du en stjernekikkert med en database over op til 42.000 objekter på stjernehimlen. Det betyder at du ikke behøver at stå og lede efter objekter manuelt. Luksus? Ja men også en nødvendighed, hvis man skal være sikker på at finde det rigtige objekt.

WI-FI teleskoper

Hvad er et Wi-Fi teleskop? Det er en stjernekikkert, du kan styre med din smartphone. Du taster blot ind hvad du ønsker at se på i den medfølgende App. Stjernekikkerten vil så automatisk pege over på det du ønsker at beskue. Dette er fremtiden der er her i dag. Det giver dig mere tid med at observere og mindre tid med at lede forgæves.

Dobsonian Teleskop

Stjernekikkert med revolutionerende design. Et Dobsonian teleskop giver dig stort lysindfald og gode muligheder for observationer. Designet har muliggjort astronomi og stjernekiggeri som hobby for mennesker, der ellers ikke ville have økonomi til at dyrke denne hobby. De større modeller kan bruges til at foretage Deep Sky observationer og - hvem ved? Måske finde en ny stjerne?

NexStar Evolution

Nexstar Evolution er en serie af stjernekikkerter med StarSense - for dig som ønsker fuld automatik, høj ydelse og f.eks fjernstyring via computer eller smartphone - ja så er Nexstar Evolution det helt rigtige teleskop til dig. Der er tre produkter i serien til de forskellige behov du må have som amatørastronom.

Celestron CPC Serie

En fantastisk stjernekikkert CPC teleskopet er kompakt og på en solid montering med GPS, men stadig et af markedets letteste teleskoper. Bemærk gaffelmonteringen, der sikrer en helt stabil platform når du observerer stjernehimlen.

CGEM II

Dette er ikke en stjernekikkert som sådan, men en trefod til montering af stjernekikkert. Her er vi oppe i udstyr, der er ude over almindeligt hobbybrug.

Celestron CGX-L

Her er der tale om en af de absolutte topmodeller til astrofoto. Denne stjernekikkert fås i to forskellige varianter. Disse kikkerter har så mange features at det nærmest vil fylde en telefonbog at skrive dem alle ned her.

Celestron ADV. VX

Denne serie er en af de mere avancerede stjernekikkerter, i et rimeligt prisleje. Du kan vælge i mellem to forskellige modeller i denne serie. Er du i tvivl om hvilken astrokikkert der passer bedst til dig, så kig ind i butikken eller ring til os.

TUBUS - OTA

Stjernekikkert med OTA optical tube assembly eller Tubus. Tubus sælges uden montering og stativ. Kombiner din tubus med en montering efter eget valg. Hos Kikkertland får du altid kompetent vejledning og hjælp hvis du er i tvivl om Hvilken stjernekikkert skal jeg vælge? Eller Hvordan bruger man en stjernekikkert?