Stjernekikkert

Har du en astronom gemt i maven? Så udlev din drøm, og kom helt tæt på stjernerne med vores fantastiske stjernekikkerter. Vi har et bredt udvalg af teleskoper til dig - hvad enten du er nybegynder, erfaren eller bare ønsker at udforske vores vidunderlige univers. Er du mest til en højteknologisk stjernekikkert med WiFi og eller en manuel? Vi har lidt for enhver smag. Hvis du endnu ikke er sikker på, hvilket teleskop du er på udkig efter, eller du blot vil blive klogere på, hvad Kikkertland tilbyder, så kan du nemt gå på opdagelse i vores brede sortiment.

Teleskopets historie

Hvis du kan græsk, så har du måske en ide om, hvorfra teleskopet har fået sit navn. Ordet teleskop stammer fra det græske “tele,” som betyder “langt” og “skopein,” der betyder “at se”. Sammensat er det “at se langt.” En kikkerts eller teleskops funktion er derfor at få dig til at se et objekt på lang afstand, som du ikke kan se med det blotte øje. 

Er du nysgerrig på teleskopets historie? Så skal du helt tilbage til 1600 tallet. Her går historien på, at teleskopets revolution skete hos den hollandske optiker Hans Lippershey i 1608. To drenge kom angiveligt forbi hans butik for at få sat to linser sammen - i forlængelse af hinanden - for at kunne se en forstørret udgave af en vejrhane. I de følgende år blev teleskopet videreudviklet af både Lippershey og Galileo. Kort tid efter udviklede Johannes Kepler et teleskop i 1611 med to konvekse linser, der i dag bliver betragtet som det første astronomiske teleskop med skarpere udsyn. Galileo Galilei revoultionerede stjernekikkerten med sin forbedrede udgave af Lipperhey-teleskopet fra en 3x til en 8x forstørrelse. Han opdagede månens kratere og jupitors måner med denne forbedrede model. 

Stjernekikkerter for begyndere

Synes du, at universet er lidt af et mysterie? Og giver det dig en forstærket nysgerrighed for at udforske rummet? Så gør op med den nu og gå på udkig i Kikkertlands enorme udvalg af teleskoper, om du er begynder eller seriøs amatør astronom, så har vi et, der passer til dig. Her i vores store udvalg af teleskoper, finder du nemt et teleskop, der matcher dine behov og din økonomi. Du behøver ikke bekymre dig, om du har husket det hele, når du handler hos os. Alle teleskoper kommer i pakker med stativ og tilbehør, så du er klar til at udforske stjernehimlen med det samme.

Har du for eksempel altid drømt om at kunne se karlsvognen, Månen eller planeter som Mars og Saturn på nært hold? Eller hvad med et stjerneskud, så du kan ønske? Når du køber en stjernekikkert hos os, så kan du udleve din drøm og se stjernerne helt tæt på, samtidig med du får mulighed for at udforske universets hemmeligheder. Hvem ved: Måske du spotter noget, som aldrig er blevet set før. En meget væsentlig detalje, når vi taler om stjernekikkerter, er størrelsen på tubusrøret. Det betyder næsten alt. Med en 130mm tubus samler stjernekikkerten mere lys ind end en 114mm. Den større lysåbning giver et skarpere og mere detaljerigt billede. Klik ind under de forskellige stjernekikkerter, og se hvad de forskellige teleskoper kan synliggøre for dig af himlens spændende vidundere.

Læs videre, bliv klogere og få mere viden om teleskoptyper.  Eller find en god begynder stjernekikkert i vores stjernekikkertguide.

Forskellige typer teleskoper  

Det kan være svært at navigere rundt i hvilket teleskop, du skal købe som nybegynder eller øvet. Derfor er det en god ide at overveje, hvad du vil bruge teleskopet til, og hvad du vil se med et teleskop. De forskellige typer har hver især deres styrker og svagheder. Hos Kikkertland har vi et stort udvalg af stjernekikkerter med forskellige formål alt efter behov og til forskellige priser - både til begynder og erfarne hobby astronomer. 

Her er oversigten over gode ting at vide om de forskellige stjernekikkerter:
 

 • Linseteleskoper (refraktor): Denne type er den klassiske teleskop kikkert, også kaldet en linsekikkert. Det er ideelt til dig, der er nybegynder i det astronomiske verden, da et linseteleskop er forbløffende nemt at orientere sig med til både astronomi og landskabs observation. Linseteleskopet kan nemlig også anvendes som udsigtskikkert. Mulighederne for spændende observationer af stjernehimlen er mange. Ønsker du at observere stjerner, månen, solen, stjernehober og forskellige planeter i galaksen? Med et teleskop kan du studere stjernehimlen på tæt hold. Ideelt til dig, der ønsker at opnå en rigtig god kontrast når du observerer himmel objekter. Der findes en lang model og en kort, hvor de lange modeller er bedst til planeter, og de korte er til stjerner. Læs mere, og dyk ned i vores udvalg af linseteleskoper.
   
 • Spejlteleskoper (reflektor): Denne type er god til dig, der vil observere stjernehimlens objekter med høj billedkvalitet, da farverne gengives på en realistisk måde. Som navnet antyder, er denne type stjernekikkert fremstillet med spejle og kaldes undertiden Newton teleskopet. Her får du rigtig meget for pengene, da du får stor diameter på tubus i forhold til andre typer stjernekikkerter og opnår eminent billed kvalitet. Oplev deepsky objekter som stjernetåger og galakser og meget mere. Er du mere interesseret i syvstjenen, nebula eller noget helt tredje, så kan du opleve tusindvis af alverdens spændende himmelobjekter med sådan et teleskop. Klik her, og læs mere om vores spejlteleskoper
   
 • Dobson teleskoper (reflektor): Denne type spejlteleskop er til dig, der vil have transportabelt fleksibilitet med dit teleskop og høj ydeevne til lav pris. Dobsonian teleskopet består i deres enkelthed af en stor tubus og en base, som giver dig en enkelt, hurtig opsætning med en altazimuth-montering fremfor en ækvatorial montering. Du får en forbløffende god blænde i forhold til prisen og det anvendes ofte til planetfoto og stjernetåger. Idéen med Dobsonian designet var et stort teleskop med høj ydeevne til lav pris. Se mere her, om vores udvalg af dobson teleskoper.
   
 • Schmidt-Cassegrain teleskoper (katedioptrisk): Denne type teleskop er til dig, der vil have et transportabelt teleskop med stor turbusdiameter til allround brug. Schmidt- Cassegrain designet er en af de mere populære katedioptriske teleskoper, som udnytter fordelene ved kombinationen af spejl og linser. Her får du et stort teleskop med god brændvidde og kontrast med mange anvendelses muligheder. Cassegrain teleskoper anvendes også som kraftig teleskop kikkert til udsigt.
   
 • Maksutov-Cassegrain teleskoper (katedioptrisk): Denne type er til dig, der vil have knivskarpe billeder helt uden farvespredning. Disse modeller forstørrer både vha. spejl og linser og udnytter fordelene fra spejlteleskop og linseteleskopet, som giver dig et tæt på reaktorskarpt billede. En særdeles kompakt stjernekikkert med ultimativ lang brændvidde og høj kontrast, som er super velegnet til fotografering af måne og planeter samt til galakser og stjernetåger. Du kan også bruge den som kraftig udsigtskikkert til natur observationer af dyr og landskab.

Se her, hvis du søger udsigtskikkerter til landskab-, dyr-, fugle- og naturobservationer.

Teleskoper og børn 

Har du en lille Galileo derhjemme, som er helt betaget af stjerner? Eller måske kan dit barn ikke holde fingrene fra dit teleskop. Men hvorfor skulle det også det? Børn er nysgerrige individer, der elsker at blive klogere på verden og universet omkring dem. Derfor tilbyder Kikkertland.dk et bredt udvalg af teleskoper til børn fra fire år og op. Så kan dit barn udforske himlens mange vidundere. 

Du kan med fordel klikke ind på vores hjemmeside, og se udvalget af stjernekikkerter til børn. Køb en stjernekikkert, og skab uforglemmelige minder og lærerige samtaler med dit barn, som I kan se tilbage på. 

WIFI og datastyrede teleskoper

Hvis du er fascineret af stjerner og elsker teknologi, så er vores brede udvalg af WIFI og datastyrede teleskoper lige noget for dig. Med et WIFI teleskops trådløse forbindelse kan du nemt finde det objekt, du lige vil se. Ligeledes er det udstyret med en motor, som du kan styre via en gratis app på din smartphone eller tablet. Du finder det ønskede objekt på appen, hvorefter du trykker på det med et enkelt klik, og dit WiFi-teleskop vil automatisk pege hen mod objektet - smartere bliver det ikke. 

Det datastyrede teleskop er udstyret med en computerstyring, der kan navigere rundt på stjernerne. Det  fungerer lidt på samme måde som WIFI teleskopet, men nogle af de datastyrede modeller har samtidig også en “guide-tour” funktion, der gør det muligt for dig at se himlens klareste stjerner. Derudover har de også installeret en stjernetåger, så du nemt og bekvemt kan fordybe dig i de smukke stjerner. 

Tilbehør til din stjernekikkert 

Hvis du gerne vil forkæle dig selv med lidt ekstra udstyr til din stjernekikkert, eller den måske mangler ekstra dele, så finder du det, du mangler her hos Kikkertland.dk. Vi tilbyder forskelligt tilbehør til dit teleskop - hvad enten den mangler teleskop-dele, motor eller navigation. Et interessant tilbehør er en smartphone adapter, som monteres på okularet og mobilen isættes. Så kan du tage billeder og video gennem okularet på din stjernekikkert. Vi har nemlig det hele til en god pris. Ønsker du at blive klogere på astronomi? Så har vi også et bredt udvalg af bøger til dig, der vil fordybe dig i astronomiens historie og stjernehimlen. 

Få hjælp til at finde din stjernekikkert

Hvad enten du er en erfaren eller nybegynder, så kan det være svært at finde den rette stjernekikkert blandt vores store udvalg. Derfor tilbyder vi professionel vejledning til, når du skal finde dit teleskop. Du kan læse mere på  eller finde vores kontaktinformationer på vores hjemmeside. Du er også velkommen til at besøge vores butik i Aalborg. Her kan du få en fagsnak med vores specialister, som kan guide dig i det rigtige valg af stjernekikkert.