Lupper

Måske du ser dårligt, når du læser avis? Eller kan du godt lide at observere insekter, men har du svært ved at studere dem? Så har Kikkertland.dk en løsning for dig: Nemlig en lup. Med en lup kan du komme helt tæt på både de små bogstaver og naturen. Vi tilbyder lupper og forstørrelsesglas til ethvert formål, og vi har modeller med eller uden lys, så du også har mulighed for at se under dårlige lysforhold. 

Har du brug for en lup med kompas, en digital lup, en læselup eller en håndlup? Du kan finde det hele hos os. Vi tilbyder også indslagslupper, insektlupper, standlupper, udtrækslupper og meget mere her på siden. Kig derfor vores sortiment igennem, og køb din nye lup online hos Kikkertland.dk.

Lupper: Et praktisk hjælpemiddel i hverdagen

Vi kender alle sammen luppen og dens smarte funktioner, der kan være med til at hjælpe et væld af mennesker i løbet af dagen. Det er altså ikke kun Sherlock Holmes, der gavner af den velkendte lup, når han skal opklare mordgåder og mysterier. Det praktiske hjælpemiddel bliver i dag brugt i mange af hverdagens situationer. Det kan være til læsning af avisen eller en bog, men du kan også bruge et forstørrelsesglas til at undersøge insekter, blomster, smykker og meget andet. Der er også mange, som tager glasset frem, når de skal studere frimærker eller smuk natur.

En lup er et optisk instrument, som gør, at selv små detaljer ved billeder, sten, frimærker, mønter eller andre objekter bliver forstørret med en eller flere linser. Vi har dog erfaret, at langt de fleste forstørrelsesglas og lupper bliver købt af personer, som bruger dem som læseglas. Med en lup kan du nemlig få alt det med småt til at se ud som almindelig tekst, så du har lettere ved at læse det. Hos Kikkertland sælger vi lupper til alverdens formål, så du kan finde en lup til netop dine ønsker og behov.

I vores sortiment kan du blandt andet finde:

Sådan virker en lup

Vil du gerne observere selv de helt små detaljer ved dit eksemplar? En lup - eller et forstørrelsesglas - er dit alternativ til et stereomikroskop, der fylder og koster mere. Ved at have en svag krumning i overfladen skaber glasset i lippen en forstørrelse. Krumningen giver en bøjning af lyset, hvorfor teksten eller insektet virker langt større, end det egentlig er, og du kan på den måde tydeligere se alle detaljerne. Så behøver du ikke anstrenge dig, eller tage hovedet helt tæt på for at se det hele.

Du kan holde det simple udstyr i hånden, stille det på bordet eller have det med på farten, så du altid kan få forstørret det, du ser på. Ligeledes kan du vælge, hvor stor en forstørrelse, du gerne vil have. Det kan for eksempel være en rund lup med 2x forstørrelse på cirka 12 centimeter diameter. Hvis du ønsker en kraftigere forstørrelse, vil glasset være mindre.

Se også vores store udvalg af kikkerter, så du kan forstørre elementer længere væk fra dig i naturen.

Hvem bruger et forstørrelsesglas?

Generelt er en lup et perfekt hjælpemiddel til dig, der har svært ved at se små bogstaver på kort eller lang afstand. Det kan både være til læsning, hobbyarbejde eller fritidsbrug. Har du brug for at læse og arbejde med hænderne fri? Så kan du med fordel prøve en håndlup, bordlup, luplampe eller lup med snor til at hænge om halsen. 

De fleste af vores lupper har desuden flere funktioner: For eksempel kan du bruge vores bordlupper og standlupper både stående og liggende. Måske du er frimærke- eller møntsamler? I så fald kan en bordlup eller et forstørrelsesglas være en fordel, da du kan se nærmere på dit eksemplars stand. 

Uanset hvad du ønsker at bruge dit forstørrelsesglas til, er vi hos Kikkertland klar til at hjælpe dig. For vi sætter en ære i at gøre vores kunder tilfredse og give dig dit syn tilbage, hvis du har svært ved at læse det med småt.

Du kan eksempelvis bruge et forstørrelsesglas til at: 

  • Observere frimærker og insekter 
  • Lave håndarbejde, eksempelvis når du skal sy eller brodere
  • Kigge nærmere på mønter, sedler, frimærker eller smykker
  • Læse en avis, bog eller lignende
  • Gøre en anden hobby eller arbejde der kræver forstørrelse lettere

Hvordan vælger jeg den rigtige lup?

Der er flere vigtige detaljer, som du skal huske på, når du køber et nyt forstørrelsesglas. En af de vigtigste detaljer er styrken på glasset. Det er nemlig forskelligt fra lup til lup, hvor meget forstørrelse, der er. En anden overvejelse er, hvad luppen skal blive brugt til: Hvis du primært bruger den til læsning om aftenen, får du måske brug for en med indbygget lys. Hvis du skal have hænderne fri, så kan en bordmodel være meget nyttig. Hos Kikkerland har vi forstørrelsesglas til et væld af formål.

Jo mindre glasset er på luppen, desto kraftigere forstørrelse får du. De mest almindelige forstørrelsesglas går generelt set indenfor dobbelt op forstørrelse til seksdobbelt forstørrelse. Der er desuden kraftige lupper med 10 x og 20 x forstørrelse. Har du behov for endnu kraftigere styrke end det, kan det ofte blive nødvendigt med et mikroskop. Her på siden kan du finde forstørrelses med eksempelvis:

  • 1,5x forstørrelse
  • 2x forstørrelse
  • 5x forstørrelse
  • 10x forstørrelse
  • 20x forstørrelse

Det smarte valg til læsning, hobby og håndarbejde

Er synet ikke, hvad det har været? Så kan du med fordel bruge en lup, når du skal læse avisen, en god bog eller filmens undertekster. Hos Kikkertland kan du købe et væld af sublime forstørrelsesglas, som kan være gavnlig for både dig og dine øjne. Vælg eksempelvis læseglas med snor fra anerkendte Eschenbach. Den tyske producent er kendt inden for optik med mange prisvindende produkter. Gå på opdagelse i hele udvalget her på siden, og bestil en lup til levering online. 

Lupper med indbygget LED lys med

Er det ofte om aftenen, at du har brug for et ekstra godt syn? Så bør du gå efter en lup med indbygget LED lys. Denne smarte funktion er en fordel for dig, der arbejder i svag belysning - både om aftenen men også i løbet af dagen. Du behøver ikke bekymre dig om, hvor lang tid lyset kan være tændt, da et sæt batterier holder helt op til 50.000 timer.

Montér forstørrelsesglasset på dine briller

Hos Kikkertland kan du vælge en sylup med snor eller en brillelup, som du sætter på dine briller. På den måde kan du læse med ekstra forstørrelse, eksempelvis når du ser film eller læser i en bog. Brillelupper bliver let monteret på dine briller med en clips, så du hurtigt kan tage dem på og af.

Køb forstørrelsesglas hos Kikkertland

Er du stadig i tvivl om, hvilken lup du skal købe? Heldigvis er det muligt at komme forbi vores butik i Aalborg. Her kan du afprøve lupperne, og vores kyndige personale kan give dig god vejledning. Du er også velkommen til at kontakte vores eksperter for råd på telefon 96 30 34 09.