• 100% dansk webshop
  • ✅Trustpilot-anmeldelser✅
  • Vi har åbent i butikken
  • Man-torsdag 9-16.00, fredag 9-12
     

Lupper

Måske du ser dårligt, når du læser avis? Eller kan du godt lide at observere insekter, men har du svært ved at studere dem? Løsningen er tydelig: Med en lup kan du komme helt tæt på de små bogstaver og naturen. Hos Kikkertland tilbyder vi lupper og forstørrelsesglas til alle formål - med eller uden lys. Har du brug for en lup med kompas, digital lup, læselup eller håndlup? Det hele finder du hos os. Vi tilbyder også indslagslup, insektlup, standlup, udtrækslup og meget meget mere her på siden.
 

Kig i vores sortiment på siden og køb din nye lup her.

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Et praktisk hjælpemiddel i hverdagen

Vi kender alle sammen luppen. Forestil dig, at du er tilbage i barndommen. Med Sherlock Holmes som forbillede leger du detektiv. Mordgåder og mysterier skal blive opklaret - og hvilket bedre værktøj er der end et forstørrelsesglas? Det praktiske hjælpemiddel er i dag ikke bare et stykke legetøj. Derimod bliver et forstørrelsesglas mest brugt i hverdagens situationer. Det kan være til læsning af avisen, fjernsynet eller en bog. Andre tager glasset frem, når de skal studere frimærker eller smuk natur. 
 

En lup er et optisk instrument, som gør, at selv små detaljer ved billeder, sten, frimærker, mønter eller andre objekter bliver forstørret med en eller flere linser. Langt de fleste forstørrelsesglas og lupper bliver normalt købt af personer, som bruger dem som læseglas. Hos Kikkertland sælger vi imidlertid til alle formål. På den måde kan du finde en lup til netop dine ønsker og behov.
 

I vores sortiment kan du bl.a. finde:
 

- Læseglas

- Lup med kompas

- Lup med eller uden lys

- Bordlup og frimærkelup

- Læselineal

- Insektglas med lup

- Forskellige forstørrelser og mærker

Sådan virker en lup (forstørrelsesglas)

Vil du gerne observere selv helt små detaljer? En lup (forstørrelsesglas) er dit alternativ til briller. Ved at have en svag krumning i overfladen skaber glasset en forstørrelse. Krumningen giver en bøjning af lyset, hvorfor teksten eller insektet virker langt større, end det egentligt er. På den måde bliver dine øjne “snydt”. Du behøver altså ikke anstrenge dig for at se detaljerne.
 

Det simple udstyr kan du både holde i hånden, stille på bordet eller have med på farten. Ligeledes kan du vælge, hvor stor en forstørrelse, du gerne vil have. Det kan for eksempel være en rund lup med 2x forstørrelse på ca. 12 cm. Ønsker du en kraftigere forstørrelse, skal glasset være mindre.
 

Se også vores store udvalg af kikkerter.

Hvem bruger et forstørrelsesglas?

Generelt er en lup et perfekt hjælpemiddel til dig, der har svært ved at se små bogstaver på kort eller lang afstand. Det kan både være til læsning, hobbyarbejde eller fritidsbrug. Har du brug for at læse og arbejde med hænderne fri? Prøv en håndlup, bordlup eller lup med snor til at hænge om halsen.
 

De fleste af vores lupper har desuden flere funktioner i ét. For eksempel kan vores bordlup og standlup blive brugt som stående eller liggende. Måske du er frimærke- eller møntsamler? I så fald kan en bordlup eller et forstørrelsesglas være en fordel. Uanset hvad du ønsker at bruge dit forstørrelsesglas til, er vi hos Kikkertland klar til at hjælpe dig. For vi sætter en ære i at gøre vores kunder tilfredse og give dig dit syn tilbage.

Du kan bl.a. bruge et forstørrelsesglas til at: 
 

  • Observere frimærker og insekter 
  • Lave håndarbejde, f.eks. når du skal sy eller brodere
  • Kigge nærmere på mønter eller sedler 
  • Læse en avis, bog eller lignende
  • Anden hobby eller arbejde der kræver forstørrelse

Hvordan vælger jeg den rigtige lup?

Der er flere vigtige detaljer, som du skal huske på, når du køber et nyt forstørrelsesglas. En af dem er styrken på glasset. Det er nemlig forskelligt fra lup til lup. En anden overvejelse er, hvad luppen skal blive brugt til. Er det primært til læsning om aftenen, skal du have hænderne fri eller noget tredje?
 

Jo mindre glasset er på luppen, desto kraftigere forstørrelse får du. De mest almindelige forstørrelsesglas går generelt set indenfor dobbelt op forstørrelse til seksdobbelt forstørrelse. Har du behov for endnu kraftigere styrke end det, kan det ofte blive nødvendigt med et mikroskop.

Det smarte valg til læsning, hobby og håndarbejde

Vælg for eksempel læseglas med snor fra anerkendte Eschenbach. Den tyske producent er kendt inden for optik med mange prisvindende produkter. Du finder bl.a. læseglas i styrkerne 3,5x, 4x, 5x og 6x.
 

Er det ofte om aftenen, du har brug for et ekstra godt syn? Gå efter en lup med indbygget LED lys. Denne smarte funktion er en fordel for dig, der arbejder i svag belysning. Og så holder et sæt batterier utroligt længe - faktisk helt op til 50.000 timer. På den måde behøver du ikke hele tiden skifte batterier ud. Luplampen kan blive fastmonteret på et bord, en vindueskarm eller anden fast overflade og har et stort synsfelt.
 

Du kan også vælge sylupper med snor eller en brillelup, som du sætter på dine briller, så du kan læse med ekstra forstørrelse. Her fås forskellige forstørrelser. De bliver let monteret på dine briller med en clips. Der er desuden modeller, som virker som almindelige briller eller som pandelup med forstørrelse.

Køb forstørrelsesglas hos Kikkertland

Er du stadig i tvivl om, hvilken lup du skal købe? Heldigvis er det muligt at komme forbi vores butik i Aalborg. Her kan du afprøve lupperne, mens vores kyndige personale tilbyder vejledning og råd. Du er også velkommen til at kontakte vores eksperter for råd og vejledning på tlf. 96 30 34 09.

 

Trustpilot