Celestron CPC Serie

CPC er et helt klassisk Schmidt-Cassegrain teleskop og er et af de teleskoper som har lagt grunden til Celestrons ry idag. 

Celestron CPC serie er opbygget omkring en meget kraftig base- og gaffelkonstruktion,  og et ny-designet 9,8''  stort azimut leje som giver en præcis og glidende tracking hvilket er nødvendigt når teleskopet skal bruges til astrofoto / CCD arbejde. Teleskopet vil være særdeles velegnet til f.eks. planetfoto og ideel til deep-sky observationer. Et af de mest transportable teleskoper på en gaffelmontering, vejer kun 19 kg, og med et indbygget bærehåndtag er det nemt at transportere.  

Håndkontrollen en placeret på siden af gaffelarmen så der er bedre adgang til den,  og bedre mulighed for at se den.  Desuden har begge akser har bekvemt placerede koblingslåse så teleskopet hurtigt kan løsnes og drejes.
Stativet er ny-designet og har permanent monterede og fjederbelastede ''fingerskruer'' til fastgørelse af teleskopet.   Centerstøtten har huller til okularer og også designet til at støtte benene under transport.

Ny-designet er også holderen til søgerkikkerten.   Denne nye holder er en todelt Quick-Release holder så man hurtigt kan montere / fjerne søgerkikkerten. 
Med Celestrons SKY ALIGN er opstillingsproceduren blevet endnu mere enkel.  Vælg- og ret teleskopet ind på tre vilkårlige stjerner.   SKY ALIGN finder selv ud af hvilke stjerne du har valgt.  Information om dato, tidspunkt og observationsposition hentes automatisk ned fra GPS satellitterne.  Lettere kan en alignprocedure ikke være.  (Der kan vælges flere andre alignprocedurer).

Celestron CPC 800 er  vurderet til ''Best Buy'' af det engelske astronomy magazine ''Sky at Night''. 

CPC serien - Elektronisk:

CPC serien har 12 V DC drev med interne ledninger til deklinationsmotoren.
CPC serien har Permanent Periodic Error Correction, PPEC, for mere præcis tracking på timeaksen samt Backlash Compensation, BC, for hurtig reaktion på deklinationsaksen.   Disse to funktioner er et must ved astrofoto.
På basen findes port for autoguider, håndkontrol og opgradering af motorkontroller samt 2 AUX porte for ekstraudstyr.
RS-232 port for kontrol af teleskop fra PC findes på håndkontrollen.

PC serien - Mekanisk:

CPC serien har en kraftig gaffelmontering med to-armet gaffel med holder til håndkontrollen når den ikke holdes i hånden.
Et stort ny-designet 9,8'' leje på timeaksen giver stabil og glidende bevægelse.
5,625'' snekkehjul med 180 tænder, på begge akser, giver ligeledes den bedst mulige bevægelse af teleskopet.
CPC serien leveres som standard som alt-azimut opstillet teleskop med et heavy-duty justerbart stålstativ.
En heavy-duty equatorial wedge kan leveres hvis teleskopet skal bruge til astrofoto. (ekstra tilkøb)
Generelt en meget stærk konstruktion som lever op til de høje krav der stilles ved seriøst arbejde.