Linseteleskoper

Er du på udkig efter et nyt linseteleskop, der kan opgradere dit gamle? Eller er du nybegynder og skal købe dit første teleskop? Så er du havnet det rigtige sted. Hos Kikkertland har vi både et stort udvalg af linseteleskoper og mere end 30 års erfaring indenfor kikkerter til astronomi. Derfor kan du finde det rette linseteleskop her på siden, der både matcher dine behov og din økonomi. En linsekikkert er let at orientere sig med og er af den grund særligt god til begyndere. 

Linseteleskop: Det klassiske teleskop med skarpe billeder

Når du vælger et linseteleskop, får du et klassisk teleskop, der er god til at observere alt lige fra stjerner til planeter med. Det er den velkendte model, der har et langt rør monteret på et stativ. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at der er stor forskel på de forskellige linsekikkerter - både prismæssigt og indholdsmæssigt. Dog vil du altid få god kvalitet til pengene, når du handler hos Kikkertland.dk.

Vi har et bredt udvalg af teleskoper til forskellige behov fra kendte mærker, såsom Skywatcher, Celestron, Omegon og Viewlux. Derudover kan du finde linseteleskoper i lange versioner og kortere varianter. De lange versioner er gode til se planeter med, mens de kortere er bedre til at se på stjerner med. Uanset hvilket linseteleskop du vælger, vil du se skarpe billeder med god kontrast af både planeter, stjerner, solen og månen. 

Du kan også anvende linseteleskoper som udsigtskikkerter

Et godt linseteleskop til begyndere

Hvis du er på udkig efter et godt begynderteleskop - uanset om det er til dig selv eller dit barn - så anbefaler vi, at du tager et kig på vores linseteleskoper fra Viewlux. De har nemlig et bredt udvalg af teleskoper i topkvalitet til en god pris, som ikke ruinerer dig. Hvis prisen spiller en stor rolle, kan du med fordel tage et kig på vores stjernekikkerter til under 1.000 kroner.

Få den rette forstørrelse

I linseteleskoperne medfølger der blandt andet flere okularer, som giver dig forskellige forstørrelser. Dermed har du mulighed for at udforske månen og planeterne med forskellig zoom. Derudover medfølger der også en 2x Barlow linse, som fordobler forstørrelsen.

Du kan blandt andet tage et kig på linseteleskoper fra Viewlux’ Starfinder-serie, som er særligt egnet til at se måner og planeter med. Således har du både mulighed for at se Saturns ringe og Jupiters måner samt de klare stjernetåger. Disse teleskoper egner sig også til landskabsobservationer af fugle og både, da de retvender billedet. Der medfølger ligeledes en lille søger, der sidder på siden af teleskopet, som gør det nemmere at lokalisere og følge det ønskede objekt. 

Studér stjernehimlen med et linseteleskop

Hvis du er fascineret af stjernehimlen, så bør du overveje at kigge på linseteleskoper fra Skywatchers Startravel-serie, som også er fantastiske begynderteleskoper. Her får du en stjernekikkert, der er velegnet til at studere stjernehimlen og se stjernehober med. Stjernehober er større grupper af stjerner, der er samlet. Startravel-modellerne er nemme at transportere, og de er også egnet til at observere måne og planeter med. 

Husk også at udforske hele vores udvalg af stjernekikkerter her.

Linseteleskop med en stor objektivdiameter

Linseteleskoperne har en objektivdiameter på mellem 102 og 120 millimeter og opfanger 300-400 gange så meget lys, som du er i stand til med det blotte øje - og dobbelt så meget lys som med en 70 millimeter kikkert. Linserne er akromatiske, hvilket giver en stor lystransmission og et kontrastrigt billede. 

Nem betjening med et praktisk stativ

Linseteleskoperne er monteret på et smart stativ, som du kan bevæge vandret og lodret, og dermed er teleskoperne nemme at bruge. Du kan også bruge Startravel-kikkerterne som udsigtskikkert, da de er udstyret med en diagonal, som retvender billedet, så du kan observere objekter på land. Et linseteleskop fra Skywatcher er således meget mere end bare et teleskop. 

Du kan også tage et kig på vores udvalg af udstyr til linseteleskoper, der gør det endnu lettere at udforske nattehimlen.

Perfekt til at se planeter med

Er du interesseret i at udforske de forskellige typer planeter og stjerner i vores univers på tæt hold? Så er et linseteleskop helt perfekt til dig. Det egner sig nemlig helt perfekt til at observere både månen, solen, stjernerne og de forskellige planeter, som du kan finde i galaksen. Den store forstørrelse i teleskoperne gør, at du kan komme meget tæt på objekterne, så du for alvor kan studere dem.

Transportabelt linseteleskop med god optik

Kunne du godt tænke dig et transportabelt og brugervenligt linseteleskop med kvalitetsoptik? Så kan du med fordel tage et kig på linseteleskoper fra mærket Celestron. Udvalget fra Celestron byder nemlig på flytbare teleskoper med god fully-coated optik, der giver et lyst og skarpt billede. 

Disse teleskoper giver dig mulighed for at observere alt lige fra Saturns ringe til Jupiters måner. Hos Kikkertland.dk har vi linseteleskoper fra Astromaster-serien, der tilbyder en forstørrelse på mellem:

  • 45 op til 90 gange
  • 35 til 70 gange 
  • 142 gange og 165 gange

Der er dermed mange forskellige stjernekikkerter, som passer til forskellige behov. God derfor på opdagelse i det store udvalg af linseteleskoper fra Celestron her på siden.

Vælg et linseteleskop med smartphone adapter

Der medfølger ofte et månefilter og en smartphone adapter med til dit linseteleskop, så du kan bruge din smartphone til at tage billeder af dine observationer gennem teleskopet. Månefilterets funktion er at dæmpe lyset, så du bedre kan se månens kratere. Og hvis du ikke er den bedste med teknik, medfølger der typisk en dansk manual, som kan hjælpe dig på vej.

Du har også mulighed for at bruge disse linseteleskoper til landskabsobservationer, da billedet er retvendt. Celestrons Astromaster-modeller er både nemme og hurtige at sætte op, og så har de et program med 10.000 objekter, som du kan følge, og et stjernekort, som du kan udprinte. Udforsk udvalget af linseteleskoper fra Celestron, og køb hos Kikkertland.dk

Hos Kikkertland.dk hjælper vi dig med at finde dit nye linseteleskop

Hos Kikkertland.dk er vi altid klar til at hjælpe og rådgive dig i de forskellige linseteleskoper, så du bestiller det rigtige. Du kan kontakte os på telefon 96 30 34 09 eller mail info@kikkertland.dk. Er du bosat i Aalborg og omegn, eller er du lige i nærheden? Så kan du også tage et kig forbi vores fysiske butik og få råd og vejledning. 

Skulle du blive i tvivl om valget af teleskop, så kan vi give dig kvalificeret rådgivning ud fra dine behov. Er du ikke helt sikker på, hvordan du kommer i gang med at bruge dit nye linseteleskop? Så hjælper vi dig gerne på vej, så du er klædt godt på til at udforske galaksen. Kommer du forbi butikken, kan vi også vise dig nogle af vores modeller, som du kan afprøve, inden du vælger dit nye linseteleskop.

Læs mere om teleskoper i vores guide

Du kan også læse mere om stjernekikkerter og teleskoper samt blive klogere på dit valg i vores guide til stjernekikkert. Her kan du blandt andet læse om:

  • Hvordan du vælger det rigtige teleskop 
  • Computerstyret og manueltstyret teleskop 
  • Teleskoper til børn og voksne