Stereolup - Mikroskop

Hos kikkertland.dk fører vi et stort udvalg af mikroskoper. Her på siden finder du binokulære, monokulære og digitale mikroskoper. Med en stereolup, også kaldet et stereomikroskop eller et binokulært mikroskop, ser du to ens billeder med hver enkelt øje, hvilket er langt mindre anstrengende for dine øjne og dermed dit syn.

Stereolupper bliver anvendt inden for biologi, medicin, veterinær, bakteriologi og landbrug. Derudover bliver lupper og mikroskoper ofte brugt til undervisning i biologi og til studerende på skoler, gymnasier samt på laboratorier og til forskning. I Kikkertlands sortiment kan du også finde tilbehør til mikroskoper, såsom objektglas, dækglas, mikroskoplys, petriskåle, CDD kameraer, tilberedte prøver og meget mere.

Se vores udvalg af stereolupper og binokulære mikroskoper herunder.

Hvad er en stereolup?

Ordet stereolup bruges ofte som et andet ord for binokulært mikroskop, altså et mikroskop med to okularer til at kigge igennem. Det er uklart, hvordan begrebet stereolup opstod, selvom det er det mest brugte ord i normal tale - omtales det også som et binokulært mikroskop eller stereomikroskop. 

En stereolup er bedst at anvende til objekter, som du kan se med det blotte øje, men som du også gerne vil se i forstørrelse. Det kan handle om eksempelvis bakterier, svampe, blod og andre mikroorganismer til overfladen på  mønter, frimærker, insekter, planter, elektronik eller lignende.

Stereolup: Komfortabelt for øjnene

En stereolup sørger for at du ikke bliver træt i øjnene, når du skal arbejde med et mikroskop i længere tid. Der er nemlig ikke blot ét okular - der er i stedet to. Med en stereolup bruger du derfor begge øjne samtidig til at kigge igennem luppen. Når du bruger begge øjne i stedet for at knibe det ene sammen, vil du opleve en kæmpe forskel i længden. Dine øjne bliver nemlig langt fra lige så anstrengte i forhold til at kigge ud ad blot en enkelt lup. 

Arbejder du meget eller professionelt med mikroskoper, så er en stereolup helt klart det hele værd. Her på siden kan du finde en stereolup med forstørrelsesområder på mere end 500x, 1000x eller mere så du kan komme helt tæt på dit objekt. 

Se udvalget af stereomikroskoper med zoom

Når du kigger på alt lige fra insekter til blod, kan det være nødvendigt at komme endnu tættere på - eller længere væk med din stereolup. Derfor kan du, i de fleste af vores mikroskoper, finde en smart funktion: Nemlig muligheden for at zoome både ind og ud. Det betyder, at du kan forstørre billedet, så det passer til det, som du kigger på. 

Vi har modeller, hvor du kan justere forstørrelsen på din stereolup i et mindre interval, såsom 20x til 40x. Du kan dog også købe stereolupper, hvor du kan justere den ønskede forstørrelse mellem 40x og 1000x. Uanset hvor meget du zoomer, vil den optiske kvalitet være i top, så du får et skarpt og kontrastfyldt billede.

Få kastet lys på dit eksemplar

Et af de vigtigste parametre ved en stereolup er lyskilden, da du skal have et ordentligt lys på det, som du skal observere i dit mikroskop. En dårlig lyskilde kan nemlig gøre en god stereolup middelmådig, og omvendt kan en god lyskilde gøre en middelmådig stereolup bedre. 

Derfor er alle vores mikroskoper udstyret med et koncentreret lys, der kan give et bedre billede af blandt andet sten, mønter, insekter og planter. Du kan endda købe et stereomikroskop med mulighed for at indstille LED lyset, så du hverken får for meget eller for lidt lys på dit eksemplar. Læs om lys til stereolup og andre specifikationer ved at klikke ind på selve produktsiden.

Høj kvalitet med en stereolup

Ligesom ved så meget andet hører pris og kvalitet typisk sammen, når du køber en ny stereolup. Dog er stereolupper et redskab, som du kan have i mange mange år, hvis du passer godt på det. Du kan derfor med fordel betale lidt ekstra for at nyde godt af flere funktioner, såsom sublime optiske resultater, et større forstørrelsesinterval, komfortable okularer med mere. 

Hos Kikkertland forhandler vi udelukkende mikroskoper og stereolupper af den højeste kvalitet fra kendte mærker. Uanset hvilket stereomikroskop du er på udkig efter, har vi noget i enhver prisklasse - udforsk derfor udvalget i dag, og køb din nye stereolup online hos os i dag. 

Køb en stereolup fra kendte mærker

Hos Kikkertland.dk går vi meget op i at tilbyde vores kunder produkter i den højeste kvalitet. Derfor kan du finde stereomikroskoper fra mærker, såsom:

  • Optika
  • Byomic
  • Celestron
  • Levenhuk 
  • Viewlux 

Vi har naturligvis mikroskoper til priser, hvor alle kan være med. På den måde kan du tilegne dig en stereolup af superb kvalitet, uanset hvor meget du vil ofre på det. Hvis du ønsker et professionelt stereomikroskop, skal du dog af med lidt flere penge.

Tilbehør til stereolup

Hos Kikkertland har vi, udover stereolupper, også tilbehør til mikroskoper, såsom mikroskoplys, okularer, kameraer, pærer og dækglas. Det er tilbehør, som du med fordel kan bestille med, når du køber en stereolup, så du undgår at skulle aflægge endnu en ordre på det. 

Er du i tvivl om, hvilket binokulært mikroskop du har behov for, kan du altid kontakte os. Vi rådgiver gerne - både online og via telefon. Du er også velkommen til at besøge vores butik i Aalborg, hvor du kan teste af produkterne, før du køber dem.

Andre kategorier af mikroskoper og forstørrelsesglas: