Marinekikkert

Marinekikkerten er et uundværligt stykke værktøj, når du sejler korte eller længere ture i din båd. En god kikkert om bord er nemlig en vigtig del af din båds udstyr og øger desuden din sikkerhed til søs - blandt andet ved at lade dig spotte land og andre både. Det mest almindelige valg af kikkert til marinebrug er en størrelse 7x50 mm.

På vandet vil du måske gøre brug af din kikkert i skumringen og i mørke, og så er det vigtigt, at kikkerten har en så stor lysstyrke som muligt. Derfor er en objektivlinse på 50 millimeter populær. Vi anbefaler en 7x forstørrelse, da en kikkert med højere forstørrelse er meget vanskelig at holde stille i søgang, når bølgerne får båden til at gynge. Husk, at din marinekikkert altid bør være nitrogenfyldt, og dermed 100 procent vandtæt og dugfri. 
 
Udforsk sortimentet hos Kikkertland, hvor du finder et bredt udvalg af kikkerter i god kvalitet til fornuftige priser! 

Få hjælp til at vælge den rigtige marinekikkert

Mangler du en god marinekikkert til søs? På trods af alle nutidens elektroniske navigationshjælpemidler, såsom kompas, GPS og radar, er det altid godt at se tingene med dine egne øjne nogle gange. Det gør nemlig, at du holder dig opmærksom på dine omgivelser, så du kan vise godt sømandskab.

Men det er ikke alt, som kan ses med det blotte øje, og så er en marinekikkert god at have ved hånden. I mange hundrede år har kikkerten været navigatørens bedste ven, og selvom du sandsynligvis har modtaget mange gode råd om hjælpemidler, når du sejler, så er marinekikkerten stadig en nødvendighed om bord. Du kan også tage et kig på hele vores store guide til valg af kikkert her. 

Hos Kikkertland finder du et stort udvalg af marinekikkerter, der er tilpasset brugen på havet, og som øger din sikkerhed ombord.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en marinekikkert?

Hvad skal du vælge for at få den helt rigtige nye kikkert, som er bedst til dit behov og til den mest fordelagtige pris? For at vælge den rigtige marinekikkert skal du gøre op med dig selv, hvad du skal bruge den til. Herunder vil vi guide dig gennem en liste med vigtige funktioner, som du med fordel kan overveje, inden du køber en ny marinekikkert.

  • Vandtæt
  • Lysstærk
  • Forstørrelse
  • Stort synsfelt
  • Sikkert greb
  • Kompas
  • Flyderem

Du kan blive klogere på de mange fordele ved de forskellige funktioner herunder. 

Vælg en vandtæt og dugfri kikkert

En marinekikkert bør først og fremmest være 100 procent vandtæt. Så den er beskyttet mod det fugtige miljø på havet. Alle vores marinekikkerter hos Kikkertland er 100 procent vandtætte og frie for indvendig dug, som er et minimumskrav til søs. Så kan du frit vælge mellem alle kikkerter her på siden og være sikker på, at kikkerten kan tåle opholdet på din båd.

Hos Kikkertland er stort set alle vores håndkikkerter vandtætte og dugfrie . 

En lysstærk marinekikkert med stort synsfelt

En anden af de vigtigste kendetegn ved en marinekikkert er, at den lukker meget lys ind, hvilket hjælper med at give et klart og tydeligt billede - selv i mørke omgivelser. Det er afgørende for dig for at få så meget som muligt ud af din marinekikkert på havet. Her anbefaler vi en linsestørrelse på 50 mm, så du opnår så stort synsfelt som muligt. 

Jo større frontlinse, jo mere lys slipper kikkerten ind. Især i skumring og daggry er en marinekikkert med en stor lysstyrke uvurderligt værktøj ombord.

Den bedste forstørrelse til en marinekikkert med roligt billede

Forstørrelsen på din kikkert bør ikke være højere end 7x, når den er til maritimt brug. Med en forstørrelse på 7x, er du nemlig sikker på, at du kan holde kikkerten bedre i ro, når båden gynger. Med en større forstørrelse kan det være svært at holde en marinekikkert stille nok til et roligt billede til søs.

Du kan med fordel også overveje at investere i en afstandsmåler, så du nemt og hurtigt kan måle afstanden til kysten og andre både.

Sikkert greb og god stødabsorbering for bedst mulig beskyttelse

En stødabsorberende gummiarmering vil sikre dig et godt greb om din marinekikkert såvel som at øge stødsikkerheden. Det bør være let at holde på marinekikkerten for at undgå den glider ud af dine hænder i det fugtige miljø til søs. Er uheldet alligevel ude, er den lavet i stærkt stødabsorberende materiale for bedst mulig beskyttelse, og gummiet gør, at risikoen for skrammer på båden bliver minimeret.

Bør din kikkert være med eller uden indbygget kompas?

Du kan købe en marinekikkert med eller uden kompas. De større modeller har typisk indbygget kompas, som kan være en fordel på havet, hvor du er langt fra kyst. Et kompas er ikke en nødvendig funktion at have, da de fleste sejlere godt ved hvor nord, syd, øst og vest er, når de sejler. Et kompas kan dog alligevel være en rar funktion at have lige ved hånden.

Marinekikkerter med pejlekompas bliver anvendt ved pejling, og dette kompas kaldes også for et spejlkompas. Her kan anbefales at se på marinekikkerten Oceanmaster fra Helios som er udstyret med pejlekompas med natbelysning. Det er ligeledes værd at bide mærke i Nikon Marine 7x50 CF med kompas. Nikons førsteklasses optiske system sikrer dig fremragende kvalitet. Asphen marinekikkert findes både med og uden kompas. Aspen marine kikkerterne er meget prisvenlige modeller uden at gå på kompromis med kvaliteten. Med bak-4 prismer og multicoatede linser får du lyse og klare billeder - selv i dårligere lys.

Du kan også købe et separat kompas i vores udvalg af tilbehør til udeliv.

Søkikkert med flyderem

Der medfølger en flyderem til de fleste marinekikkerter, og nogle kikkerter kan endda flyde selv. Så hvis uheldet er ude, når du er på havet, og kikkerten havner i vandet, så er den nem at fiske op igen. Eksempelvis Asphen Marine kikkerten er blandt de modeller, som flyder af sig selv uden rem.

Nikon Marine CF WP Global Compass og Nikon Marine OCEANPRO CF WF har blandt andre gratis flyderem med i købet.

Hvis der ikke medfølger flyderem til din kikkert, bør du uden tvivl investere i en. Det gør nemlig, at du kan få kikkerten tilbage i båden, hvis du taber den i vandet. Vi anbefaler, at du vælger en flyderem i en fremtrædende farve, så din marinekikkert er let at spotte, når den ligger i vandoverfladen. Du kan købe flyderemme hos Kikkertland i vores udvalg af tilbehør til kikkerter.

Hvilken marinekikkert er bedst i test?

Vores eksperter hos Kikkertland har mere end 30 års erfaring med, hvilke kikkerter der er bedst i test til sø- og marinebrug. I vores udvalg af kikkerter til marinebrug finder du produkter fra anerkendte mærker, såsom Steiner, Celestron, Helios og Nikon, og som blandt andet specialfremstiller marinekikkerter af god kvalitet. Vores forskellige prisklasser giver dig mulighed for at finde en marinekikkert, der passer til både dine behov men også dit budget. Ønsker man en lidt billigere model uden at slække på kvaliteten, så er Asphen Marine eller Kobe Seamaster et perfekt valg. De har nemlig indbyggede bak-4 prismer og multicoatede linser, som sikrer dig et klart og lyst billede selv i dårligere lysforhold.

Herunder finder du nogle af de mest populære produkter i vores sortiment.

Kikkert til marine og søsport

Vores Fujinon Marine WP XL er en fremragende kikkert til søsport og fiskeri. Det er perfekt tilpasset formålet og kan også bruges til dommere inden for havsport. Denne marinekikkert er velegnet til både professionelle og hobbysejlere.

Tilbud på marinekikkert

Leder du efter en håndkikkert til sejlads til en skarp pris, men vil du ikke gå på kompromis med kvaliteten? Så kan det anbefales at kigge på vores Asphen Marine 7x50 mm med pejlekompas. Den findes med og uden kompas, hvor sidstnævnte er lavest i pris. Med de indbyggede bak-4 prismer og multicoatede linser, er du sikret et lyst og klart billede selv i dårlige lysforhold. Her får du en prisvenlig marinekikkert med topklasse optik - som endda kan flyde selv.

Kikkert med stabilisator

Søger du en kikkert med stabilisator, som kan fastlåses på motivet og skabe et roligt billede, uanset om du er til søs, studerer astronomi eller noget helt fjerde. Så er løsningen en stabi kikkert med indbygget billedstabilisering - også kaldet et stabiscope. 

En indbygget stabilisator udligner rystelser elektronisk, så du opnår et fuldstændigt stabilt billede. Er kikkerten til astronomiske observationer, anbefaler vi at se nærmere på vores udvalg af stjernekikkerter.

Køb din marinekikkert hurtigt og sikkert her

Du kan føle dig tryg og sikker, når du køber produkter gennem os. Vi tilbyder dig hurtig og sikker levering, og du kan nemt bestille online på Kikkerland.dk. Vores brede udvalg af marinekikkerter i forskellige prisklasser sikrer dig, at du kan finde netop den marinekikkert, der passer bedst til dine behov og din økonomi. Det er også muligt at teste din marinekikkert i vores fysiske butik på Gugvej i Aalborg. Husk, at du også kan finde mange andre kikkerttyper, såsom: