Planetfilter

Et finder du et udvalg af planetfiltre - farvefiltre til dit teleskop, et planetfilter der forbedrer observationer af Måne og Planeter gennem et teleskop. Planetfiltre også kaldet farvefiltre er nyttige til at observere detaljer på planeter i vores solsystem. Det kan være polarkappen på Mars, den store rød plet på Jupiter og skystrukturer på Saturn. Planetfilter sæt med 4 farvefiltre, i dette sæt er det mest almindelige filtre som neutral (månefilter), rød, blå og gul. Et farvefilter skrues på i bunden af okularet.

Til kamera fås L-RGB filter som gør at du kan lave farvebilleder med et CCD-kamera.

 

 

Kom helt tæt på planeterne i solsystemet med et planetfilter

Er du fascineret af universet over os, og ønsker du at kunne studere måne eller planeterne mere detaljeret? Det kan du med et planetfilter til dit teleskop, der lader dig se mere unikke detaljer på hver enkelt af solsystemets planeter. Alt efter hvilket teleskop, du har, og hvilket planetfilter, du skruer på bunden af teleskopets okular, vil du blandt andet kunne forbedre observationen af:

  • Ækvatorbælterne på Jupiter og Saturn
  • De polære iskapper på Mars
  • De mørke detaljer på Uranus og Neptun

Planetfilter også kaldet farvefilter gør, at du kan se flere detaljer, end hvad du kan se med teleskopet i sig selv. Derfor er et planetfilter en af de tilbehørsdele, som vi uden tvivl vil anbefale dig at investere i. I hvert fald hvis du interesserer dig for verdensrummet og gerne vil have så meget som muligt med, når du undersøger Månen og planeterne i dit teleskop. 

Komplet planetfiltersæt med fire forskellige filtre

Blandt vores bedst sælgende planetfiltre finder du vores planetfiltersæt med fire filtre med forskellige egenskaber. Filtrene sikrer blandt andet bedre kontrast og farver, og et sådant sæt giver dig mange muligheder for at opleve Månen og planeterne, som de ser ud på nært hold. Under hvert enkelt produkt kan du læse nærmere om, hvad de forskellige filtre anvendes til, og hvordan du får det bedste resultat ved brug af filtrene.  

Tag også et kig på vores øvrige udvalg af tilbehør til stjernekikkert. Her finder du flere typer af filtre, der gør det endnu sjovere at gå på opdagelse i vores solsystem med din stjernekikkert ved hånden. Udvalget af tilbehør byder blandt andet på flere astronomiske filtre. Foruden planetfiltre forhandler vi også både månefilter, light pollution filter, nebulafiltre og solfiltre

Et planetfilter er det perfekte supplement til din stjernekikkert

Uanset om du har valgt et af vores begynderteleskoper eller en mere avanceret model, giver det god mening at tilkøbe et planetfilter til teleskopet. Ét er nemlig at se planeterne på afstand. Noget andet er at kunne fornemme de helt små detaljer, der kendetegner den enkelte planet. 

Har du endnu ikke investeret i et teleskop, kan du blive klogere på dine muligheder i vores guide til stjernekikkert. Du kan også lade dig inspirere af udvalget af stjernekikkerter til under 1000 kr., der sikrer dig rigtig god værdi for pengene. Bestil både stjernekikkert og planetfilter online her hos Kikkertland, eller besøg os i vores fysiske butik i Aalborg, hvor du kan få ekspertrådgivning og se produkterne med dine egne øjne, før du køber.