• Fri Fragt ved ordrer over kr. 600,- (DK)
  • 100% Dansk webshop
  • Bestil inden kl. 13.00 og vi sender samme dag
  • Du kan handle i vores butik i Aalborg
Kategorier

Jagtkikkert

Jagtkikkert til naturelskere. Vi tilbyder et bredt udvalg af kikkert ideel til jagt, fugle og natur. Disse håndholdte kikkerter har som regel en otte eller ti gange forstørrelse. 

Vil du bruge kikkerten ved daggry og skumring, så vil en kikkert med en stor frontlinse være bedst (30-50mm). Vil du hellere have en kikkert, der er mindre og lettere, så bør du vælge en mini-kompakt kikkert .


Hvis du vil være sikker på at holde din jagtkikkert helt stille, er en 8x forstørrelse at foretrække, da dette giver et stabilt billede, der gør det nemt for dig at se detaljer.

Se vores store udvalg af gode kikkerter til jagt herunder.

 

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Skal jeg købe en billig jagtkikkert?

Prisen på en jagtkikkert vil som regel afspejles i kvaliteten på kikkertens optik. Kvaliteten af materialerne er bedre i dyrere jagtkikkerter end i en billig kikkert.
Der er stor kausualitet mellem pris og kvalitet, når det gælder optiskt udstyr. Hvis du vil prøve jagt og naturoplevelser af, så er en billig all-round kikkert fin, men er du seriøs omkring din jagt og din hobby, så må du betale for kvalitet.

Skal en jagtkikkert være vandtæt?

En jagtkikkert skal kunne tåle at være med i naturen, at blive tabt og dermed skal en kikkert beregnet til jagt også helst være vandtæt, det sidste du ønsker er kondens eller fugt i din kikkert. Heldigvis er de fleste moderne kikkerter vandtætte eller beskyttet imod vandindtrængning.

Det gøres enten ved at fylde en gasart i kikkerten eller ved at lave komponenterne helt tætte så der ikke trænger støv eller fugt ind. De bedste og dyreste kikkerter til jagt og naturoplevelser benytter sig af begge teknikker.

Hvilken jagtkikkert anbefaler I til morgenjagt?

Det altafgørende for et ordentligt billede er lysindfaldet, hvorfor vi anbefaler en kikkert med 8x50 til observationer i lave lysforhold. Alternativt kan vi anbefale en natkikkert, hvis du godt kan lide at færdes i områder med lidt eller intet lys for at komme helt tæt på naturen.

Hvad betyder tallene på min jagtkikkert?

Som tidligere nævnt er 8 x forstørrelse at foretrække, da billedet er mere stabilt, hvis der står 8 x 42 betyder det  at linseåbningen foran på kikkerten har en diameter på 42 mm. Står der 8x50 er åbningens diameter 50 millimeter, det vil også give en tungere kikkert, idet alting vil være større og dermed tungere på en kikkert med 8x50.

En forstørrelse på 8 gange betyder at det du ser igennem kikkerten, fremstår 8 gange større. Ser du en buk på 100 meters afstand, vil det med denne jagtkikkert (8x42) fremstå som om dyret stod 12,5  meter fra dig. 

Håndkikkert eller jagtkikkert?

Både håndkikkert og jagtkikkert er definitioner for det samme. En kikkert du nemt kan bruge eventuelt med en hånd under din færden i naturen, om du så sidder i et skydetårn, eller om du bevæger dig rundt er det vigtigt at kunne få fat i kikkerten med en hånd.

Jagtkikkert til anskudt vildt

Er uheldet ude i forhold til anskudt vildt er en almindelig jagtkikkert ofte ikke nok. Her anbefaler vi en termisk kikkert, der kan vise temperaturforskelle og dermed afsløre blodspor, der kan være svære eller umulige at se i lav belysning.