Jagtkikkert

En jagtkikkert er - som navnet afslører - en kikkert specielt udviklet til jægere. Hos Kikkertland har vi et bredt udvalg af kikkerter til jagt med mange fordele. En jagtkikkert hjælper med at give dig skarpe billeder af dyr og fugle fra selv store afstande. En jagtkikkert bliver typisk brugt i skumringen og daggry. Derfor anbefaler vi, at du køber en lysstærk model, som selvfølgelig er til at finde her på siden.

Vi har også jagtkikkerter, som er vandtætte og dugfrie indvendig, så du undgår kondens og fugt i din kikkert. Udforsk derfor sortimentet af jagtkikkerter hos Kikkertland, hvor hver enkelt kikkert er nøje udvalgt. Du kan derfor trygt købe din jagtkikkert hos os og tage den med på jagten. 

Hvilken jagtkikkert skal du vælge?

Den rigtige jagtkikkert til netop dig, afhænger i høj grad af dit behov. Det er derfor en god idé at du starter med at spørge dig selv, hvad du har brug for, og hvilke krav du har til kikkerten. På den måde er det nemmere for dig at indsnævre valget af jagtkikkerter, så du er sikker på at finde det udstyr, der matcher dit behov.

Vælg en kikkert med den rigtige forstørrelse

Hvis du ikke helt kender dit behov, hjælper vi dig gerne lidt på vej: Til jagt kan du med fordel vælge en håndholdt kikkert med 8 eller 10 gange forstørrelse. Hvis du vælger en kikkert med højere forstørrelse, vil det blive svært at holde jagtkikkerten stille med hænderne. Det resulterer i, at du vil få et rystet og uklart billede, som ikke er til megen gavn.

Vi anbefaler derfor, at du ikke vælger en kikkert med mere end 10 gange forstørrelse, når du skal købe en håndholdt jagtkikkert. Hos Kikkertland kan du vælge mellem mange kikkerter med forskellige forstørrelser. Så kan du nemlig finde den helt rigtige til dit behov.

Overvej frontlinsediameteren - især ved dårlige lysforhold

Planlægger du at bruge din jagtkikkert ved daggry eller skumringstiden? Så bør du vælge en kikkert med en stor frontlinsediameter. Gerne på mellem 42 og 56 millimeter. Det kan for eksempel være en lysstærk kikkert fra mærket Jaeger, som fungerer godt, hvis du skal på jagt i dæmringen og skumringen.

Det kan også være, at en natkikkert er det oplagte valg til dig, der foretrækker at færdes i områder med lidt eller intet lys for at komme helt tæt på naturen. En natkikkert kræver dog, at der er minimal til intet naturligt lys for at virke optimalt.

Hvad koster en god jagtkikkert?

Prisen på en god jagtkikkert afhænger helt af, om du blot vil prøve jagt og naturoplevelser af, eller om du er seriøs omkring din jagt og din hobby. Prisen på en jagtkikkert er som regel afspejlet i kvaliteten på kikkertens optik. Kvaliteten af materialerne er bedre i de dyrere jagtkikkerter end i en billig kikkert. Der er derfor stor sammenhæng mellem pris og kvalitet, når det gælder optiskt udstyr.

For at hjælpe dig på vej mod at vælge den rigtige kikkert til netop dig og dit budget, giver vi dig her tre gode forslag til valg af jagtkikkert:

Den gode begynderkikkert 

Har du ikke de helt store krav til din kikkert? Så er en Asphen-kikkert fra Titan-serien et godt og prisvenligt valg som begynderkikkert. Kikkerten er det oplagte valg, hvis du har brug for en all-round kikkert, der både fungerer godt til jagt, på vandreture eller til fuglekiggeri. Det er altså en helt igennem god kikkert til prisen.

Jagtkikkert til den letøvede

Til dig, der har lidt mere erfaring med at gå på jagt, kan vi anbefale vores kikkerter fra Viewlux. Nogle af disse jagtkikkerter er udstyret med ED-glas, som er det allerbedste kikkertglas på markedet. Den er suveræn til jagt, da du opnår utroligt skarpe og detaljerede billeder af dyr i naturen med denne kikkert.

En jagtkikkert fra Jaeger er ligeledes et godt valg. Vælger du en kikkert med fasecoatede bak-4 prismer, får du naturtro billeder af dyret, og du ser skarpt helt ud til kanten af horisonten.

Jagtkikkerter til den seriøse jæger 

Har du taget skridtet videre og gået all-in på jagt? Så kan vi på det varmeste anbefale at investere lidt mere i dit udstyr. Her kan du eksempelvis prøve kræfter med en jagtkikkert fra det anerkendte brand Zeiss. De udvikler nemlig kikkerter og optik, der vil gøre din oplevelse i naturen helt fantastisk. En jagtkikkert fra Zeiss er det oplagte valg til dig, der er seriøs omkring din jagt og derfor gerne vil ofre lidt ekstra på en god jagtkikkert.

Du kan altså få jagtkikkerter i alle prisklasser uanset dit niveau hos Kikkertland. Men hvis du stadig er i tvivl om, hvilken kikkert du skal vælge, kan du læse vores guide til valg af kikkert her. Så kan du læse meget mere om tekniske termer og blive klogere på, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du køber din næste jagtkikkert.

Overvej en termisk kikkert til at spotte blodspor

Det kan også være, at du har brug for en termisk kikkert fra Kikkertland. Den kan nemlig vise temperaturforskelle og dermed afsløre blodspor, der ellers kan være tæt på umulige at se under dårligere lysforhold. Som jæger kan uheldet være ude i forhold til anskudt vildt, og her kan en termisk kikkert komme dig til undsætning. Hos Kikkertland finder du alt indenfor kikkertoptik. Få et samlet overblik over alle modeller under kikkerter.

Find et stort udvalg af jagtudstyr hos Kikkertland

Du kan selvfølgelig ikke nøjes med en jagtkikkert, når du skal på jagt. Vidste du, at du her hos Kikkertland kan købe meget mere end en god kikkert til jagt? Faktisk har vi alverdens udstyr til dig, der går på jagt. Vi har blandt andet:

  • Våben rensesæt
  • Hagl til dit luftgevær
  • Foldestole
  • Jagtknive
  • Skydeskiver
  • Skydebænke
  • Slagtesæt
  • Kikkertmontage
     

Og meget andet jagtudstyr. Find alt, du skal bruge, til din jagttur blandt vores outdoor udstyr, og forbered dig til din næste naturoplevelse.