Udsigtskikkert

Kunne du tænke dig at komme tættere på naturen og landskabet? Med vores brede udvalg af udsigtskikkerter får du mulighed for at se og opleve fugle samt den danske natur helt tæt på. Vi tilbyder udsigtskikkerter med en forstørrelse fra 20 gange til 100 gange. Det er ideelt til dig, der ønsker en større forstørrelse med skarpere og klarere billeder af dit objekt. Det gælder, uanset om du skal se på flotte landskaber eller den danske naturs dyreliv.

Gå på opdagelse i Kikkertlands udvalg af udsigtskikkerter, hvor du blandt andet kan finde modeller fra kendte kvalitets mærker, såsom Zeiss, Nikon, Celestron, Vanguard og Kowa.

Vælg den rette udsigtskikkert

For at vælge den rette udsigtskikkert skal du først og fremmest have styr på dine behov. Den udsigtskikkert, der fungerer godt for den ene, er nemlig ikke nødvendigvis det rette valg for den anden. Her er nogle af de centrale ting, du blandt andet kan overveje: 

  • Vægt: Da de fleste udsigtskikkerter er for store og tunge til at fungere håndholdt, skal du typisk have et stativ med dig på farten, som kikkerten kan sidde på, hvis du vil have et tydeligt billede gennem linsen. Vælg derfor en udsigtskikkert i så let et materiale som muligt. Vi anbefaler polycarbonat.
  • Glas og coating: Du kan vælge mellem standardglas og ED-glas (Extralow Dispersion), når du køber udsigtskikkert. Forskellen er, at ED-glas giver en bedre refleksion og dermed sikrer dig en virkelig god farvebalance og gengivelse af billedet, hvorimod standardglas ikke på samme måde fanger alle de små detaljer. Forhold dig også til hvilken coating, du ønsker på glasset. Her er fasecoating det valg, der giver den absolut bedste lysgennemstrømning og dermed detaljegrad og lysstyrke i billedet. 
  • Forstørrelse: Overvej, hvor meget du ønsker, at din udsigtskikkert skal kunne forstørre. En almindelig håndkikkert kan typisk forstørre mellem 8 og 10 gange, hvor nogle udsigtskikkerter kan nå op på en forstørrelse på helt op til 110 gange. Hertil kommer zoom-funktionerne på enkelte modeller, der giver mulighed for at komme endnu tættere på det objekt, du ønsker at nærstudere. 
  • Til udebrug eller indebrug: Skal din udsigtskikkert bruges udendørs, er det en god idé at gå efter en udsigtskikkert, der er vandtæt og fyldt med nitrogen indvendigt, hvilket modvirker dug. Det sikrer længst mulig holdbarhed og minimalt behov for vedligehold af produktet. 

Du finder vores samlede guide til valg af kikkert her. 

Hvad kan jeg bruge en udsigtskikkert til?

Hvis du gerne vil have udsigten tættere på, studere fugle eller få et nærmere kig på de forbipasserende både eller fly, kan du bruge en udsigtskikkert. Hos Kikkertland har vi et stort udvalg af praktiske udsigtskikkerter med gode funktioner. Vi har nemlig udsigtskikkerter med stor forstørrelse, der hjælper dig med at se skarpere og få et klarere billede af det objekt, du ønsker at nærstudere. 

En udsigtskikkert bliver også kaldt for et spotting scope, og hos os finder du modeller med forstørrelser på helt op til 100 gange. Det er en meget kraftigere forstørrelse, end hvad en almindelig håndkikkert kan tilbyde - hvilket typisk er mellem 8x og 10x. Flere af vores udsigtskikkerter giver dig også mulighed for at justere forstørrelsen ved at tilbyde zoom-funktioner. Så kan du komme på helt rigtig afstand af det, du observerer.

Hvilken udsigtskikkert er bedst?

Den bedste udsigtskikkert til dit behov afhænger meget af, hvilke krav du har til kikkerten. Spørg derfor dig selv om, hvad dit budget er, hvor stor forstørrelse udsigtskikkerten skal have, om du skal kunne zoome ind og ud, og om du skal kunne tage billeder med kikkerten. Hos Kikkertland hjælper vi gerne med at finde den rigtige udsigtskikkert, som passer til dig.

Nærstudér fugle med et spotting scope

Mange folk kalder også en udsigtskikkert for en fuglekikkert på stativ, fordi den netop giver dig mulighed for at komme ekstra tæt på naturens fugle. Så kan du få alle detaljerne med om de fugle eller andre dyr, du ser på. 

Er du særligt betaget af fugle? Så har vi hos Kikkertland også et stort udvalg af håndholdte fuglekikkerter, du kan tage et kig på. De er oplagte til dig, der gerne vil vandre ude i naturen, mens du observerer naturens fugle.

Kom tæt på det danske landskab med din udsigtskikkert

Hvis du hellere vil studere det danske landskab, kan du selvfølgelig også bruge en udsigtskikkert til dét. Du kan blandt andet få fornøjelse af dit spotting scope, hvis du bor ud til vandet. Så kan du nemlig benytte udsigtskikkerten til at observere havets bølger og følge de forbipasserende skibe. 

Nyd udsigten fra hjemmet med en kikkert på stativ

Udsigtskikkerter kan også være et godt køb, hvis du bor ude på landet, tæt på smuk natur eller bare har en god udsigt. Her har du nemlig ofte rig mulighed for at observere naturen og dyrene nede for enden af marken. Du kan nemlig komme helt tæt på den omkringliggende natur med vores udsigtskikkerter, der forstørrer og tydeliggør billedet. 

Find en udsigtskikkert med ED-glas hos Kikkertland

Hos Kikkertland kan du købe udsigtskikkerter med ED-glas, som giver et bedre og skarpere billede, uden du skal bekymre dig om forstyrrende lysindfald. ED-glas giver nemlig en ekstra lav spredning af lyset. Det er med til at mindske kromatiske aberrationer, som opstår, når lysstråler, der har varierende bølgelængde, trænger gennem linsen. 

Når varierende bølgelængder trænger igennem linser, skaber de en form for farvespredning, hvilket kan være meget forstyrrende for dine observationer. Det kan du heldigvis slippe for, hvis du vælger en udsigtskikkert med optiske ED-glas. Hos Kikkertland har vi udsigtskikkerter med ED-glas fra Zeiss, Vanguard, Nikon og Viewlux.

Hvorfor bør en udsigtskikkert være på stativ?

En udsigtskikkert bør altid være på et stativ, da den store forstørrelse på kikkerten gør det svært at holde billedet stille med hånden. Derfor vil et stativ til kikkerten give et langt klarer og mere tydeligt billede, da du kan undgå rystelser.

Få mest ud af din udsigtskikkert

Du får mest glæde af din udsigtskikkert ved at vedligeholde den korrekt og vide, hvordan du justerer den bedst muligt ved brug. Vi anbefaler dig at følge nedenstående anvisninger:

  • Justering: Brug altid et stativ, så din udsigtskikkert står så stabilt som muligt, og husk at indstille twist-up-øjestykket på kikkerten ud fra, om du bruger briller eller ej. Zoom ind til ønsket størrelse, og drej så på fokuseringshjulet for at opnå den klareste visning. Vær opmærksom på, at nogle kikkerter har både et fint og et groft fokuseringshjul, som begge kan justeres på.  
  • Rengøring: Du passer bedst på din udsigtskikkert ved at pudse linsen så lidt som muligt. Trænger linsen til rengøring, kan du forsigtigt børste den med en blød fotopensel og derefter aftørre den med en blød og fnugfri lærredsklud. Ved meget genstridigt snavs kan du påføre brillerens, der herefter tørres af med en klud eller med linsepapir. Det er også muligt at købe et rensesæt til kikkert her.   

Vi understreger igen vigtigheden af at vælge en udsigtskikkert, der passer til dine behov og især til det miljø, du ønsker at bruge kikkerten i. Den rette kikkert gør det lettere at justere ud fra dine ønsker og mindsker graden af vedligeholdelse. 

Forstå din udsigtskikkert

Der er mange tekniske specifikationer, som er værd at sætte sig nærmere ind i, hvis du vil forstå din udsigtskikkert og have det optimale ud af kikkertens funktioner. Det mest centrale er dog at forstå forholdet mellem forstørrelse og linsediameter, og hvordan det påvirker kikkertens ydeevne. Det vil vi beskrive nærmere herunder. 

Forholdet mellem forstørrelse og linsediameter

Alle kikkerter har en betegnelse for forholdet mellem forstørrelse og linsediameter. Det kan eksempelvis være 10x42. Her vil forstørrelsen på kikkerten være gange 10, og 42 vil være størrelsen på objektivlinsens diameter angivet i millimeter. 

På de fleste udsigtskikkerter kan forstørrelsen justeres med et zoom-okular, og intervallet for justering vil her indgå i betegnelsen, eksempelvis 20-60x80. Her kan der forstørres 20-60 gange og med en objektivlinse på 80 mm. Du kan altså zoome ind på det objekt, du ønsker at undersøge, inden for intervallet 20-60 ganges forstørrelse. Det brede spænd sikrer, at du kan få et godt overblik over hele området gennem linsen, men at du også kan zoome ind på detaljer, der fanger din opmærksomhed – måske en fugl i træet eller et rådyr, der bevæger sig i græsset. Et bredt spænd giver dig altså en mere alsidig udsigtskikkert med mulighed for at se ud over de åbne vidder, men også stille skarpt på mindre områder og detaljer.  

Vælg et stabilt kikkertstativ til din udsigtskikkert 

Når du køber en udsigtskikkert med stor forstørrelse, så kræver det, at du også har et stativ, som kan holde kikkerten stille. Et stativ kan nemlig give dig en stabil base og forstørre det ønskede objekt, som du observerer, uden uskarpe og rystende billeder.

Vores stabile stativer er fremstillet af aluminium, og du kan nemt have dem med på farten. Derudover er det let at justere retning på kikkerten, når du bruger et stativ. Men sørg for, at stativet har den rette højde, da det gør det mest behageligt for dig at bruge. 

Du kan også tage et kig på vores observationskikkerter, som bliver leveret med en stabil base - disse modeller kan du dog ikke tage med på farten.

Tag billeder med din udsigtskikkert

Kunne du tænke dig at tage billeder af det, som du ser gennem din udsigtskikkert? Så har du også mulighed for dét. Hos Kikkertland tilbyder vi nemlig praktiske smartphone adaptere, så du kan tage smukke billeder med din udsigtskikkert via din smartphone. Alt, du skal gøre, er at sætte din adapter fast omkring okularet, som du kigger ind i, og så koble din smartphone til adapteren. Det er både nemt og hurtigt. 

Hos Kikkertland har vi også et udvalg af udsigtskikkerter, som du kan montere dit spejlreflekskamera. Så kan du tage skarpe billeder af dine observationer. Alt du skal bruge er en kamera-adapter og en T2-ring, der passer til dit bestemte kameramærke, som du kan tilkøbe hos os. Tag derfor et kig på hele vores udvalg af tilbehør til udsigtskikkerter

Prøv vores udsigtskikkerter og stativer i vores butik

Kunne du tænke dig at afprøve kikkerterne og stativerne, før du køber dem? Så er du altid velkommen til at komme ind og teste kikkerterne i vores fysiske butik i Aalborg, hvor du både kan se og prøve et væld af modeller. Adressen er Gugvej 140, 9210 Aalborg SØ. Når du kommer forbi butikken, kan vi give personlig rådgivning omkring, hvordan du indstiller stativet, så det er let at klare, når du kommer hjem. Derudover kan vi besvare dine spørgsmål på telefon 96303409 eller mail på ordre@kikkertland.dk.