• Fri Fragt ved ordrer over kr. 600,- (DK)
  • 100% Dansk webshop
  • Bestil inden kl. 13.00 og vi sender samme dag
  • Du kan handle i vores butik i Aalborg
Kategorier

Dobsonian Teleskop

Dobsonians teleskoper giver en utrolig stor blænde i forhold til prisen. En effektiv montering af et Newtonian spejlteleskop. Monteringen er baseret på alt-azimut princippet. Dobsonian montering er en boks-type montering, der gør det muligt at dreje kikkerten i højden, mens selve basen roteres i azimut. 

 

SKYLINER FlexTubeTM DOBSONIANS

Sky-Watcher Flextube dobsonian teleskoper giver mere transportabel fleksibilitet med din kikkert. Teleskopet har 2-delt teleskop-rør med 3-arms støtning. Når teleskopet er i brug er røret helt udslået og hver arms akse er fastspændt for at sikre et stabilt system. Efter brug løsnes klemmerne og røret trækkes ind til kompakt størrelse. 

Basis modellen Skyliner, hvor teleskopet drives manuelt og Skyliner Flextube med indbygget motor og håndkontrol til styring af teleskopet.

 

Du kan læse mere om valg af teleskop her: Guide til stjernekikkert.

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Dobsonian teleskoper blev gjort populære af John Dobson. Dobsons teleskoper fremhæves for deres enkle mekaniske design, der er let at fremstille og derved skabe et stort teleskop, der er transportabelt og til en økonomisk pris. De store dobsonian teleskoper er velegenede til at observere svage himmelobjekter som f.eks nebula og galakser. Denne type observationer kræver en stor objektivdiameter, der samler lys ind.