• 100% dansk webshop
  • ✅Trustpilot-anmeldelser✅
  • Byt julegaver indtil 16. januar 2022

Marine-kikkert

Marinekikkerten er et uundværligt stykke værktøj når man sejler korte eller længere ture i sin båd. Her hos kikkertland.dk finder du et godt udvalg af vandtætte marine-kikkerter. En god kikkert om bord er en vigtig del af din båds udstyr og øger din sikkerhed til søs. Det mest almindelige valg af kikkert til marine brug er en størrelse 7x50 mm.

På vandet vil du måske gøre brug af din kikkert i skumringen og i mørke, og det er vigtigt, at man får så stor lysstyrke som muligt, som eksempelvis en 50 mm. Vi anbefaler en 7x forstørrelse, da det kan være vanskeligt, at holde en større forstørrelse stille i søgang. Kikkerten bør være nitrogenfyldt, og dermed 100% vandtæt og dugfri. 
 

Kikkertland har et bredt udvalg af marinekikkert i god kvalitet til fornuftige priser. 

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Mangler du om en god marinekikkert til søs? På trods af alle nutidens elektroniske navigationshjælpemidler som kompas, GPS, radar er det godt at se tingene med dine egne øjne nogle gange. Men det er ikke alt, som kan ses med det blotte øje, og så en marinekikkert god at have ved hånden. I mange hundrede år har kikkerten været navigatørens bedste ven, og selvom du sandsynligvis har modtaget mange gode råd om hjælpemidler, når du sejler, så er marinekikkerten stadig et must om bord.

Hos os på Kikkertland.dk finder du et udvalg af marinekikkerter, der er tilpasset til brugen på havet og øger din sikkerhed ombord.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en marinekikkert?

Hvad skal du vælge, for at få den helt rigtige marinekikkert, som er bedst til dit behov og til mest fordelagtige pris? For at vælge den rigtige marinekikkert, skal du gøre op med dig selv, hvad du skal bruge den til. Herunder vil vi guide dig gennem en liste med vigtige funktioner, som du med fordel kan overveje, inden du køber ny marinekikkert.

  • Vandtæt
  • Lysstærk
  • Forstørrelse
  • Stort synsfelt
  • Sikkert greb
  • Kompas
  • Flyderem

Vælg en vandtæt og dugfri kikkert

En marinekikkert bør først og fremmest være 100% vandtæt. Så den er beskyttet mod det fugtige miljø på havet. Alle vores marinekikkerter er 100% vandtætte og fri for indvendig dug, som er et minimums krav til søs.

En lysstærk kikkert med stort synsfelt

En anden af de vigtigste kendetegn ved en marinekikkert er, at den lukker meget lys ind, hvilket hjælper med at give et klart og tydeligt billede, hvilket er afgørende for dig for at få så meget som muligt ud af din kikkert på havet. Her anbefaler vi en 50-56 mm linse, så du opnår så stort synsfelt som muligt. Jo større front linse, jo mere lys slipper kikkerten ind. Især i skumring og daggry er en marinekikkert med en stor lysstyrke uvurderligt værktøj ombord.

Den bedste forstørrelse til en marinekikkert

Forstørrelse bør ikke være højere end 7x, så du er sikker på bedst at kunne holde kikkerten i ro, når båden gynger. Med en større forstørrelse kan det være svært at holde en marinekikkert stille nok til et roligt billede til søs.

Sikkert greb og stødabsorbering for bedst mulig beskyttelse

En stødabsorberende gummiarmering vil sikre dig et godt greb om din kikkert samt stødsikkerhed. Det bør være let at holde på for at undgå den glider ud af dine hænder i det fugtige miljø til søs. Er uheldet alligevel ude, er den lavet i stærkt stødabsorberende materiale for bedst mulig beskyttelse.

Bør din kikkert være med eller uden kompas?

En marinekikkert kan desuden købes med eller uden kompas. De større modeller har indbygget kompas, som kan være en fordel på havet. Et kompas er ikke en nødvendig funktion at have, da de fleste sejlere ved godt hvor nord, syd, øst og vest er, når de sejler, men kan være rart at have ved hånden.

Kikkert med pejlekompas anvendes ved pejling, og dette kompas kaldes også spejlkompas. Her kan anbefales at se på Oceanmaster fra Helios som er udstyret med pejle kompas med natbelysning. Det er ligeledes værd at bide mærke i Nikon Marine 7x50 CF med kompas. Nikons førsteklasses optiske system sikrer dig fremragende kvalitet.

Søkikkert med flyderem

Der medfølger oftest en flyderem til en søkikkert og nogle kikkerter kan flyde selv. Er uheldet ude, når du er på havet og den havner i vandet, så er den nem at fiske op igen. Asphen Marine  er blandt de kikkertmodeller som flyder af sig selv uden rem.

Nikon marine CF WP Global Compass og Nikon Marine OCEANPRO CF WF har blandt andre gratis flyderem med.

Du bør investere i en flyderem til din søkikkert, hvis den ikke medfølger. Med en gul farve på remmen er den lettere at se i vandet. Du finder flyderemme under tilbehør til kikkert.

Hvilken marinekikkert er bedst i test

Vores eksperter på Kikkertland.dk har med mere end 30 års erfaring med, hvilke kikkerter der er bedst testede til sø- og marinebrug. Vi tilbyder et udvalg af kikkerter til marine brug fra anerkendte mærker, og som vi ved er af god kvalitet, alt sammen så du som kunde bliver tilfreds med dit køb. Vores forskellige prisklasser giver dig mulighed for at finde en marinekikkert, der passer til dit budget og dine behov.

Herunder finder du nogle af de mest populære modeller.

Kikkert til marine og søsport

Vores Fujinon marine WP XL er fremragende til søsport og fiskeri. Det er er perfekt tilpasset formålet og kan også bruges til dommere inden for havsport. Det smarte ved en marinekikkert, der kan flyde, er, at den vil flyde på overfladen, hvis du taber den i vandet, mens du sejler eller konkurrerer. Vores marinekikkert er velegnet til både professionelle og hobbysejler.

Tilbud på marinekikkert

Leder du efter et godt tilbud på kikkert til sejlads, uden at gå på kompromis med kvaliteten? Så kan det anbefales at kigge på vores Asphen Marine 7x50 mm. Den findes med og uden kompas, hvor sidstnævnte er lavest i pris. Med de indbyggede bak-4 prismer og multicoatede linser, er du sikret et lyst og klart billede selv i dårligere lysforhold. Her får du tilbudt en prisvenlig søkikkert med topklasse optik, som kan flyde selv.

Kikkert med stabilisator

Søger du en kikkert med stabilisator, som kan fastlåses på motivet og skabe et roligt billede, uanset om du er til søs, studerer astronomi eller noget helt fjerde. Så er løsningen en stabi kikkert med indbygget billede stabilisering også kaldet et stabiscope. En indbygget stabilisator udligner rystelser elektronisk, så du opnår et fuldstændigt stabilt billede. Du kan læse mere herom under Stabino og Fujinon Techno-stabi.

Er kikkerten til astronomiske observationer, anbefaler vi at se nærmere under stjernekikkerter.

Køb din marinekikkert hurtig og sikkert her

Du kan føle dig tryg og sikker, når du køber produkter gennem os. Vi tilbyder dig hurtig, sikker og billig levering, og du kan nemt bestille her på kikkerland.dk. Vores brede udvalg af marinekikkerter i forskellige prisklasser sikre dig, at du kan finde netop den marinekikkert, der passer bedst til dine behov og økonomi. Vi på kikkertland.dk håber, at du bliver tilfreds med din nye kikkert!

Trustpilot