Baader

Baader er en anerkendt tysk virksomhed med over 50 års erfaring i at producere og installere astronomiske produkter. Baader Planetarium er særligt kendt for deres fantastiske udstyr til teleskoper til observationer af universet men også meget andet!

De fleste amatørastronomer kender Baader Planetarium primært på grund af deres fantastiske astronomiudstyr, men også deres mange forskellige okularer, solfiltre, og adapterer, der sikrer en sikker forbindelse mellem teleskopet og det tilbehør, der tilsluttes. Dette gælder blandt andet den kendte Hyperion okular-serie, der også hurtigt er blevet fast inventar her på Kikkertland.dk. Baader Planetarium, der holder til i Bayern, har blandt andet bygget og installeret over 450 observatoriekupler i de sidste 40 år. Og det må derfor konkluderes, at de har godt styr på det det de laver.

Er du interesseret i astronomi, anbefaler vi dig at se nærmere på vores udvalg af Baader produkter herunder. 

Baaders historie

Stifteren af Baader, Claus Baader, blev født i 1924 i Schliersee i Oberbayern i Tyskland. Han uddannede sig som journalist efter studentereksamen fra gymnasiet i Augsburg og blev en succesrig fotograf. Herefter udviklede han det skoleplanetarium som skulle blive startskuddet til Baader-virksomheden. Ideen om at udvikle et planetarium til undervisningsmæssige formål kom fra de uendelige spørgsmål, hans søn Thomas stillede ham. I 1966 stod det færdige produkt - Baader School Planetarium - som var 50 centimeter i diameter, og indbød til masser af oplevelser, læring og leg.

Virksomhedens grundlægger, Claus Baader, døde i 1995, men hans arv og produktioner lever videre. Blandt andet har den Internationale Astronomiske Union opkaldt en mindre planet 5658 Clausbaader efter ham. Baader-familien styrer stadig virksomheden den dag i dag, og de sælger højteknologisk teleskop tilbehør til blandt andet universiteter og institutioner i hele verden.

Baader leverer højteknologisk astronomi udstyr

Baaders ekspertise inden for materialer, teknik og astronomi førte til, at de udvidede deres sortiment, og derfor i dag kendes for meget mere end blot skoleplanetariet.

Baader tilbyder blandt andet:

 • Solfilter
 • Solformørkelsesbriller
 • Baader hyperion okular
 • Okularsæt
 • Teleskop strømforsyning
 • Astrosolar filter
 • Hyperion T2 adaptere

Baader er verdenskendt for deres omfattende sortiment af astronomi tilbehør, som de løbende udvikler på. Se hele udvalget af teleskop tilbehør under udstyr til stjernekikkert.

Baader Astrolar solfilter til sikker observation af solen

Det er direkte skadeligt for øjnene at se på solen eller solformørkelse uden beskyttelse. Derfor skal du bruges solbeskyttelsesbriller til at se mod solen eller en solformørkelse. Bruger du et teleskop, kan der købes et solfilter.

Baader Solfilter i A4-ark så du kan lave dit eget solfilter, og gøre det sikkert at kigge på solen. Det smarte er, at dette kan tilpasses lige nøjagtig din stjernekikkert.

Du kan også vælge Baader AstroSolar Solfilter, som er et solfilter til sikker solobservation og fotografering, der passer til alle teleskoper. Solfilteret er også velegnet til store forstørrelser og til detaljeret observation af solpletter. Udover det brede synsfelt er det særdeles populært til astro foto. 

Find hele udvalget af Kikkertlands solfiltre under menuen solfilter.

Baaders Hyperion okular

Her på kikkertland.dk finder du Baaders populære Hyperion okularer. Vi har forskellige pakkeløsninger eller enkeltløsninger som for eksempel Hyperion-serien, der er designet til visuel og fotografisk brug og er fantastisk til begge dele. Okularerne har hele 68 graders vidvinkel, som er det største synsfelt, man kan se uden at belaste eller dreje øjnene. Køb for eksempel:

Baader Hyperion komplet okularsæt indeholder hele 7 stk. Hyperion okularer, som kommer med størrelserne:

 • 5 mm
 • 8 mm
 • 10 mm
 • 13 mm
 • 17 mm
 • 21 mm
 • 24 mm

Sættet er inklusiv en praktisk kuffert til opbevaring af okularerne.

Eller Baader Hyperion starter okularsæt, der indeholder 4 stk. Hyperion okularer i størrelserne:

 • 5 mm
 • 10 mm
 • 17 mm
 • 24 mm 

De kommer også i en praktisk kuffert.

Og slutteligt Baader Hyperion okular, som er et enkelt og komfortabelt okular med et stort synsfelt, der er let at bruge - selv med briller – populært til astro foto.

Vi tilbyder derfor noget til både entusiasten, hobbyisten og nybegynderen indenfor astronomi - se hele udvalget af okularer til teleskoper her på siden.

Køb sikkert hos Kikkertland

Med Baaders fantastiske produkter får du høj kvalitet til lave priser. Du kan derfor trygt og roligt bestille dine Baader produkter her på Kikkertland.dk, og så sender vi varen hurtigst muligt!

Hvis du er i tvivl eller gerne vil have professionel rådgivning til dit køb af Baader produkter eller andre mærker, har vi altid en ekspert klar til at besvare dine spørgsmål. Du kan enten kontakte os telefonisk på 9630 3409 eller besøge os i vores butik på Gugvej i Aalborg. Vi har et helt hold af eksperter klar, til at besvare alle dine spørgsmål - og her hos os findes der ingen dumme spørgsmål. I vores butik har du også mulighed for at komme ind og teste vores produkter, inden du beslutter dig.