Opinel

Mangler du en god lommekniv til dit barn? Så er Opinel det helt rette valg for dig. I Opinels sortiment finder du sikre og holdbare lommeknive til børn, som de kan benytte til daglige aktiviteter til vands, til lands og i køkkenet. Kikkertlands udvalg fra Opinel omfatter knive til de helt små, så de kan være med til spændende aktiviteter som madlavning og vildmarksture.

Opinels historie

Joseph Opinel var 18 år, da han opfandt lommekniven. På daværende tidspunkt arbejdede han i familiens værktøjsværksted, men han var passioneret omkring maskiner og fremstillingsprocesser, som var skridtet til, at han opfandt den verdenskendte lommekniv. Siden lommekniven blev opfundet i 1890 af Joseph Opinel i den franske by Maurienne i Savoie, har hans efterkommere ført hans eftermæle videre gennem virksomheden af samme navn. I over 130 år har Opinel fremstillet enkle, holdbare og robuste lommeknive, som i dag benyttes af mange som et værktøj til daglige aktiviteter. Joseph fremstillede i 1897 lommekniven i tolv forskellige størrelser, så den passede til små og store hænder, og så den således kunne anvendes til forskellige dedikationer. I 1901 bygger og åbner Joseph Gevoudaz-fabrikken, fordi lommeknivens succes overgår alle forventninger. 8 år senere i 1909 fremstiller Jospeh "Den kronede hånd" i respekt for kong Charles IX beordring om, at knivmestre skulle sætte et emblem på deres produkter for at garantere deres oprindelse og kvalitet. Jospeh tilføjer "La Main Couronne" samt en krone som emblem, hvilket alle knivblade og værktøj er blevet stemplet med sidenhen. I dette år registrerede han desuden mærkerne Opinel og La Main Couronne. Sidenhen har Opinels barnebarn, Maurice Opinel, systematisk registreret bl.a. varemærker og patenter, således at virksomhedens produkter er beskyttede, og Josephs eftermæle lever videre under hans navn. Maurice døde i 2016 i en alder af 89, og hans søn Denis, altså Josephs oldebarn, overtog som virksomhedens administrerende direktør. Med det sagt er Opinel altså fortsat et familieforetagende.

Om Opinel

Opinel har sat sine spor i historien og især i den franske kulturarv. Opinel-lommekniven er blevet et designikon vha. sin overbevisende funktionalitet og æstetik. I 1989 kom Opinel i Larousse-ordbogen som et registreret navn og med følgende definition: "Lukkekniv med et træhåndtag, der bærer en rille, hvori bladet er sat ind i lukket stilling". Samme år åbnede Opinel-museet, som blev et velbesøgt sted. I 2013 udvidede og renoverede Jacque og Maxime Opinel museet, som tilbyder gratis adgang. Herinde kan man beriges med viden om Opinel-familiens oprindelse, fremstillingsteknikker samt den industrielle og kommercielle udvikling af lommekniven.

Opinel fortsætter deres succes ved at følge samfundets udvikling og dertil stadigvæk opfinde innovative og smarte løsninger, herunder en kniv med polymerhåndtag, som kan modstå vand og høj varme. I 2019 fremstillede de desuden deres første samling af smedede køkkenknive, hvor bladet er 100% smedet af en rund stålstang, og bøgehåndtaget skal forestille at være en hyldest til lommeknivens traditionelle design.

Tre generationer af Opinel-familien har formået at føre Josephs eftermæle videre, og i 2020 kunne virksomheden fejre 130 års jubilæum. Opinel arbejder imidlertid på at styrke virksomhedens bæredygtighed ved at investere i forskning, udvikling og meget mere. Således er Opinel et kvalitetssikret mærke, som du uden tvivl vil få glæde af.

Opinels knive

Opinel-knivene er især kendt for deres lækre træskafter i bl.a. avnbøg, oliven og eg. Skafterne kommer i naturlige og klare farver efter at være blevet behandlet med harpiks. Opinel knive er uden tvivl et godt køb, hvis du er meget i naturen eller vil forkæle dig selv med et nyt køkken-knivsæt. Opinels knive kan altså benyttes til eget brug eller gives som en unik gave til én, du holder af.

I sortimentet findes blandt andet:

Er du på udkig efter jagtknive, jagtudstyr eller eller noget helt tredje indenfor outdoor udstyr, så finder du et stort udvalg her på kikkertland.

Køb sikkert hos Kikkertland

Opinel leverer fantastiske produkter til en fordelagtig pris, og du kan derfor trygt og roligt bestille dit Opinel-produkt her på Kikkertland.dk - så sender vi varen hurtigst muligt!

Hvis du er i tvivl eller gerne vil have en professionel rådgivning til dit køb af Opinel-produkter eller andre mærker, har vi altid en ekspert klar til at besvare dine spørgsmål. Du kan enten kontakte os telefonisk på 9630 3409 eller besøge os i vores butik på Gugvej i Aalborg. Vi har et helt hold af eksperter klar, til at besvare alle dine spørgsmål - og her hos os findes der ingen dumme spørgsmål. I vores butik har du også mulighed for at komme ind og teste vores produkter, inden du beslutter dig.