• 100% Dansk webshop
  • Bestil inden kl. 13.00 og vi sender samme dag
  • Du kan handle i vores butik i Aalborg
Kategorier

Ravlygter - UV lygter

Ravlygten (UV lommelygte) er god til at søge efter rav med. Ravlygter får ravklumperne til at lyse op på stranden med ultraviolet lys, så ravet er let at finde. Ravjagt med en UV lygte er en nem og hurtig måde at finde ægte rav på. Det er vigtigt, at lygten er af god kvalitet. Kikkertland fører ravlygter fra Nextorch, som er kendt kvalitetsstempel indenfor lygter. Ravlygterne fås som lommelygte, pandelampe eller lup med LED lys. Kom gerne og afprøv ravlygten i butikken i Aalborg eller bestil online med hurtig levering. Vi står også gerne til rådighed med professionel vejledning på 96303409.

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Hvordan finder man rav med en ravlygte?

Søgning efter rav med ravlygter er blevet utroligt populært de senere år. Er du en af dem, der elsker at lede efter rav ved de danske strande, men aldrig rigtig har heldet med dig? Så kan det anbefales at investere i en god og kraftig ravlygte for at hjælpe heldet på vej. Ravlygten har et et skarpt UV-lys, som gør at ravklumperne lyser op, når den ultraviolette lyskegle fra lygten rammer ravene. Det er en utrolig nem og hurtig måde at finde rav på, og ravene kan ses på lang afstand. Ravlygterne er meget nyttige, da ingen andre forsteninger end rav lyser op på samme måde som ravet gør, når det rammes af ultraviolet lys. Man er ikke i tvivl, når ravklumperne lyser op på stranden. Ravlygterne kan bruges i både dagslys, og når der er mørkt. Det er lettest at se ravklumperne henad aftenstid eller tidlig morgen, når der stadig er mørkt, da Uv-lygternes lys ikke er så tydelige om dagen. Det bliver pludselig nemt at finde både store og små ravklumper, når man anvender uv-lys fra ravlamperne til at lyse ravet op med.

Hvor finder man lettest rav?

De kilometer lange og brede danske kyster er ideelle til ravsøgning. Det er sjovt at gå på stranden og lede efter rav på alle tider af året, men hvilket tidspunkt er bedst og hvordan skal vejret være? I efterårsmånederne og vintermånederne er det et ideelt tidspunkt at lede efter rav iflg. raveksperter. Her skylles mest rav op, når havet er koldt og der er knap så stor konkurrence som om sommeren. Mange rav-entiuaster anbefaler også at gå på ravjagt umiddelbar efter en storm, da ravene graves fri af sandet ved kraftig vind. Rav, som er forstenet harpiks og lettere end sten, ruskes lettere fri af sandet i en kraftig blæst. Da ravene skylles ind fra havet med tang, træpinde og skaller, vil det især være et godt sted at lede. Rav går under navnet havets guld, da et specielt stykke rav kan være mange penge værd.

Hvilke ravlygte skal man købe?

Det er vigtigt, at man ikke køber de aller billigste ravlygter på markedet, da pris og kvalitet ofte hænger sammen. Her er det en god ide at gå efter velkendte mærker, som er anerkendt for deres gode kvalitet, så lygten virker optimal, når man først er kommet afsted. Anerkendte kvalitetsmærker indefor ravlygter kan sagtens købes til yderst fornuftige priser. Kikkertland anbefaler mærket Nextorch i ravlygter, da Nextorch er et af de førende mærker indenfor eksklusive kvalitetslygter. Nextorch har også vundet stor anerkendelse for at have designet mange prisvindende lygter gennem årene. Det er også vigtig at købe en ravlygte, der er vandtæt. Lygten skal kunne tages med ud i al slags vejr. Alle Kikkertlands ravlygter er vandtætte, så de kan anvendes i al slags vejr.

Af overvejelser kan også være om lygten passer bedst i brug som: 

  1. Lommelygte
  2. Pandelampe
  3. Lup med UV lys

Kikkertland er specialister i kraftige ravlygter af god kvalitet

Er du i tvivl om, hvilken ravlygte du skal vælge, så står Kikkertlands eksperter gerne klar med en snak om valg af den bedste ravlygte. Kikkertland er en specialbutik indenfor kikkert, lygter, mikroskoper, stjernekikkerter, lupper og fotoudstyr. Med mere en 20 års erfaring garanterer vi en god og reel rådgivning, så du får det bedste løsning til bedste pris. Der er mulighed for at komme og afprøve ravlygterne i Kikkertlands butik i Aalborg. Ved bestilling online sørger vi for afsendelse af ravlampen samme dag, ved bestilling inden kl 13.00.