• 100% dansk webshop
  • ✅Trustpilot-anmeldelser✅
  • Vi har åbent i butikken
  • Man-torsdag 9-16.00, fredag 9-12
     

Omegon 130 mm Teleskop

2.599 kr

Model/Varenr.: OM1376300
Lagerstatus: På lager
stk.

Omegon 130/920 EQ-3 teleskopet er lige det rigtige teleskop til at tage dine første skridt i at udforske nattehimlen.  Med et stort 130mm spejl er det let at udforske en verden af himmelobjekter. Uanset om det er Saturn med sine ringe, Mars polarkapper, Jupitorsmåner -  med Omegon 130/920 er det endnu mere muligt!


Optik - tubus
130 mm blændeåbningen giver faktisk 30% mere lysopsamlingskapacitet end en mindre 114 mm model. Optikken samler 344 gange mere lys end det blotte øje. Disse tal giver en idé om, hvad denne teleskopstørrelse er i stand til. Den aktuelle forstørrelse er ofte ikke den vigtigste faktor i observation; under gunstige forhold med egnede okularer kan der dog opnås en maksimal effektiv forstørrelse på op til 260 gange. Opløsningen og forstørrelsen er tilstrækkelig til at skelne mellem de større funktioner på nogle planetoverflader. Diagonalen har en 1,25 ″ fokuser, hvor alle standard okularer kan monteres.


EQ-3 montering
Omegon 130/920 er monteret på et parallaktisk EQ-3-beslag. Med en parallaktisk montering er det altid muligt at holde objektet midt i synsfeltet. Til dette formål er EQ-3-monteringen justeret med Pole Star, som altid er ret nord, inden observationer begynder. Monteringen har to akser (horisontalt og vertikalt), der er af afgørende betydning for at tilpasse teleskopet til himmelobjekter. Når et objekt er centreret, kan det altid opretholdes i denne position med den integrerede finjusteringsmekanisme.
EQ-3-holderen er betydeligt mere stabil end den mindre en EQ-2-holder. Det betyder, at optikken er betydeligt mindre modtagelig for vibrationer og rystelser. 
Denne kombination af optik og stativ er meget velegnet til visuelle observationer og til de første forsøg på astrofotografering. Aluminiumstativet giver den stabile base, som er den absolutte forudsætning for observationer af høj kvalitet. En praktisk okularbakke, som altid er nyttig til tilbehør  kan fastgøres mellem stativbenene. Selve stativet kan justeres til en hvilken som helst højde i intervallet 72 - 124 cm, så alle astronomer, unge eller gamle, altid er sikret en optimal visning.

130/920 optik

130 mm spejl giver ca. 30% mere lysopsamlingskapacitet end en 114 mm, og optikken samler 344 gange mere lys sammenlignet med det blotte øje. Disse tal viser, at denne størrelse af teleskop allerede har en lang række muligheder.
Det er ikke altid muligt at bruge den højeste forstørrelse, når man observerer, men under gode forhold og med et passende okular er forstørrelser op til 260 gange mulige. Den mulige opløsning og forstørrelse er allerede tilstrækkelig til at lære de indledende funktioner på nogle planeter at kende. Røret har en 1,25 ”fokuser, der kan tage alle standard okularer.


Hvis du så også vil observere uden for solsystemet, vil mange objekter som stjerneklynger, brintnebulaer og endda nogle galakser blive synlig for dig.

 

Omegon N130 / 920 newtonien teleskop er let at kollimere. Dette er vigtigt, for kun når det er godt kollimeret, vil teleskopet kunne yde det bedste. Der er justeringsskruer til kollimering for sekundære og hovedspejle.


 

130 mm spejl
Rødpunktssøger
Stabil sekundær spejl.
1,25 '' fokuser der passer til  alle standard 1,25'' okularer og filtre
Kollimationsjusteringsskruer til sekundære og primære spejle
Tubusvægt: 3,4 kg og udvendige diameter på 168 mm
EQ-3-holderen:

Denne parallaktiske montering giver dig mulighed for nøjagtigt at tilpasse optikken til Pole Star. Den korrekte polære højde og geografiske bredde kan indstilles for ethvert observationssted. Slowmotion-kontrollerne til RA- og DEC-akserne gør det muligt at justere objekter nøjagtigt, spore og holde i synsfeltet. 

 

Objektivdiameter 130mm
Brændvidde 920mm (f/7,1)
Okularer 25mm (37x) 10mm (92x)
Højeste brugbare forstørrelse 260x
Søger Rødpunktssøger - 2x barlow linse
Samlet Vægt 14 kg
Inkl. EQ3 montering og stativ
Engelsk Manual  

 

Trustpilot