• Gratis fragt på ordrer over 500 kr. i hele februar
  • 1-2 dages lynhurtig levering
  • 5 stjerner på Trustpilot
  • Telefonisk ekspertrådgivning

Viewlux Okular og filtersæt i kuffert

1.499 kr

Model/Varenr.: A5202
Lagerstatus: På lager
stk.

Okular og filtersæt er et nyttigt sæt tilbehør til enhver nybegynder eller erfaren i astronomi. Når teleskopet er købt mangler man ofte ekstra tilbehør for at kunne få de bedste observationer. I dette sæt har vi samlet 5 stk okularer der giver 5 forskellige forstørrelser og med en 2x barlow linse som følger med opnås hele 10 forstørrelser.

Samtidig følger der også 6 farvefiltre med som giver gode kontraster ved måne og planetobservationer.


Sættet indeholder:

5 stk Plössl okularer 6 mm, 8 mm, 12,5mm, 20mm, 40mm
1 stk 2x Barlow lens med kamera-gevind

1 stk Polariseringsfilter #3

1 stk #12 Gul filter

1 stk #21 Orange filter

1 stk #23A Rød filter

1 stk #56 Grøn filter

1 stk #82A Blå filter

1 stk Månefilter

 

Okularer

De medfølgende 1,25 “Plössl okularer leveres i forskellige størrelser, så du får et godt udvalg af høje og lave forstørrelset. De klassiske Plössl okularer er god værdi for pengene. De fire flerbelagte linseelementer giver høj transmission og lav refleksion.
Objektivkanter og okularrøret er mørkeblå, hvilket er en ekstra måde at undgå refleksioner på. Alle okularer har gummiøjestykke.

40 mm okularet har ekstra lang øjestykke. Den lave forstørrelse med dette okular gør at man får et stort synsfelt på nattehimlen. 

Filtre

Filtrene, der er inkluderet i sættet, kan skrues ind i bunden af okularet.
Der er et bredt sortiment af farvefiltre i sættet. Månefilteret og polariseringsfilteret giver for eksempel et  behagelig billede over Månens overflade med masser af kontrast. Andre farvefiltre er der for at forbedre kontrasten på planetenes overflader. Visse detaljer kommer kun ud, når du intensiverer eller dæmper forskellige farver.

Barlow-linse
Der er også inkluderet en 2x Barlow-linse. Denne linse har også overfladebelægning for højere transmission. 2x Barlow-linse giver dig mulighed for at fordoble forstørrelsen på okularerne, hvilket giver flere muligheder ved observation.
Linsesystemet er placeret i nederste ende, hvilket giver optimal fokusposition.Linsen kan skrues ud og fastgøres til gevindet på alle okularer. På denne måde kan forstærkning reduceres fra 2x til 1,5x.