Viewlux Måne og Planetfiltersæt

Model/Varenr.: A5205

399 kr.

Lagerstatus: På lager
stk.

Viewlux Måne og Planetfiltersæt
Viewlux filtersæt til stjernekikkert. Et af vore mest populære filtersæt til at se på Månen og planeterne i vores solsystem.
Ved hjælp af disse filtre bliver billedet du ser forbedret med hensyn til kontrast og farver. Et planetfilter skrues på i bunden af okularet, hvor der er et gevind der passer til filtret. Dette sæt har 1.25" størrelse og passer til standard okular.

Filtrene kommer i en plast æske med foring til opbevaring.

I sættet er der 4 filtre: gul, rød, blå og månefilter. 


Gul
no 12 er et godt generelt filter til mindre teleskoper (mindre end 4,5 ”). Filtret vil forbedre kontrasten for funktioner på månen. Det vil også hjælpe dig med at se ækvatorbælterne på Jupiter og Saturn, skyer og de polære iskapper på Mars og den mørke detalje på Uranus og Neptun.

Rød no 21 filter blokerer blåt og grønt lys næsten i alt, hvilket betyder, at du f.eks. får en meget stærk kontrast mellem blåtonede strukturer og de lysere detaljer på Jupiters og Saturnes overskyede overflade. Imidlertid bruges dette filter hovedsageligt til at observere polarhætter på Mars.


Blå no 80A filter er et meget universelt kontrastfilter, der giver meget højere kontrast til f.eks. Månen. Filteret fremhæver også Merkurs overfladetræk i tusmørket, det afslører Venus' subtile skygger i skyerne og hjælper med at observere high level clouds og polarkapperne på Mars.

Månefilter er et ideelt filter til Månen og til stabling med andre planetfilter for at øge densiteten uden at ændre farven. Et filter med Neutral Density er også nyttigt ved opdeling af binære stjernesystemer (dobbeltstjerner). Brug når som helst du vil reducere lysstyrken, men ønsker ikke at påvirke et objekts farveegenskaber.