Celestron Origin Intelligent Home Observatory

Model/Varenr.: C12099

44.999 kr.

Lagerstatus: Forventes til lager sommer 2024
stk.

Celestron Origin Intelligent Home Observatory
Celestron Origin står i spidsen for en ny æra inden for amatørastronomi, der blander stjernekiggeri og astrofotografering til en enkelt, brugervenlig oplevelse.

Dette intelligente, alt-i-én hjemmeobservatorium tager kompleksiteten ud af traditionelle teleskoper og forvandler din baghave til en port til kosmos. Spækket med banebrydende teknologi, fanger Celestron Origin skønheden ved himmellegemer og bringer dem til live på din telefon eller tablet.

Celestrons ingeniører trak på deres årtiers ekspertise, mens de designede hver eneste detalje, lige fra Origins patenterede optiske teknologi til dens intuitive ledsager-app. Resultatet er et revolutionerende nyt system, der bygger på Celestrons arv og gør astronomi mere tilgængelig, spændende og sjov end nogensinde før.

Stjernekiggeri og astroimaging omdefineret

Celestron Origin er et intelligent, alt-i-en-hjemmeobservatorium, der fanger en fantastisk udsigt over svage himmelobjekter i dyb himmel og sender dem til din telefon eller tablet. De billeder, du tager på få sekunder, ser bedre ud, end hvad du ville se i okularet på et meget større teleskop under meget mørkere himmelstrøg.

Revolutionær RASA optisk teknologi
Origins patenterede 6" Rowe-Ackermann Schmidt Astrograph (RASA) optiske design placerer den i en klasse for sig selv. Med sin store blændeåbning og hurtige f/2.2 brændvidde får du uovertruffen billedlysstyrke og klarhed med kortere eksponeringstid.

Automatisk, AI-drevet astrofotografering
Mens Origin fanger data, stabler og behandler indbyggede AI-algoritmer hver frame autonomt i realtid. Galakser og stjernetåger kommer øjeblikkeligt til live - skarpe, detaljerede og i strålende farver - alt sammen uden brugerindblanding.
Automatiseret opsætning med StarSense: For at komme i gang skal du placere Origin udenfor, tænde den og oprette forbindelse til appen. Ved hjælp af Celestrons patenterede StarSense-teknologi scanner Origin himlen og fokuserer og justerer sig selv. Du er klar til at vælge et mål og begynde at tage billeder på mindre end to minutter.

Intuitiv app-grænseflade
Den brugervenlige Celestron Origin-app til iOS og Android, udviklet i samarbejde med Simulation Curriculum, skaberne af SkySafari™, tilbyder en enkel, men kraftfuld planetarium-grænseflade, der gør det nemt at navigere i himlen og styre systemet.

Del visningen med andre
Flere brugere kan bruge Origin-appen til at se teleskopets live-feed samtidigt. Du kan også caste udsigten til dit smart-tv eller gemme og dele det med det samme.
Avancerede funktioner: Når du vokser i hobbyen, kan du downloade de rå billedfiler, du fanger, for at få mere avanceret manuel behandling. Du kan også eksperimentere med filtre og bruge Origin til nattesyn eller landbaseret observation i løbet af dagen.

RASA Optisk teknologi: Frigør lysets kraft
I hjertet af Celestron Origin ligger den patenterede Rowe-Ackermann Schmidt Astrograph (RASA) - et skelsættende fremskridt inden for optik. I RASA-designet ligger billedsensoren foran på teleskoprøret, ikke bagsiden, hvilket skaber et ultrahurtigt f/2.2-system med et ekstraordinært bredt synsfelt, mens det giver skarpe billeder til kanten. Siden den blev lanceret i 2014, er RASA-teknologien blevet det foretrukne valg til rumovervågning og satellitsporing. Nationale forsvarsentreprenører, professionelle forskningsastronomer og regeringer stoler på, at RASA opdager bittesmå stykker affald og rumskrammel og holder vores vitale kommunikationssatellitter sikre i kredsløb. Til Origin udviklede Celestrons optiske ingeniører en splinterny 6" RASA med alle de samme muligheder som et instrument af observatoriekvalitet i en grab-and-go-pakke.

Takket være RASA er Origin i en klasse for sig selv, som langt overgår andre teleskopdesigns. RASA leverer ganske enkelt flere fotoner på kortere tid end en mindre og langsommere Newtonsk reflektor, refraktor eller andet teleskoprør på entry-level. RASAs unikke kombination af hastighed, blænde og ydeevne sikrer uovertruffen billeddetaljer, selv under korte eksponeringstider.

For at drage fuld fordel af RASA-optikken valgte Celestron Sony IMX178 farve CMOS-sensoren til at fange dine data. Den har STARVIS bagbelyst teknologi for den højeste følsomhed og hurtig udlæsning med lav støj, der hjælper med at give klare billeder så hurtigt som muligt. Denne følsomme chip har små 2,4µm2 pixels til høj opløsning – et perfekt match til det hurtige optiske design.

At forvandle enhver baggårdsobservatør til en Astroimager
Celestron Origin introducerer et paradigmeskifte inden for astrofotografi med dens indbyggede AI-algoritmer. Mens teleskopet fanger data, stabler og behandler disse intelligente algoritmer automatisk hver enkelt frame i realtid. Resultatet er en betagende fremvisning af himmellegemer, rig på farver og detaljer. For første gang er astroimaging tilgængelig for entusiaster på alle færdighedsniveauer, inklusive dem, der aldrig har brugt et teleskop.

Et univers lige ved hånden: StarSense Technology & the Origin-appen
Opsætning af Celestron Origin er et snuptag takket være dens automatiserede initialiseringsproces drevet af StarSense-teknologi. Placer Origin udenfor, tænd den, og opret forbindelse til appen. Derefter kan du vælge at forblive med dit teleskop eller hoved indendørs. På mindre end to minutter fokuserer Origin sig selv, scanner nattehimlen, justerer sig selv ved at matche stjernemønstre overhead til sin interne database og giver dig besked om, at den er klar til at begynde dit astronomiske eventyr.

Celestron Origin-appen, der er udviklet i samarbejde med Simulation Curriculum, skaberne af SkySafari™, tilbyder en intuitiv planetarium-grænseflade, der forenkler navigation gennem nattehimlen. Brug planetariumvisningen, hold din enhed op mod himlen for at se dig omkring ved hjælp af "kompastilstand", og tryk på ethvert objekt, du vil se (de bedste er fremhævet). Eller prøv Tonight's Best-listen, hvor Origin viser alle de mest imponerende galakser, stjernetåger, stjernehobe og mere – baseret på din præcise placering og observationstid. Glem alt om at konsultere et stjernekort eller planlægge fremad; Origin er klar til at vise dig universet, når du er.

Når du har valgt et mål, centrerer Origin det præcist i synsfeltet. Skift til kameravisningen, og tryk på Start billedbehandling for at begynde at tage 10 sekunders eksponeringer. Så nemt er det! Du ser resultaterne komme igennem i realtid, efterhånden som målet får flere og flere detaljer. Mens Origin fungerer, sporer den konstant himlen og justerer dets indbyggede dugforebyggelsessystem for at holde dine billeder knivskarpe.

En fælles kosmisk oplevelse

Tiden med at stå i kø for at kigge ind i et okular er forbi. Origin fremmer en følelse af fællesskab, når du deler den ærefrygtindgydende oplevelse af at udforske nattehimlen sammen. Uanset om dine venner og familie er i samme rum eller samlet udenfor, kan flere personer oprette forbindelse til Origin og streame udsigten med deres egne enheder. Derudover giver Origin dig mulighed for at caste live-feedet til dit smart-tv eller øjeblikkeligt gemme og dele dine astrobilleder, hvilket skaber mindeværdige øjeblikke uden for din baghaves grænser.

Klar til mere? Avancerede egenskaber
Efterhånden som du vokser i hobbyen sammen med Origin, vil den fortsætte med at støtte dig med mere avancerede funktioner og funktionalitet. For eksempel har Origin en indbygget filterskuffe, der accepterer standard 1,25” og 2” formatfiltre. Dette giver dig mulighed for at installere valgfrie filtre, som kan være særligt nyttige til at afbilde tåger i lysforurenede miljøer som den typiske baghave i forstaden. For at afbilde bredbåndsobjekter som galakser og stjernehobe eller objekter fra mørke himmelstrøg skal du fjerne filteret for mere lysgennemstrømning og lysere billeder. Eksperimenter med aftagelige og udskiftelige filtre for resultater, du ikke kan opnå med andre systemers faste filtre.

Hvis du gerne vil prøve avanceret billedbehandling, har Origin dig igen dækket. I modsætning til andre systemer gemmer Origin alle dine råbilleder for dig. Tilslut via USB for at importere dem til din foretrukne billedbehandlingssoftware til manuel redigering og stabling.

Og hvad med at sætte Origin til at arbejde for dig, mens du sover? Det er ikke noget problem med den planlagte observationsfunktion. Fortæl bare appen, hvilke objekter du vil fange. Du vil vågne op til en række spektakulære billeder.

Få et nyt perspektiv her på jorden
Ud over at afsløre fjerne verdener, kan Origin også fange utrolige udsigter af landbaserede objekter på Jorden, dag eller nat. I løbet af dagen kan du manuelt slå Origin for at fange landskaber og landskaber. Om natten giver Origins hurtige optik og følsomme kamera dig mulighed for at se ting under meget dunkle omgivende forhold til næsten nattesynslignende ydeevne. Kig dig omkring i din have eller campingplads om natten for at se, hvad du kan gå glip af!

Tag dit Astroimaging-studie med overalt
Origin er et bærbart system, der ikke kræver eksterne WiFi-netværk, så du nemt kan tage det til fjerntliggende mørke himmelstrøg i enhver bil. Det optiske rør, montering og stativ kan alle nemt samles og skilles ad uden værktøj. Hver komponent vejer mindre end 16 lb. Ekstra bæretasker er også tilgængelige.

Dit Origin-system leveres komplet med alt, hvad du behøver for at blive en øjeblikkelig astronom:

 • 6” RASA optisk rør med integreret kamera
 • Original enkeltgaffelarmsmontering med internt lithiumbatteri
 • Indbygget computer med køleventilatorer og WiFi
 • Autofokuser
 • Dugforebyggelsessystem med miljøsensor, dugvarmering og dugskjold
 • Integreret filterskuffe
 • Stativ i fuld højde
 • Linsehætte
 • AC oplader
   

Fremtidige opgraderinger
Når du investerer i Origin, kan du regne med Celestrons ingeniører som dine langsigtede partnere inden for astronomi. Vores tekniske teams arbejder hårdt på at udvikle endnu flere opgraderinger og forbedringer til din Origin. For eksempel giver vi adgang til Origins kamera til potentielle fremtidige opgraderinger, efterhånden som teknologien forbedres. Vi udvikler også helt ny funktionalitet til din Origin og Origin-appen.

Her er et sneak preview af et par funktioner, der vil lanceres i de kommende måneder

 • Kompatibilitet med StarSense Autoguider
 • Kompatibilitet med Wedge til NexStar Evolution og SE 6/8
 • Understøttelse af polar justering
   

Tilsammen giver disse funktioner dig mulighed for at bruge Origin til astroimaging med lang eksponering. Med præcis polar justering vil du være i stand til at opnå eksponeringstider så lange som 10 minutter eller endnu længere. Men det er kun begyndelsen. Vi giver dig besked, hver gang vi tilføjer nye funktioner til Origin, så du kan blive ved med at udforske med os!

Specifikationer
Teleskop: Rowe-Ackermann Schmidt Astrograph
Åbning: 152mm (5,98")  
Brændvidde: 335mm f/2,2
Optisk coating: StarBright XLT
Central obstruktions diameter: 63mm (2,48") (41% af åbningsdiameter)
Lyssamling: 474x
Billedopløsning: 1.48 arcsec/pixel
Dovetail: CG-5 Dovetail
Filtergevind: Integreret - accepterer 1.25" or 2" astroimaging filtre

Billedsensor
CMOS billedsensor: Sony IMX178LQJ, color, back-illuminated
Sensor str.: 8.92mm (0.35") diagonal
Pixel str.: 2.4μm x 2.4μm
Antal af effektive pixels: 6.44M (3096 x 2080)
Synsfelt: 1.27° x 0.85°

Elektronik
Integreret computer: Raspberry Pi 4 Model B
Mount: Computerized GoTo altazimuth mount
Dew Prevention: Fully automated heating element integrated into front lens, removable dew shield/lens shade
Fokus motor: Autofocus or manual control
Cooling fans: One (1) fan for optics, one (1) fan for electronics, both pull air through vents with wire mesh
LED status ring: Indicates status "at-a-glance"

Porte
USB-A: Two (2) on optical tube for accessing raw image files for external processing, one (1) on mount for mobile device charging only
Ethernet: One (1) on optical tube
Auxiliary port: Two (2) on optical tube, four (4) on mount

Power
Batteri: Integrated LiFePO4, 97.9 Wh, capable of 6+ hours of use
Power input: 12V DC adapter for charging internal battery or running on external AC power
Celestron Origin App: Runs on compatible iOS or Android smartphones and tablets
System Requirements: iOS 16 or higher, Android 12 or higher

Størrelse
Optisk tube: 609.6mm x 177.8mm diameter
Mount: 457.2mm x 304.8mm x 254mm 
Stativ sammenfoldet: 330.2mm x 304.8 x 812.8mm 
Samlet: 609.6mm L x 660.4mm W x 1219.2mm

Vægt
Optisk tube: 4,8 kg
Mount: 7,7 kg
Stativ: 6,36 kg
Ialt: 18,87 kg