Celestron Starsense 114mm dobson

Model/Varenr.: C22480

3.699 kr. 3.999 kr.

Lagerstatus: På lager
stk.

Celestron Starsense 114mm dobson
Celestron har genopfundet tabletop  dobson teleskopet med StarSense Explorer - den første tabletop dobson, der bruger din smartphone til at analysere nattehimlen og beregne dens position i realtid.

Denne 114 mm blænde Celestron StarSense Explorer er ideel til begyndere, takket være appens brugervenlige grænseflade og detaljerede tutorials. Det er som at have din egen personlige rejseleder på nattehimlen.Klar - parat - start
Efterlad komplicerede stjernekort, upræcise planetarium-apps og computerstyrede ophæng. Med StarSense Explorer har det aldrig været nemmere, hurtigere eller mere præcist at lokalisere objekter. Inden for få minutter efter opsætning af teleskopet, vil du med selvtillid navigere himlen. Du skal blot placere din telefon i den unikke StarSense dock og starte StarSense Explorer-appen.

Efter at have justeret din telefon til teleskopets optik (en hurtig og nem procedure), genererer StarSense Explorer en liste over himmellegemer, der er synlige i øjeblikket. Lav dit valg, og pilene vises på skærmen, som guider dig, mens du flytter teleskopet. Når objektet er klar til at se i okularet, bliver bullseye grønt. Mens du observerer, kan du lytte til hundredvis af lydbeskrivelser og se detaljerede oplysninger om tusindvis af objekter i appens robuste database.

Højkvalitets Altazimuth Base
Den stabile Dobsonian bordplade giver et solidt fundament til StarSense Explorer. Bordpladens bund er kompakt, let og nem at transportere, hvilket gør den perfekt til rejser. Basens lave profil gør det lettere for nogle observatører (især børn) at få adgang til okularet. Du kan også placere basen på en stabil platform, som f.ex et bord, for at hæve den til en behagelig synshøjde. 

Teflon lejer giver jævn bevægelse i både højde og azimut. Det integrerede højde-"bremse"-system giver dig mulighed for at justere spændingen langs højdeaksen for at sikre den mest jævne bevægelse, selv med små ubalancer. Da himmellegemer ser ud til at drive hen over nattehimlen, vil du nemt kunne følge dem.

Det optiske rør forbindes til basen via en rørholder. Det er nemt at justere rørets position i basen, så fokuseringsenheden er i den mest ergonomiske synsposition. Basen har et okularstativ for at holde dine ekstra okularer lige ved hånden.

Hvad kan jeg se
Med et 114 mm (4,5”) parabolsk primærspejl har dette teleskop tilstrækkelig lysindsamlingsevne til at få detaljerne frem i himmellegemer. Du kan forvente skarpe, lyse udsigter over Jupiters fire galilæiske måner, dens skybånd og den store røde plet, Saturns ringe, trapezet i Orion-tågen og den smukke Pleiades åbne stjernehob. Du vil være i stand til at skelne subtile detaljer, mens du ser Månen og planeterne samt galakser og tåger.

Selvom du bor i en lysforurenet byplacering, er Celestron StarSense Explorer 114 mm dobson avanceret nok til at udvælge Jupiter, Saturn, åbne stjernehobe som Plejaderne, dobbeltstjerner som Alberio, Oriontågen, Andromedagalaksen og flere af de bedste og lyseste himmellegemer.

Men hvis du kan tage teleskopet til et endnu lidt mørkere sted, vil flere objekter blive synlige. Med denne 114 mm dobsoniske og relativt mørke himmel er hundredvis af fascinerende objekter inden for rækkevidde.

StarSense Explorer basen er let og udstyret med bærehåndtag, hvilket gør den nem at transportere til dit observationssted.

Dette teleskop har en 1,25"  fokuser, der accepterer 1,25" okularer og støvdæksler til forsiden af røret og fokuseren.

Smartphone-holderen

Celestron StarSense Explorer fungerer med de fleste moderne smartphones, inklusive iPhone 6 og nyere, og de fleste enheder, der kører Android 7.1.2 eller nyere, er fremstillet siden 2016. 

Patenteret StarSense Sky-genkendelsesteknologi
StarSense Explorer bruger patenteret teknologi og din smartphone til at bestemme præcis, hvor teleskopet peger på nattehimlen. En Lost in Space Algorithm (LISA), som dem, satellitter bruger i kredsløb til at orientere sig korrekt, hjælper appen med at matche stjernemønstre, den registrerer overhead, til dens interne database.

Du kan nemt tage billeder gennem teleskopet med din telefon. Sæt telefonen hen foran okularet og tag et billede. For at holde telefonen har vi en smartphone-adapter/holder.

Objektivdiameter

114 mm

Brændvidde

450 mm  f/4

Okularer, 1.25"

10mm(45x) - 17mm (26x) 1.25" Kellner okularer

Højeste brugbare forstørrelse

269x (ved køb af extra okular) f.ex Celestron Astromaster sæt

Søger

Starpointer - rødpunktssøger

Software

Celestron Starry Night Basic Edition Software and StarSense Explorer App

Dimensoner

Tubus: Længde: 69,9mm  Diameter:  139,7mm (5.5") Base: 381mm x 381mm x 393,7mm

Samlet Vægt

5,7 kg

Garanti 2 år
Pakken indeholder Optisk tube 114 mm | Dobson base |  | 10 mm og 17 mm okular | StarPointer™ rødpunktssøger | Starsense smartphone holder | Engelsk manual