Baader UHC-L/Ultra L Booster Filter

Pris fra 799 kr.


Baader UHC-L/Ultra L-Booster-Filter
Baader UHC-L tågefilter med den højeste transmission, realistiske stjernefarver, kan også bruges som et LED-optimeret luminansfilter til LRGB-billeddannelse.

Baader UHC-L filteret er det klassiske "allround anti-lysforureningsfilter", men nu også blokeret mod de vigtigste LED-emissioner i den blå del af spektret. Transmissionskurven svarer til et bredt dual-band filter, men uden at forvrænge stjernefarverne. De to pasbånd passerer alt lys, der udsendes af de kendte gaståger (H-alfa- og H-beta-linjerne af fluorescerende brint samt OIII-linjen af ​​oxygen), mens både det mest atmosfærisk forstyrrende herreløse lys fra LED-lamper og intensivt blålig bil forlygter samt spredt lys fra klassiske gadelamper samt den naturlige glød fra nattehimlen (airglow/skyglow) i atmosfæren er stort set blokeret. Samtidig er UHC-L-filteret belagt med den nyeste teknologi (CMOS-optimeret) og blokerer derfor for strøglys meget mere effektivt end alle tidligere UHC-filtre.


Brug af UHC-L filter
Anvendelsesområdet for UHC-L-filteret er primært i den visuelle og fotografiske observation af emissionståger (stjernedannelsesområder, planetariske tåger, supernova-rester). Dens brug er også interessant til kometobservation: den tillader OIII-linjen ved 501nm samt de to C2-linjer ved 511nm og 514nm at passere, hvilket er karakteristisk for mange kometers gashale.


Dette UHC-L filter er efterfølgeren til det gennemprøvede, planoptisk polerede UHC-S-filter. Det tilføjer derfor fordelene ved CMOS-optimering (ingen forstyrrende glorier, sorte filterkanter, Life-Coat™-belægning) med et transmissionsspektrum, der er forbedret og tilpasset moderne lysforurening på samme tid. Det giver et lysere billede end mange klassiske LPR (Light Pollution Rejection) filtre og er derfor ikke kun velegnet til store, lyse instrumenter, men også til svage teleskoper, hvor en stor udgangspupil ikke kan opnås - det gælder også teleskoper med lang brændvidde også små teleskoper, der kun har en okularfatning til 1,25" okularer. I modsætning til smalbåndede dual-band eller tri-band filtre er billedet også lyst nok til høje forstørrelser, stjerner er mindre skjulte. Det er derfor denne er for deep-sky observatører UHC-L-filtre er det perfekte visuelle supplement til smalbåndede OIII-filtre.

UHC-L filteret er også ideelt til fotografisk brug. Det tjener ikke kun til at blokere terrestriske interfererende lyskilder, men også som et luminansfilter (L-filter), da det blokerer al UV- og IR-transmission som et UV/IR-filter. Et ekstra UV/IR-blokeringsfilter er derfor ikke nødvendigt: Kameraer uden indbygget UV/IR-blokeringsfilter leverer væsentligt skarpere billeder til objektivteleskoper. Både klassiske fotografer og brugere af EAA/LiveStacking nyder godt af stjernernes øgede billedskarphed og stjernetågens bedre kontrast samt gennemsigtigheden for H-alfa.

Som alle Baader CMOS-optimerede filtre er Baader UHC-L-filtrene planoptisk polerede med ultrahårde, sputterede, dielektriske belægningslag. Selv et bad på én time i kogende vand kan ikke skade disse filtre! De er ridsefaste og kan rengøres så ofte du vil.

Specifikationer

  • Visuelt og fotografisk 1¼"/2" UHC-L-tågefilter med den højeste transmission
  • Ultra-højkontrast L-filter, blokerer bylys og øger kontrasten af ​​tåger og kometer (C2-linjer)
  • Kan bruges som et LED-optimeret luminansfilter til LRGB-billeddannelse med skyglow-undertrykkelse
  • Skaber et meget lysere billede end klassiske tågefiltre
  • Transmission i det blå for bedre undertrykkelse af LED-belysning
  • Også ideel til deep sky observatører. Dette UHC-L-filter er det perfekte visuelle supplement til smalbåndede OIII-filtre
  • Reflex-Blocker™ hårdt coatet og planoptisk poleret - med forseglede belægningskanter (Life-Coat™)
  • Sorte kanter hele vejen rundt, med filterfrontindikator i form af en sort yderkant på teleskopsiden

Dette filter fås i 2 størrelser:

  • 1.25" til standard okularer
  • 2" til 2" okularer (specielle okularer)