Sky-Watcher Skyliner 250P Classic Stjernekikkert

Model/Varenr.: H10668

6.699 kr.

Lagerstatus: Leveringstid 12-16 dage
stk.

Sky-Watcher Skyliner 250P Classic stjernekikkert
Denne Skyliner 250P har en diameter på 254mm (10") og en brændvidde på 1200 mm. Dermed opnås åbningsforholdet på 1:4.8. En optik som dette giver en meget stærk lysopsamlingsevne (1275x). Når himlen er temmelig mørk, du kan observere stjerner i marginale størrelser på 14mag. Især i tilfælde af åbninger på 250 mm kan du opnå de bedste resultater for Deep Sky-objekter, hvilket ikke rigtig er muligt med mindre teleskoper. Det beetyder, at du får en stjernekikkert med en max forstørrelse på ca. 500x og en tubus på 254 mm for en enormt skarp pris. Det er nemlig fordelen ved dobson teleskoper - høj ydeevne til lav pris.

Udforsk nattehimlens fænomener
Skyliner 250P har et parabolsk primært spejl for at eliminere sfærisk afvigelse og en firarms sekundær spejlbeslag med fine understøtninger (0,5 mm tyk) for at reducere diffraktionsspidser og lystab. Spejlet er lavet af Pyrex, et materiale, der tilbyder mindre termisk ekspansion, og derfor hurtigere afkølingstider sammenlignet med andet glas. Primært spejl og sekundært spejl med Radiant Aluminum Quartz (RAQ) belægning, der giver op til 94 % reflektivitet med optimal holdbarhed og langtidsydelse.

Med denne optik, en max forstørrelse på ca. 500x og 56% mere lyssamling end 200mm teleskoper har du rig mulighed for at observere tusinde objekter på himlen - lige fra planeternes mange detaljer, heriblandt Saturns ringe, Jupiters bælter og røde prik, Mars, Venus med videre, samt de dybere himmellegmer såsom stjernehober, gaståger og galakser. Det er muligt at observere fjerne DSO'er såsom Ringtågen i Lyra eller Håndvægttågen, bliver smukt synlige, og kuglehobe, såsom M13, opløses i et væld af individuelle stjerner ved deres kanter. Selv de sarte spiralarme fra mange galakser og yderligere strukturer i andre tåger kan observeres med en tubus på 150 mm. 

Dobsonian montering
Dobsonian-teleskoper er blandt de mest praktiske instrumenter inden for astronomi. Teleskoperne er af enkel konstruktion og alligevel en fantastiske. Teleskopet består af  de to væsentslige dele: for det første optikken, der i de fleste tilfælde er et solidt rør- eller tubus-design; og for det andet holderen, en trækasse (også kaldet en 'vippekasse'), der sidder på jorden, og som teleskopet indsættes i. Dette design giver dig mulighed for at begynde at observere sessioner uden først at skulle bruge tid på at opsætte og justere et kompliceret beslag. Den grundlæggende idé med det Dobsonian-design kom fra ønsket om at have et stort teleskop til en lav pris.

Vippeboksen, som teleskopet er monteret på, er let at håndtere. Teleskopet kan således flyttes let. Optikken forbliver stabil i enhver position for at give en smuk og uforstyrret himmelobservation. Sky-Watcher Dobsonians giver fremragende præstationer til månen og planeterne og dybe himmelobjekter som galakser og tåge.

Teleskopet har 2 " udtræk og yderligere 1.25" udtræk. 
 

Diameter tubus

250 mm

Brændvidde

1200 mm (f/8)

Okular

10 mm og 25 mm (1.25")

Forstørrelse (medfølgende okularer)

48x og 120x

Højest brugbare forstørrelse

508x (ved køb af ekstra okular)

Tilbehør

2 stk okularer (1.25"),  9x50 søger

Tubus længde 1,2 meter

Vægt i alt

32 kg

Pakken består af 250P mm tubus, Alt-Azimuth base i træ, 9x50 søger, 2 okularer 10 mm og 25 mm, 1,25" adapter,  2" adapter, direkte SLR montering, engelsk manual

 

Titel Type Størrelse Manual
Manual-Dobson-classic-2.pdf PDF 784.50KB Manual