Sky-Watcher Evostar 120 Stjernekikkert med EQ3-2 montering

Model/Varenr.: H10727

5.499 kr.

Lagerstatus: Forventes til lager sommer 2024
stk.

SkyWatcher Evostar 120 EQ3-2
Dette teleskop er fantastisk til at udforske universet. Med sin imponerende optik og høje opløsning er det ideelt til detaljeret observation af planeter, Månen og meget mere. Den 120 mm store tubus gør dette akromatiske linseteleskop til en af de større modeller til nybegyndere.


Udforsk nattehimlens fænomener
Med den høje brændvidde er de fleste former for kromatisk aberration effektivt korrigeret, hvilket giver et billede med høj kontrast, der er afgørende for at observere planeter. Når man observerer planeter, er det afgørende at kunne se de individuelle detaljer som f.eks. polarisens iskapper på Mars eller den store røde plet på Jupiter. Med dette teleskop er der intet, der står i vejen for at tage en tur gennem solsystemet. Teleskopet muliggør også observation af mange deep sky -objekter, herunder Ringtågen og den fjerne kugleformede stjernehob M13. Med en lysopsamlingskapacitet, der er 293 gange større end det blotte øje, kan det vise mange fantastiske objekter. Teleskopet indsamler 44% mere lys end et 100 mm teleskop, hvilket giver dig en endnu bedre oplevelse.


Opnå et bredt synsfelt
Det leveres med en 2" fokuser, og en adapter, så du også kan bruge 1,25" okularer. Dette gør, at du kan bruge begge størrelser. Ved at bruge et 2" okular kan du opnå det bredest mulige synsfelt. For eksempel giver et 40 mm 2" okular dig mulighed for at observere flotte deep sky-objekter på nattehimlen.


Søgeren, der medfølger, er monteret parallelt med tubusrøret og er uundværlig i forhold til at finde objekter i starten. Med dette teleskop kan du også dyrke din passion for astronomisk fotografering. Du kan tage fantastiske billeder af Månen, planeterne og endda de fleste tåger og nebulae. Udover alle disse fantastiske egenskaber er teleskopets OTA og søger også visuelt imponerende. De er designet med elegance og har en æstetisk tiltalende, skinnende sort metallic-effekt.

EQ3-2 montering
Monteringen er en videreudvikling af EQ-3. Det giver en stabil base og er ideel til at udforske nattehimlen. Når du har justeret det parallaktiske beslag med Pole Star, kan du nemt se på et objekt, justere det i synsfeltet og spore det ved hjælp af de fleksible slowmotions. Finjustering er mulig i både højre ascension og deklination. Den polære højde på observationsstedet kan indstilles ved hjælp af den medfølgende fine skala og finjusteres ved hjælp af to skruer. Både polarsøger og elektriske motorer samt håndkontrol kan eftermonteres på begge akser: EQ3-2 er velegnet til både visuel observation og til at komme i gang med astrofotografering. Med valgfrie tilføjelser såsom motorsættet eller GoTo-opgraderingssættet bliver astrofotografering med lang eksponering også mulig. 

For at få flere forstørrelser kan der evt. tilkøbes en
2x barlowlinse (H20364) som vil fordoble de forstørrelser der medfølger så der nu opnås 40x, 80x, 100x, 200x forstørrelse.
 

Objektivdiameter 120 mm
Brændvidde 1000 mm  (f/8,3)
Okularer, 1.25" 25 mm - 10 mm
Forstørrelser 40x, 100x
Højeste brugbare forstørrelse 240x (ved køb af ekstra okularer)
Velegnet til 6x30 søger | 90° vendeprisme 1.25" |
Stativ Justerbart og letvægts aluminiumsstativ
Samlet vægt

5 kg (tubus)

Pakken består af Teleskop | Stativ | 6x30 søger | 90° Stjernediagonal 2" | Øjestykkeadapter 1,25"- 2" | 2x okularer (10mm & 25mm) | Dughætte | Tubusklemmer | Tilbehørsbakke | Engelsk manual