Sky-Watcher Skyliner Flextube 250P Stjernekikkert

Model/Varenr.: H10157

7.999 kr.

Lagerstatus: Leveringstid 12-16 dage
stk.

Sky-Watcher Skyliner 250P Flextube stjernekikkert
Denne stjernekikkert er et dobson teleskop med Flextube system. Da det er et dobson teleskop er tubus monteret på en base af træ, som sikrer en lavere vægt og en nem opsætning. Du kan derfor hurtigt komme i gang med at studere nattehimlens mange objekter. Derudover er Flextube systemet designet til at gøre stjernekikkerten så let transportabel som muligt. Tubus kan derfor slås sammen, så stjernekikkerten nemt kan være i bagagerummet. Det gør det let for dig, der ønsker en stor tubus, men samtidig gerne vil have mulighed for at tage teleskopet med i sommerhus eller til et mørkere sted.

Udforsk nattehimlen
Med en 250 mm tubus er du sikker på at få fantastiske billeder af Månen, planeter og deep sky objekter. Nu kan selv spiralarme fra galasker og strukturer i andre tåger observeres. Du vil blandt andet tydeligt kunne observere Cassinis division i Saturns ringe, skybåndene på Jupiter og Den Store Røde Plet. Udover solsystemet vil din Skyliner Flextube 250PX vise dig hundredvis af præcise stjerner i Hercules-kuglehoben, spiralarme fra Whirlpool Galaxy og meget mere. Og glem ikke Månen - du vil se kratere og geografiske træk som aldrig før.

Parabolsk primær spejl
Stjernekikkerten har højkvalitets parabolske primære spejle for at eliminere sfæriske aberrationer, der er iboende i 'hurtige' brændviddereflektorer med sfæriske primære spejle. Spejlene er paraboliseret for at bringe alle lysstrålerne til det samme fokuspunkt for at give skarpe, kontrastfyldte billeder, som er fulde af detaljer. Derudover har den 0,5 mm ultratynde sekundære spejlstøtter for at reducere diffraktionsspidser og lystab. Både hovedspejl og sekundær spejl er coatet med en højreflekterende overflade (Radiant Aluminium Quartz), der er beskyttet af en ekstra Mg2F overcoating, som gør spejlbelægningen mere modstandsdygtig og giver det en længere levetid. Den forbedrede optik optimerer derfor din oplevelse af nattehimlen.


Dobsonisk teleskop
Et Dobsonian-teleskop består kun af to dele, som du kan sætte sammen på ingen tid.
Det er også meget billigere end et sammenlignelig størrelse teleskop på en ækvatorial montering. Dens primære anvendelse er til at nyde visuel observation. Vippeboksen, som teleskopet er monteret på, er let at håndtere. I kombination med Flextube systemet er du sikker på let at kunne transportere teleskopet med i felten. Optikken forbliver stabil i enhver position for at give en smuk og uforstyrret himmelobservation.

 

Diameter tubus

254 mm

Brændvidde

1200 mm (f/5)

Okular

10 mm og 25 mm (1.25")

Forstørrelse (medfølgende okularer)

48x og 120x

Højest brugbare forstørrelse

508x (ved køb af ekstra okular)

Tilbehør

2 stk okularer (1.25"),  9x50 søger

Tubus længde 80 cm
Tubus inkl. base 1,1 meter

Vægt i alt

21 kg

Pakken består af 250P mm tubus, Alt-Azimuth base i træ, 9x50 søger, 2 okularer 10 mm og 26 mm, 1,25" adapter, direkte SLR montering, engelsk manual