Sky-Watcher Skyliner 150P Classic Stjernekikkert

Model/Varenr.: H10716

3.499 kr.

Lagerstatus: På lager
stk.

Sky-Watcher Skyliner 150P Classic Stjernekikkert
Skyliner 150P Classic er et dobsonian teleskop med et 150 mm spejl. Dette design giver dig mulighed for at begynde at observere sessioner med det samme uden først at skulle bruge tid på at opsætte og justere en kompliceret montering. Selve tubus er monteret på en base produceret af træ. Det gør det nemt for begynderen at komme i gang - samtidig med at du får en utrolig stor tubus til en favorabel pris.

Udforsk nattehimlen

Selve hovedspejltet og sekundær spejlet er coatet med en ekstra Mg2F coating, som gør belægningen på spejlene mere modstandsdygtig og giver spejlene en længere levetid. Både hovedspejl og sekundær spejl er coated med en højreflekterende overflade der er beskyttet af en ekstra Mg2F overcoating, som gør spejlbelægningen mere modstandsdygtig og giver det en længere levetid. Lyssamling på mere end 73% i forhold til 114mm tubus.

Et parabolsk spejl er slebet til en parabolsk form og giver langt bedre kontrast i observationer end de sfæriske spejle. Det betyder, at du kan opnå fremragende billeder med høj kontrast af himlens tusindvis af objekter. Parabolsk spejl eliminerer også sfæriske aberrationer og producere derved endnu skarpere billeder med højere kontrast, som er fulde af detaljer.

Det betyder, at du har mulighed for at få skarpe og detaljerige billeder af Månens krater og planeternes detaljer. Derudover er det muligt at observere fjerne DSO'er såsom Ringtågen i Lyra eller Håndvægttågen, bliver smukt synlige, og kuglehobe, såsom M13, opløses i et væld af individuelle stjerner ved deres kanter. Selv de sarte spiralarme fra mange galakser og yderligere strukturer i andre tåger kan observeres med en tubus på 150 mm. 

Dobson montering
Dobson monteringen, der blev populariseret af John Dobson i 1970'erne, er en enkel og effektiv metode til montering af en Newtonian reflektor. Dobsonian monteringen er hurtig og let at montere og består af en box-type montering, som gør det muligt for teleskopet at dreje i højden, mens selve boksen drejes på en base i Azimuth.

Hemmeligheden bag designet er at afbalancere det optiske rør korrekt og bruge friktionsmaterialer, der gør det nemt at flytte det, når det skubbes, men forbliver i position, når teleskopet ikke skubbes. Monteringen er designet til at blive styret med hånden i modsætning til en langsom bevægelseskontrol. Sky-Watcher Dobsonian giver fremragende præstationer til observationen af ​​månen og planeterne, samt himmelobjekter som galakser og tåge.

Der medfølger 2 x 1,25" okularer, samt en 2" okular adapter. Det betyder, at du både kan bruge 1,25" og 2" okularer til stjernekikkerten.
 

Diameter tubus

150 mm

Brændvidde

1200 mm (f/8)

Okular

10 mm og 25 mm (1.25")

Forstørrelse (medfølgende okularer)

48x og 120x

Højest brugbare forstørrelse

306x (ved køb af ekstra okular)

Tilbehør

2 stk okularer (1.25"),  6x30 søger

Tubus længde 1,2 meter

Vægt i alt

15 kg

Pakken består af 150P mm tubus, Alt-Azimuth base i træ, 6x30 søger, 2 okularer 10 mm og 25 mm, 1,25" adapter,  2" adapter, engelsk manual