Celestron StarSense Explorer 10" Stjernekikkert

Model/Varenr.: C22471

9.999 kr. 11.549 kr.

Lagerstatus: På lager
stk.

Celestron StarSense Explorer 10" Stjernekikkert
Celestron Starsense explorer 10” er det første dobson-teleskop, der ved hjælp af en smartphone kan analysere himlen og beregne himmelobjekternes nøjagtige placering. Teleskopet har en stor blænde, fantastisk optik og er utroligt brugervenligt, hvorfor det er særdeles velegnet til nybegyndere inden for astronomi. Dog kan teleskopet benyttes ligegyldigt niveau, grundet den høje blænde.  


Kom nemt i gang med dit astronomiske eventyr
Starsense gør det utroligt nemt at finde objekterne på himlen. Få minutter efter opsætning af teleskopet kan du allerede undersøge Månens kratere og Saturns ringe. Alt du skal gøre er:

  • Placer din telefon i Starsense mobil-holder
  • Start Starsene Explorer App
  • Juster telefonen til teleskopets optik (nem og hurtig procedure)


Og så får du en liste over de himmellegemer, der lige nu er synlige på nattehimlen. Vælg det objekt, du vil se, og Starsense-teleskopet vil ved hjælp af pile, der vises på skærmen, navigere dig mod det ønskede objekt. Når objektet er klar i okularet, lyser skærmen grønt. Derudover kan du lytte til og læse om spændende astronomiske fakta på appen. 

Højkvalitets Altazimuth- Base
Starsense Explorer har en meget stabil dobsonbase, der giver et stabilt fundament. Den har højdelejer med stor diameter og mulighed for at ændre på spændingen, teflon-azimutlejer og afstivere på sidepanelerne, der medvirker til ekstra stabilitet.  Det bliver dermed nemt og behageligt at køre teleskopet op og ned samtidig med, at det indbyggede højdebremsesystem, som gør det muligt at justere spænding langs højdeaksen, giver en blød og jævn bevægelse. Panoreringsknappen på teleskoprøret gør det ydermere nemt at følge himmelobjekterne - selv med mindre justeringer af teleskopets position. 

Se nattehimlen med højkvalitetsoptik 
Med et stort 10" optisk reflektorrør fra Newton har dette teleskop tilstrækkelig lysindsamlingsevne til at frembringe imponerende detaljer i himmelobjekter, mens det stadig er nemt at transportere.  Du kan forvente skarpe, klare udsigter af Jupiters fire galilæiske måner, dens skybånd og Great Red Spot, Saturns ringe, Orion-tågens gasformige skær, støvbaner i Lagune-tågen og vores nabogalakse Andromeda. 

Alle spejloverflader er belagt med XLT optiske belægninger for synligt at øge kontrast og lysgennemstrømning for lysere udsigter. Med XLT vil du være i stand til at skelne subtile detaljer, mens du ser Månen og planeterne, såvel som svage galakser og tåger. Spejlene er lavet af optisk glas med lav ekspansion, som er med til at sikre de bedste billeder under skiftende miljøforhold.

Dette teleskop kommer også med en højkvalitets 2" Crayford-fokuser. Crayford-designet giver præcise og jævne bevægelser uden fokusskifte. Den inkluderer også en 2" til 1,25" adapter og et 2" forlængerrør, så du kan bruge stort set ethvert 1,25" eller 2" teleskop okular med din StarSense Explorer Dobsonian. Fokuseren har også en fingerskrue, så du kan låse på det skarpeste fokus.

Medbring teleskopet overalt
Selv hvis du bor i byen er StarSense Explorer avanceret nok til at være i stand til at vælge Jupiter, Saturn, Venus, dobbeltstjerner og et par flere af de mest berømte himmelobjekter. Men hvis du kan tage teleskopet til et endnu mørkere sted, vil flere objekter blive synlige.

Det er nemt at transportere dit StarSense Explorer Dobsonian takket være de ergonomiske bærehåndtag, der er placeret ved balancepunktet mellem røret og basen. Der medfølger også støvdæksler til forsiden af røret og fokuseren.

Smartphone-kompatibilitet
StarSense Explorer stjernekikkerten fungerer med de fleste moderne smartphones der er produceret siden 2016 - inklusive iPhone 6 og nyere, og de fleste enheder, der kører Android 7.1.2 eller nyere. Se alle modeller her
 

Patenteret StarSense Sky-genkendelsesteknologi
Starsense Explorer 10” benytter din smartphone samt patenteret teknologi til at navigere rundt på stjernehimlen, og informere dig om, hvad du kigger på. Denne teknologi er den samme, som satellitter benytter, når de orienterer sig i deres rumbaner, og kaldes også LISA (Lost in Space Algorithm).   

Objektivdiameter tubus 254 mm (10")
Brændvidde 1200 mm  (f/4.7)
Forstørrelser

48x

Højeste brugbare forstørrelse 600x (ved køb af ekstra okularer) f.ex Viewlux okularkuffert 
Software StarSense Explorer app  | Celestron Starry Night Basic Edition Software
Vægt 13,24 kg (tubus) 11,6 kg (base)  ialt 24,84 kg
Dimensioner Tubus : 1117.6mm x 292.1mm diameter, Dobson base: 673.1mm x 533.4mm x 533.4mm
Stativ Alt-Azimuth dobson base
Pakken består af Optisk tube, Dobson base, 1 stk 25mm okular, 2" crayford focuser, StarPointer™ rødpunktssøger, StarSense Explorer dock,  StarSense Explorer unlock kode, okular adapter, dæksel, Celestron Starry Night Basic Edition Software