Sky-Watcher Explorer 190MN DS-PRO Teleskop med EQ6-R PRO SynScan

Model/Varenr.: H10205/H20855PK

30.498 kr.

Produkter i pakken:
  • 1 x Sky-Watcher Explorer 190MN DS-PRO
  • 1 x Sky-Watcher EQ6R PRO Synscan

Lagerstatus: Bestillingsvare

stk.

Sky-Watcher Explorer 190MN DS-PRO Teleskop med EQ6-R PRO SynScan
Dette teleskop tilbyder en høj lysindsamlingsevne og ekstrem høj ydeevne til astrofotografering og til visuel observation. Maksutov-linsen foran fra Schott sørger for, at teleskopet giver et rigtig godt billede. Med en blænde på 190 mm opsamler teleskopet omkring 740 gange mere lys end det blotte øje alene. Teleskopet er fremragende til måne- og planetobservation med meget høj kontrast, men tilbyder også fantastisk ydeevne til DSO-observation.

Optikken

Det Maksutov-Newtonske design er en modifikation af det Newtonske design, idet det har et sfærisk primærspejl med en frontmonteret, coated menisk linse. Selvom det ved første øjekast ligner et Newtonsk teleskop eksternt, tilbyder det helt andre billeddannelsesegenskaber. Dette teleskop er blevet specifikt optimeret til astrofotografering og tilbyder fremragende korrektion over hele synsfeltet. Teleskopets høje blænde giver en feltkorrektion, hvor stjerner kan ses på tværs af hele synsfeltet. Refleksion formindskes grundet indvendige komponenter, hvilket giver et flot billede af nattehimlen. Derudover er det primære spejl lavet af Pyrex®-glas med lav termisk ekspansion for en væsentligt reduceret nedkølingstid.

Dette teleskop er et såkaldt 'lukket system', dvs. når OTA'en er kølet ned, er der ingen luftturbulens, der forstyrrer astrofotografering.
Brugen af diffraktionsgenererende sekundære spejlspindelvinger kan også undgås på grund af menisklinsen. Det 58 mm brede sekundære spejl giver en meget god feltbelysning. Teleskopets F5.3 brændvidde er fotografisk 'hurtigt', hvilket tillader relativt korte eksponeringstider.

En 2 tommer kugleleje Crayford-fokuser, med 1,25 reduktionsforhold, tillader nøjagtig fokusering. Tunge kameraer kan også sikkert fastgøres.


Montering
Den computerstyrede EQ6-R PRO Synscan™-montering er en stor forbedring af den legendariske EQ6 PRO. Det er en præcisions montering fra Sky-Watcher, hvor kvaliten er i topklasse. Monteringen har en bære kapacitet på op til 20 kg. Med snekke gear og elektrisk finjustering er det en nøjagtig og stabil montering. Monteringens ben er i stål og den leveres med 3" Losmandy dovetail hovede og en adapter til 2" vixen standard. Det moderne, strømlinede design af EQ-6 R PRO indeholder nye funktioner, som erfarne astrofotografer straks vil se fordelene ved:

  • Maksimal belastning på 20 kg til astrofotografering
  • Remtræk for minimalt 'backlash' - særlig støjsvag, jævn drift og bedre resultater ved føring, samt højere drejningsmoment med drevet.
  • Forbedret polar højdejustering med et større justeringsområde. Beslaget justeres via den indbyggede polarfinder eller ved hjælp af Synscan-kontrollen. Justeringsskruerne er blevet væsentligt forbedret i forhold til den tidligere model
  • Indbygget 'SNAP'-stik til kameraudløserstyring
  • PPEC-snekkegear og periodisk snekkefejlkorrektion (eliminerer behovet for konstant at finjustere drevet)
  • Indbygget bærehåndtag for nem transport. Med en vægt på 17,3 kg (uden stativ og kontravægte) er holderen stadig meget bærbar.


Velegnet til
Stjernekikkerten anbefales til dig, der vil have et stort teleskop, der kan benyttes både til observation og astrofotografering. Her kan et moderne DSLR- kamera med fordel bruges.
Derudover er det velegnet til at se på både deep-sky objekter, stjerner, Månen, planeter, galakser, nebulaer og Solen (med korrekt solfilter). 
 

Objektivdiameter 190 mm
Brændvidde 1000 mm /f5.26mm
Okular  Indgår ikke
Søger

9x50 (Retvinklet)

Diameter på sekundært spejl 64 mm
Højeste brugbare forstørrelse     570x  
Længde

1 meter

Vægt

12,3 kg

Stativ EQ6-R PRO Montering
Pakken består af Tubus | EQ6-R PRO Montering | Søger | Tubusring | Monteringsskinne