Celestron StarSense Explorer 8" Stjernekikkert

Model/Varenr.: C22470

7.489 kr. 7.989 kr.

Lagerstatus: Leveringstid 5-7 dage
stk.

Celestron StarSense Explorer 8” Stjernekikkert
Takket være teleskopets store blænde, får du en fantastisk optik og så er det tilmed utroligt brugervenligt, hvorfor du sagtens kan bruge det, selvom du er nybegynder. Teleskopet er dog også velegnet til øvede, grundet den høje blænde. Derudover er denne stjernekikkert er det første dobson-teleskop, der lader dig undersøge og analysere nattehimlen ved hjælp af din smartphone. Det er grundet Celestrons revolutionerende StarSense teknologi. Det er derfor også en hjælp til dig, der gerne nemt vil kunne navigere på nattehimlen.

Kom nemt i gang med dit astronomiske eventyr 
Med Starsense Explorer bliver det ikke nemmere at finde objekter på himlen. Du kan allerede få minutter efter opsætning af stjernekikkerten undersøge Månens kratere og Saturns ringe. Alt du skal gøre er:  

  • Placer din telefon i Starsense mobil-holder 
  • Start Starsene Explorer App 
  • Juster telefonen til teleskopets optik (nem og hurtig procedure)

Herefter vil du få en liste over hvilke himmellegemer, der lige nu er synlige på nattehimlen. Vælg det objekt, du vil se, og Starsense-teleskopet vil med pile på skærmen vise og navigere dig mod det ønskede objekt. Når objektet er klar i okularet, lyser skærmen grønt. Derudover kan du lytte til og læse om spændende astronomiske fakta på appen.  

Højkvalitets Altazimuth-Base 
Starsense Explorer har en meget stabil dobsonbase. Den har højdelejer med stor diameter og mulighed for at ændre på spændingen, teflon-azimutlejer og afstivere på sidepanelerne, der medvirker til ekstra stabilitet. Det bliver dermed nemt og behageligt at køre teleskopet op og ned samtidig med, at det indbyggede højdebremsesystem, som gør det muligt at justere spænding langs højdeaksen, giver en blød og jævn bevægelse. Panoreringsknappen på teleskoprøret gør det ydermere nemt at følge himmelobjekterne. 

Se nattehimlen med højkvalitetsoptik  

Med et stort 8" newtonian optisk reflektorrør har dette teleskop tilstrækkelig lysindsamlingsevne til at frembringe imponerende detaljer i himmelobjekter, mens det stadig er nemt at transportere. Du kan forvente skarpe, klare udsigter af Jupiters fire galilæiske måner, dens skybånd og Great Red Spot, Saturns ringe, Orion-tågens gasformige skær, støvbaner i Lagune-tågen og vores nabogalakse Andromeda.  

Alle spejloverflader er belagt med XLT optiske belægninger for synligt at øge kontrast og lysgennemstrømning. Med XLT vil du både kunne se detaljer og store objekter. Spejlene er lavet af optisk glas med lav ekspansion, som er med til at sikre de bedste billeder under skiftende miljøforhold. 

Dette teleskop kommer også med en højkvalitets 2" Crayford-fokuser. Crayford-designet giver præcise og jævne bevægelser uden fokusskifte. Den inkluderer også en 2" til 1,25" adapter og et 2" forlængerrør, så du kan bruge stort set ethvert 1,25" eller 2" teleskop okular med din StarSense Explorer Dobsonian. Fokuseren har også en fingerskrue, så du kan låse på det skarpeste fokus. 

Medbring teleskopet overalt 
Starsense Explorer fungerer bedst i mørke omgivelser, men grundet den avancerede teknologi som teleskopet er fremstillet med, kan det også benyttes i byen.  Starsense Explorer er nemt at transportere takket være de ergonomiske bærehåndtag, der er placeret ved balancepunktet mellem røret og basen. Der medfølger også støvdæksler til forsiden af røret og fokuseren.

Smartphone-kompatibilitet
StarSense Explorer stjernekikkerten fungerer med de fleste moderne smartphones, der er produceret siden 2016 - inklusive iPhone 6 og nyere, og de fleste enheder, der kører Android 7.1.2 eller nyere. Se alle modeller her. Starsense Explorer benytter din smartphone samt patenteret teknologi til at navigere rundt på stjernehimlen, og informere dig om, hvilke himmelobjekter du ser. Denne teknologi er den samme, som satellitter benytter, når de orienterer sig i deres rumbaner, og kaldes også LISA (Lost in Space Algorithm).  
 

Objektivdiameter tubus 203 mm (8")
Brændvidde 1200 mm  (f/5.9)
Forstørrelser

29x

Højest brugbare forstørrelse 480x (ved køb af ekstra okularer) f.ex Viewlux okularkuffert  
Software StarSense Explorer app  | Celestron Starry Night Basic Edition Software
Vægt 9,34 kg (tubus) 10,3 kg (base) 19,68 kg (total)
Dimensioner

Tubus: 1117.6mm x 241.3mm diameter
Dobson Base: 685.8mm x 482.6mm x 482.6mm 

Stativ Alt-Azimuth dobson base
I kassen Optisk tube, Dobson base, 1 stk 25mm okular, 2" crayford focuser, StarPointer™ rødpunktssøger, StarSense Explorer dock,  StarSense Explorer unlock kode, okular adapter, dæksel, Celestron Starry Night Basic Edition Software