Celestron StarSense Explorer DX 6 SCT Stjernekikkert

Model/Varenr.: C22463

7.399 kr. 7.899 kr.

Lagerstatus: På lager
stk.

Celestron StarSense Explorer DX 6" SCT
Celestron genopfandt det manuelle teleskop med StarSense Explorer - det er det første teleskop, der bruger din smartphone til at analysere nattehimlen og beregne dens position i realtid. StarSense Explorer er ideel til begyndere takket være den brugervenlige grænseflade og detaljerede tutorials. Det er som at have din egen personlige guide til nattehimlen, der lader dig undersøge og analysere nattehimlen ved hjælp af din smartphone.


Se nattehimlen med højkvalitetsoptik   
Med den store 6" Schmidt-Cassegrain linse, Celestrons gennemprøvede optiske design i over 50 år, har dette teleskop nok lysindsamlingsevne til at se fantastiske detaljer i himmelobjekter.

Du kan få skarpe, klare billeder af Jupiters fire galilæiske måner, dens skybånd og dens store røde plet samt ringene fra Saturn eller de trapezformede stjerner i Oriontågen. Gå ikke glip af den smukke åbne stjernehob fra Pleiaderne! Meget reflekterende belægninger på både de primære og sekundære spejle forbedrer synligheden.

Alle luft-til-glas overflader er belagt med StarBright XLT for at øge kontrast og lystransmission. Med StarBright XLT vil du være i stand til at se subtile detaljer, mens du ser månen og planeterne samt svage galakser og tåger. Selvom du bor et sted med let oplyst himmel med moderat lysforurening, er StarSense Explorer kraftig nok til at lokalisere Jupiter, Saturn, Venus, Oriontågen, dobbeltstjerner og nogle flere af de mest berømte himmelobjekter. Men hvis du kan flytte teleskopet til et lidt mørkere sted, vil endnu flere objekter blive synlige. Med denne 6" Schmidt Cassegrain og relativt mørke himmel er Andromedagalaksen, M13-kuglehoben i Hercules og mange andre nemme at få øje på.

Hele teleskopet vejer kun 6,35 kg, hvilket gør det perfekt bærbart og nemt at tage med på din næste campingtur eller fjernobservation.

Kom nemt i gang med dit astronomiske eventyr  
Med Starsense Explorer bliver det ikke nemmere at finde objekter på himlen! Du kan allerede få minutter efter opsætning af stjernekikkerten undersøge Månens kratere og Saturns ringe. Alt du skal gøre er:  

  • Placer din telefon i Starsense mobil-holder  

  • Start Starsene Explorer App  

  • Juster telefonen til teleskopets optik (nem og hurtig procedure)  

Herefter vil du få en liste over hvilke himmellegemer, der lige nu er synlige på nattehimlen. Vælg det objekt, du vil se, og Starsense-teleskopet vil med pile på skærmen vise og navigere dig mod det ønskede objekt. Når objektet er klar i okularet, lyser skærmen grønt.    Derudover kan du lytte til og læse om spændende astronomiske fakta på appen.   

Smartphone-kompatibilitet 

StarSense Explorer stjernekikkerten fungerer med de fleste moderne smartphones, der er produceret siden 2016 - inklusive iPhone 6 og nyere, og de fleste enheder, der kører Android 7.1.2 eller nyere. Se alle modeller her.
 

Objektivdiameter tubus 150 mm (6")
Brændvidde 1500 mm  (f10)
Forstørrelser

150x (10mm okular)  38x (40mm okular)

Højest brugbare forstørrelse 354x (ved køb af ekstra okularer) f.ex Viewlux okularkuffert  
Software StarSense Explorer app  | Celestron Starry Night Basic Edition Software
Vægt 4,54 kg (tubus) 1,72 kg (stativ) 
Dimensioner

Tubuslænge: 406mm x 184mm diameter

Stativ Alt-Azimuth dobson base
I kassen Optisk tube 150mm  | Montering/stativ (formonteret) | 40 mm og 10 mm okularer | StarPointer Finderscope | Tilbehørsbakke | StarSense Explorer Smartphone Dock | diagonalprisme | dæksel |Celestron Starry Night Basic Edition Software