Celestron Starpointer PRO

Model/Varenr.: C51635

439 kr.

Lagerstatus: På lager
stk.

Celestron StarPointer Pro
Brug mindre tid på at søge og mere tid på at observere med Celestrons førsteklasses røde prik finder. Rødpunktssøgere blev oprindeligt udviklet til skydesport. StarPointer Pro er derimod udviklet af astronomer til astronomer for at gøre det så nemt som muligt at finde observationsmål på nattehimlen.

Uanset om du er ny til hobbyen eller har mange års erfaring, vil du sætte pris på det gennemtænkte design af StarPointer Pro. Fordi en simpel rød prik kan overstråle dit mål, projicerer StarPointer Pro to LED-målcirkler. Du skal blot placere dit observationsmål i midten af ​​cirklerne, og du vil se det i okularet. Målcirklerne tjener også som orientering ved stjernehop. For nemheds skyld har StarPointer Pro et 40 mm optisk vindue med et stort synsfelt. Den passer ind i standardsøgerbasen på mange teleskoper.

Sådan justeres StarPointer Pro
Første gang du bruger din søger, skal du justere den. Denne engangsopsætningsprocedure bør udføres i løbet af dagen. Tag teleskopet udenfor og find et let genkendeligt objekt, såsom en gadelygte, en bilnummerplade eller et højt træ. Objektet skal være så langt væk som muligt, men mindst 500 meter væk. Flyt teleskopet til venstre og højre eller op og ned, så det peger nogenlunde mod objektet. Kig gennem teleskopet ved hjælp af dit okular med lav forstørrelse,  og flyt teleskopet, indtil det objekt, du valgte, ligger i midten af visningen. Når objektet er centreret i dit okular, skal du tænde for den røde prik. Med dit hoved placeret ca. 20 centimeter bagved søgeren, se gennem den runde linse på søgeren og find den røde prik. Uden at flytte teleskopet skal du bruge de to justeringsknapper på siden og under søgeren. Man styrer prikkens venstre-højre bevægelse. Den anden styrer prikkens op-ned-bevægelse. Juster begge disse, indtil den røde prik vises over det samme objekt, som du observerer i okularet.

Din søger er nu justeret og burde ikke kræve omjustering, medmindre den stødes eller tabes. Du kan endda tage søgeren af teleskopet og sætte den på igen, mens du bevarer justeringen.

Specifikationer

  • 40mm objektivlinse
  • Længde: 88,9mm
  • Vægt: 142 gr.
  • Batteri: 1 stk CR2032 (medfølger)