Celestron Starpointer

Model/Varenr.: C51630

329 kr.

Lagerstatus: På lager
stk.

Celestron StarPointer
Celestron StarPointer søger er vejen at gå, hvis du vil have den nemmest mulige måde at lokalisere et objekt og centrere det i dit okular.

En rødpunktssøger har, i modsætning til en optisk søger, 1x forstørrelse, viser et superbredt synsfelt og holder himlen med højre side opad og venstre mod højre korrekt, så den matcher det, du ser med dine blotte øjne. En LED skaber en rød prik, på en visningsskærm, så du blot peger StarPointer mod det område eller objekt, du ønsker at observere, ser gennem dit okular, og hvis det er korrekt justeret, området i og omkring det sted, hvor du pegede på den røde prik vil være centreret i synsfeltet.

Sådan justeres StarPointer
Første gang du bruger din søger, skal du justere den. Denne engangsopsætningsprocedure bør udføres i løbet af dagen. Tag teleskopet udenfor og find et let genkendeligt objekt, såsom en gadelygte, en bilnummerplade eller et højt træ. Objektet skal være så langt væk som muligt, men mindst 500 meter væk. Flyt teleskopet til venstre og højre eller op og ned, så det peger nogenlunde mod objektet. Kig gennem teleskopet ved hjælp af dit okular med lav forstørrelse,  og flyt teleskopet, indtil det objekt, du valgte, ligger i midten af visningen. Når objektet er centreret i dit okular, skal du tænde for den røde prik. Med dit hoved placeret ca. 20 centimeter bagved søgeren, se gennem den runde linse på søgeren og find den røde prik. Uden at flytte teleskopet skal du bruge de to justeringsknapper på siden og under søgeren. Man styrer prikkens venstre-højre bevægelse. Den anden styrer prikkens op-ned-bevægelse. Juster begge disse, indtil den røde prik vises over det samme objekt, som du observerer i okularet.

Din søger er nu justeret og burde ikke kræve omjustering, medmindre den stødes eller tabes. Du kan endda tage søgeren af teleskopet og sætte den på igen, mens du bevarer justeringen.