Sky-Watcher Skyliner 400P Flextube Stjernekikkert

Model/Varenr.: H10230

24.999 kr.

Lagerstatus: Ring for leveringstid
stk.

Sky-Watcher Skyliner 400P Flextube Stjernekikkert
Skyliner 400P Flextube er et Dobsonian teleskop med et stort 405 mm spejl - hele 16" parabolsk spejl i denne reflektor tubus.

Udforsk nattehimlens fænomener
Med en 400 mm tubus får du 34% mere lys ind i stjernekikkerten end en 350 mm tubus. Du er derfor sikker på at kunne udforske selv de mindste detaljer på nattehimlen. Det betyder, at du er sikker på at få fantastiske billeder af Månen, planeter og deep sky objekter. Du kan blandt andet observere spiralarme fra galasker og strukturer i stjernetåger. For eksempel kan det Cassinis division i Saturns ringe tydeligt observeres, skybåndene på Jupiter og Den Store Røde Plet. Udover solsystemet vil din Skyliner Flextube 400P vise dig hundredvis af præcise stjerner i Hercules-kuglehoben, spiralarme fra Whirlpool Galaxy og meget mere. Teleskopet har sin styrke frem for alt i at observere DSO'er. Mens de fleste små teleskoper kun er i stand til at vise kernerne i nogle galakser, kan dette teleskop tydeligt vise spiralstrukturen. Kuglehobe kan også iagttages som fascinerende objekter i denne kæmpe, og nogle kan opløses til utallige individuelle stjerner over hele synsfeltet.

Parabolsk primær spejl
Med et parabolsk spejl er du sikker på at få fantastiske billeder med rig kontrast og skarphed. Spejlene er paraboliseret for at bringe alle lysstrålerne til det samme fokuspunkt for at give skarpe, kontrastfyldte billeder, som er fulde af detaljer. Derudover har den 0,5 mm ultratynde sekundære spejlstøtter for at reducere diffraktionsspidser og lystab. Dette gør også stjernekikkerten ideel til astrofotografering. Både hovedspejl og sekundær spejl er coatet med en højreflekterende overflade (Radiant Aluminium Quartz), der er beskyttet af en ekstra Mg2F overcoating, som gør spejlbelægningen mere modstandsdygtig og giver det en længere levetid.

Dobson teleskop
Dobson-monteringen, der blev populariseret af John Dobson i 1970'erne, er en enkel og effektiv metode til montering af en newtonsk reflektor, der er baseret på en Alt-Azimuth base. Dobson monteringen er hurtig og let at montere og består af en boks-montering, der gør det muligt for teleskopet at dreje i højden, mens selve boksen drejes på en base i azimuth. Designets hemmelighed er at afbalancere den optiske tube korrekt og bruge friktionsmaterialer, der gør det nemt at flytte. Sky-Watcher Dobson teleskoper giver fremragende observationer af månen og planeterne samt Deep Sky himmelobjekter som galakser og tåge.
 

Diameter tubus

406 mm

Brændvidde

1800 mm (f/4,4)

Okular

10 mm og 25 mm (1.25")

Forstørrelse (medfølgende okularer)

70x og 180x

Højest brugbare forstørrelse

810x (ved køb af ekstra okular)

Tilbehør

2 stk okularer (1.25"),  9x50 søger

Tubus længde 1,17 m - 1,68 m

Vægt i alt

67 kg

Pakken består af 406P mm tubus, Alt-Azimuth base i træ 86 cm diameter, 9x50 søger, 2 okularer 10 mm og 25 mm, 1,25" adapter, direkte SLR montering, engelsk manual