Sky-Watcher Mercury 60 stjernekikkert inkl. månefilter

Model/Varenr.: H10200

899 kr. 1.199 kr.

Lagerstatus: På lager
stk.

Sky-Watcher Mercury 60 stjernekikkert
Mercury 60 er en kvalitets stjernekikkert fra Sky-Watcher til den unge forsker, der ønsker at nærstudere Månen og de store planeter i solsystemet. Den er nemlig let at betjene grundet et simpelt stativ. Det gør den også ideel til børn fra ca. 6 års alderen (med hjælp fra en voksen) samt dig, der specielt ønsker at studere Månens mange detaljer, kratere, bakker, dale og toppe.

Stjernekikkerten leveres med 2 stk. okularer samt en 2x barlow linse, der giver disse forstørrelser: 35x, 70x, 140x. Start altid med den laveste forstørrelse, da det vil gøre det nemmere at finde objektet og skift så til andet okular eller brug 2x barlowlinse sammen med okularet. Det vil sige, at stjernekikkerten kommer komplet og klar til brug med alt nødvendigt tilbehør. Stjernekikkerten giver et skarpt billede og en god kontrast.

Denne opstilling er meget populær blandt begyndere inden for astronomi, da det er meget simpelt at betjene. Hele teleskopet er meget let at bevæge sig både vertikalt og horisontalt. For begyndere har det fordelen, at de ikke behøver at bekymre sig om først at justere teleskopet inden brug. Opsætning af teleskopet er derfor meget hurtig og ligetil: Du skal blot opstille stativet og montere tubus, så er du klar til at gå i gang!

Udforsk Månen
Dette teleskop er meget velegnet til den første udforskning af nattehimlen. Observation af Månen er en imponerende oplevelse i denne stjernekikkert, da den kan forstørre op til 140x. Du kommer derfor helt tæt på Månens kratere, toppe og dale, og det vil også være lige præcis Månen, du primært vil udforske med Mercury 60. Det medfølgende månefilter vil give dig bedre kontrast og mulighed for at se flere detaljer på Månen. Det er derfor en stor fordel at anvende månefilteret, når du studerer Månen.

Derudover kan du også observere de større planeter i vores solsystem. Blandt andet har du mulighed for at observere Saturn og Jupiter.

Som en bonus vil det være muligt at studere landskabet og det rige dyreliv med denne stjernekikkert, da det er et linseteleskop. Bemærk at billedet vil være spejlvendt (højre/venstre) igennem teleskopet. For at retvende billedet bruges 1,5x vendeokular, som medfølger i pakken. Du kan derfor både anvende stjernekikkerten om aftenen til Månen og planeterne, samt om dagen som udsigtskikkert for at nærstudere landskabet.

Fotografering
Tag billeder af dine observationer med din smartphone. Det eneste du skal bruge er en smartphoneadapter. Placer adapteren på okularet og fastsæt din smartphone heri. Så er du klar til at tage billeder.

DSLR kamera kan ikke anvendes til fotografering på Mercury 60.


Model Mercury 60
Objektivdiameter 60 mm
Brændvidde 700 mm (f/11.67)
Okularer, 1.25" 20 mm - 10 mm
Forstørrelser 35x, 70x, 140x
Tilbehør

5x24 søger, 1,5x vendeokular, 2x barlow linse 10 mm okular, 20 mm okular

Pakken består af 60 mm tubus | AZ stativ i aluminium | 2x barlow linse | 2 stk. okularer 10 mm og 20 mm | 1 stk vende okular 1,5x | Månefilter | 5x24 søger | Engelsk manual
Titel Type Størrelse Manual
Manual-AZ-Montering-2023-2.pdf PDF 476.38KB Manual